Obavijesti

Kotanyi 130 godina tradicije i kvalitete - provjerite

Kotanyi 130 godina tradicije i kvalitete - provjerite
4

Vođeni visokim zahtjevima kvalitete proizvoda, KOTANYI drži vodeću poziciju na tržištu začina i začinskih mješavina. Mirodije su već tisućljećima najvažnija „sitnica“ kuhanja

Svako zrno papra, štapić vanilije kao i svaki muškatni oraščić morao je nekoć prijeći pustolovan put oko svijeta prije nego što se miris bogatstva mirodija počeo širiti kuhinjama. Povijest poduzeća „Kotányi“ započinje s idejom jednog radoznalog mladića i njegovom strašću za otkrivanjem dalekih kulinarskih svjetova. To je bio Janos Kotanyi koji je davne 1881. godine postavio kamen temeljac izgradivši mlin za preradu paprike u Szegedu. Ta čudnovata mješavina paprike za tren je osvojila Beč i već 1884. godine osnovana je prva podružnica. Za vrijeme Austro-ugarske monarhije zbog poznate svježe arome paprike KOTANYI je imenovan dvorskim dostavljačem.

Brz gospodarski rast tijekom dvadesetih godina prošlog stoljeća omogućio je daljnji razvoj poduzeća i otvaranje daljnjih podružnica u Budimpešti, Berlinu, Münchenu, Bostonu i New Yorku.Zahvaljujući bogatoj tradiciji i modernom managementu tvrtka KOTANYI narasla je do međunarodnog koncerna koji posluje u brojnim zemljama Europe. KOTANYI danas u svom asortimanu ima oko 400 vrsta klasičnih začina od kojih se proizvede oko 4000 raznih začinskih mješavina.

Vođeni visokim zahtjevima kvalitete proizvoda, KOTANYI drži vodeću poziciju na tržištu začina i začinskih mješavina.Mirodije su već tisućljećima najvažnija „sitnica“ kuhanja. Stari ljudi kažu da se muškarci vodili ratove, ne samo zbog žena, nego i zbog začina, jer nekada su žene imale naviku stavljati mažuran u kosu, osvježavati dah klinčićima te mazati vrat majčinom dušicom, a noge i ruke mentom. Na te običaje naših baka i njihove tradicionalne kuhinje nadovezao se moderan trend kulinarstva kroz koji želimo na jednostavan način uživati u ukusnom jelu, a dodavanjem mirodija najjednostavnije jelo postaje gurmanska poslastica.

U takvom okusu i mirisu nastojite maksimalno uživati, jer se ne kaže bez razloga da ljubav prolazi kroz želudac.Dopustite da i Vas naši začini inspiriraju!

Posjetite nas na klizalištu NICE ICE u srcu Zagreba i uživajte u okusu finih medenjaka, toplog kuhanog vina i punča!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Dječak koji je pronašao bebu u košu u Zaprešiću: 'Pomislili smo da je mačka, šokirali smo se...'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA

Dječak koji je pronašao bebu u košu u Zaprešiću: 'Pomislili smo da je mačka, šokirali smo se...'

Dječak koji je pronašao dijete u košu za smeće u Zaprešiću ekskluzivno je otkrio detalje strave te večeri za 24sata
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192