Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
71 komentara

10 skrovitih uvala na Jadranu: Zavučene i skrivene od pogleda

Jadranska obala puna je skrivenih mjesta koje se isplati potražiti i okupati se, a za neke od uvala mnogi ni ne znaju, jer su smještene daleko od vreve i pogleda

71 komentara

1. Gluha vala

Foto: http://www.theguidesplit.com

Dva kilometra udaljena od mjesta Grohote na Šolti nalazi se Gluha vala, latinskog imena Vallis surda. Čini je sedam manjih uvala, a ime je dobila po specifičnim akustičnim svojstvima, poznatim još iz antičkih vremena. Arheolozi kažu da je jedna od uvala bila ribnjak cara Dioklecijana, a tamo se još može naći zid pod morem koji ide u prilog toj tvrdnji.

2. Stara Baška

Foto: putovnica.net


Stara Baška se nalazi na Krku, desetak kilometara d Punta. Staro je ribarsko mjesto, idealno za sve koji vole uživati u miru i prirodnim ljepotama. Uvala je zaštićena i od prometa, pa se do nje možete prošetati uskim stazicama obraslim mediteranskim biljem. 

3. Plaža Meli

Foto: visitlošinj.com

Plaža Meli nalazi se na istočnoj strani otoka Cresa i jedan je od najljepših prizora na Jadranu. Boja mora i miris Jadrana sklapaju se u neponovljivo iskustvo pa će se svi koji posjete skrivene uvale Cresa teško od njih odvojiti.

4. Uvala Zabodarski

Foto: kamonaizlet.hr
Uvala Zabodarski na glasu je kao jedna od najljepših uvala Malog Lošinja, a ujedno i jedna od najljepših divljih plaža. Od središta Malog Lošinja udaljena je svega osam kilometara i okružena je borovom šumom pa ima pregršt hlada.

5. Pritišćina

Foto: kamonaizlet.hr
Jedna je od najmanjih i najljepših viških uvala. Nalazi se na južnoj strani otoka Visa, a do nje se dolazi dugim i lošim makadamskim putem od Podhumlja, zbog čega je omiljeno odredište svih onih koji su u potrazi za skrivenim draguljima.

6. Uvala Grandovac

Foto: t-z vis
Još jedna uvala na Visu. Grandovac se nalazi s lijeve strane pri samom ulazu u višku uvalu. Smještena je 30 minuta hoda od grada Visa pa možda nije najskrivenija uvala, ali se svakako isplati vidjeti je i tamo se okupati.

ISKORISTITE PRILIKU Evo što se sve događa u našem tijelu kada smo u blizini mora

7. Uvala Žuljana

Foto: ston.hr
Žuljana je mala uvala i mjesto na južnoj obali Pelješca. Povezana je obalnom cestom sa Stonom. Cijela uvala obiluje prekrasnim šljunčanim i pješčanim plažama, a jedna od najljepših je plaža Vučine.

8. Uvala Mali Bok

Foto: croatiatraveller
Mali Bok je mala uvala na otoku Cresu, blizu mjesta Orlec. Tamo je šljunčana plaža koja postupno ulazi u kristalno čisto more. Na plaži nema drveća, ali je omeđena stijenama pa povremeno ima i hlada. Plaža je oko deset kilometara od Cresa i svakako se isplati skočiti do ove uvale, pa makar i pješice.

9. Jagodna

Foto: Visit.hr
Uvala Jagodna na Hvaru okupana je suncem i kristalno čistim morem, okružena je gustom borovom šumom i zvukom mediteranske idile. Smještena je između Ivan Dolca i Svete Nedjelje i trebala bi biti odredište svih koji obožavaju sunce i more.

10. Sahara

Foto: rab visit.com
Sahara se nalazi na Rabu, u mjestu Lopar, a slična je Rajskoj plaži, ali je mnogo mirnija i praktički netaknuta. Kako je do uvale teško doći, prava je oaza mira, piše Theguidsplit.com.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message