Obavijesti

Lifestyle

Komentari 71

10 skrovitih uvala na Jadranu: Zavučene i skrivene od pogleda

10 skrovitih uvala na Jadranu: Zavučene i skrivene od pogleda

Jadranska obala puna je skrivenih mjesta koje se isplati potražiti i okupati se, a za neke od uvala mnogi ni ne znaju, jer su smještene daleko od vreve i pogleda

VIDEO

1. Gluha vala

Dva kilometra udaljena od mjesta Grohote na Šolti nalazi se Gluha vala, latinskog imena Vallis surda. Čini je sedam manjih uvala, a ime je dobila po specifičnim akustičnim svojstvima, poznatim još iz antičkih vremena. Arheolozi kažu da je jedna od uvala bila ribnjak cara Dioklecijana, a tamo se još može naći zid pod morem koji ide u prilog toj tvrdnji.

2. Stara Baška


Stara Baška se nalazi na Krku, desetak kilometara d Punta. Staro je ribarsko mjesto, idealno za sve koji vole uživati u miru i prirodnim ljepotama. Uvala je zaštićena i od prometa, pa se do nje možete prošetati uskim stazicama obraslim mediteranskim biljem. 

3. Plaža Meli

Plaža Meli nalazi se na istočnoj strani otoka Cresa i jedan je od najljepših prizora na Jadranu. Boja mora i miris Jadrana sklapaju se u neponovljivo iskustvo pa će se svi koji posjete skrivene uvale Cresa teško od njih odvojiti.

4. Uvala Zabodarski


Uvala Zabodarski na glasu je kao jedna od najljepših uvala Malog Lošinja, a ujedno i jedna od najljepših divljih plaža. Od središta Malog Lošinja udaljena je svega osam kilometara i okružena je borovom šumom pa ima pregršt hlada.

5. Pritišćina


Jedna je od najmanjih i najljepših viških uvala. Nalazi se na južnoj strani otoka Visa, a do nje se dolazi dugim i lošim makadamskim putem od Podhumlja, zbog čega je omiljeno odredište svih onih koji su u potrazi za skrivenim draguljima.

6. Uvala Grandovac


Još jedna uvala na Visu. Grandovac se nalazi s lijeve strane pri samom ulazu u višku uvalu. Smještena je 30 minuta hoda od grada Visa pa možda nije najskrivenija uvala, ali se svakako isplati vidjeti je i tamo se okupati.

Evo što se sve događa u našem tijelu kada smo u blizini mora
Evo što se sve događa u našem tijelu kada smo u blizini mora

7. Uvala Žuljana


Žuljana je mala uvala i mjesto na južnoj obali Pelješca. Povezana je obalnom cestom sa Stonom. Cijela uvala obiluje prekrasnim šljunčanim i pješčanim plažama, a jedna od najljepših je plaža Vučine.

8. Uvala Mali Bok


Mali Bok je mala uvala na otoku Cresu, blizu mjesta Orlec. Tamo je šljunčana plaža koja postupno ulazi u kristalno čisto more. Na plaži nema drveća, ali je omeđena stijenama pa povremeno ima i hlada. Plaža je oko deset kilometara od Cresa i svakako se isplati skočiti do ove uvale, pa makar i pješice.

9. Jagodna


Uvala Jagodna na Hvaru okupana je suncem i kristalno čistim morem, okružena je gustom borovom šumom i zvukom mediteranske idile. Smještena je između Ivan Dolca i Svete Nedjelje i trebala bi biti odredište svih koji obožavaju sunce i more.

10. Sahara


Sahara se nalazi na Rabu, u mjestu Lopar, a slična je Rajskoj plaži, ali je mnogo mirnija i praktički netaknuta. Kako je do uvale teško doći, prava je oaza mira, piše Theguidsplit.com.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'
'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi