Obavijesti

Lifestyle

Komentari 45

10 stvari koje nikad ne treba nositi na posao: Dame, ne želite izgledati 'jeftino' i nesposobno

10 stvari koje nikad ne treba nositi na posao: Dame, ne želite izgledati 'jeftino' i nesposobno

Ne morate doći u ured u odijelu, ali zasigurno ne morate nitI nositi pidžamu ili odjeću za vježbanje. Također, nije prikladno nositi štikle veće od osam centimetra, savjetuje 'trenerica elegancije'

VIDEO

Anna Bey živi luksuzno u Ženevi u Švicarskoj  sa svojim bogatim mužem za kojeg se udala tijekom izolacije. Ima 993.000 pretplatnika na YouTubeu kanalu, gdje redovito objavljuje videozapise tipa - kako se infiltrirati u visoko društvo, pronaći bogataša i držati se bontona... Sama sebe zove 'trenericom elegancije'.

Potiče žene da maksimalno istaknu svoju ženstvenost, budu pozitivne i samopouzdane, jer 'to je ono što privlači momke'.

Ovaj put je podijelila nekoliko savjeta 'za elegantne dame' kako da se odijevaju za posao, a da pritom ne izgledaju 'jeftino' i nesposobno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovu su njezini savjeti:

1. Ne nosite ništa što previše otkriva

- Sve što pokazuje puno kože nije prikladno za uredski prostor. Izgledat ćete neprofesionalno nosite li odjeću koja previše otkriva poput prevelikog dekoltea, prekratke odjeće, previše prozirne, s otvorenim leđima ili one koja otkriva vaš trbuh - rekla je.

- Dakle, sve te mini suknje, mini haljine i sve one vrste odjeće koje su možda u trendu, nisu prikladne za profesionalno okruženje. Nemojte ih nositi na poslu - dodala je.

2. Niti preusku odjeću

- Ne nosite ništa preusko, jer to signalizira senzualnost, zavodljivost, a ništa od te energije ne želimo u radnom prostoru. Nismo došle na posao razgovarati o seksu, zar ne? Došle smo raditi i biti profesionalne. Na poslu smo kako bi nas ljudi shvatili ozbiljno, a ne razmišljali o glupostima kad nas vide - smatra Anna.

- Ne kažem sad da se morate odjenuti kao vaša baka, ali aludiranje na seks na poslu svakako nije prikladno - dodala je

3. Izbjegavajte odjeću bez rukava

Ženama koje se strogo pridržavaju pravila odijevanja na poslu Anna je predložila da nikada ne nose odjeću bez rukava.

- Žena nikad ne smije nositi odjeću bez rukava na poslu, već je bolje da su joj ramena pokrivena, čak i tijekom ljeta, pa i ako je jako vruće. Znam da biste tad radije izabrali nešto na tregerčiće, ali nemojte - kazala je.

- Dame, uvijek nosite kratke rukave čak i ako je vruće. No, ako vam se čini da vam je previše vruće, birajte tkaninu koja je lagana i prozračna - dodala je.

Dreamstime

4. Nikada ne pokazujte donje rublje

- Donje rublje se niti na koji način ne bi smjelo vidjeti. To će vas uistinu učiniti velo neprofesionalnom, i ne samo to, izgledat ćete lošije zbog toga. Pripazite i da vam gornji dio nije proziran pa se kroz njega nazire grudnjak - savjetovala je.

- Pripazite i ako nosite čipkasti grudnjak da se njegove konture ne bi ocrtavale na majici te da vam se na ramenima ne vide naramenice od grudnjaka. Ili recimo, pripazite da vam tange ne provire iz hlača kad se sagnete - dodala je. 

- Dame, sve je u detaljima, a u uredskom prostoru ključno je razmišljati o takvim stvarima jer je to nevjerojatno neprikladno i stvara dojam da niste profesionalne - zaključila je.

Jedinstveni i zanimljivi: Evo ideja za 15 festivalskih stylinga
Jedinstveni i zanimljivi: Evo ideja za 15 festivalskih stylinga

5. Štikle ne smiju biti previsoke

Anna kaže kako nije prikladno nositi štikle veće od 8 centimetra, kako na poslu, tako i u ostalim dnevnim događanjima, no za večernji izlazak su ok.

- Zaista, bacite ih ako ih trenutno imate, jer to nije prikladno. Sjetite se da moraju biti ispod osam centimetara - rekla je.

Pixsell

6. Ne nosite otvorene cipele

- U formalnom uredskom prostoru uvijek biste trebali nositi zatvorene cipele. Ne želite i ne možete niti u jednom trenutku nositi sandale. Kad kažem sandale mislim doslovno na sve vrste otvorenih cipela, sve od japanki do običnih sandala, sandala s potpeticama, sandala s ravnim džonom ili moje omiljene Birkenstockice - objasnila je.

7. Ne stavljajte tešku šminku

- Pogrešno je nositi tešku šminku na poslu, to je nevjerojatno neprofesionalno. Neka vam šminka bude elegantna, minimalistička, jer zapamtite - manje je više. Ne nanosite teška sjenila, ili čak pokušajte uopće ne stavljati sjenilo, možda tek malo olovke za oči da se jedva vidi, ali ništa više od toga. Neka bude jednostavno - kaže Anna.

- Ako morate nositi podlogu, pobrinite se da nema teških slojeva i kontura. Neka vam lice izgleda prirodno. Također, ne nosite crveni ruž u uredu, nije prikladno. Stavite neki vrlo neutralan - dodala je.

Dreamstime

8. Ne nosite traperice 

- U radnom prostoru ne nosimo traperice. Jedina iznimka bila bi ako radite u opuštenijem okruženju, gdje apsolutno ne postoji dress code. Manje je više ako doista morate nositi traperice. Ali općenito, ja ne preporučujem nijednoj od vas dama da nosi traperice, to nije za poslovno okruženje - rekla je Anna.

Evo što boje koje prevladavaju u vašem ormaru govore o vama
Evo što boje koje prevladavaju u vašem ormaru govore o vama

9. Izbjegavajte ležernu odjeću

- Ne nosite joga hlača, tajice ili nešto što izgleda kao pidžama. To je toliko neprikladno za posao, čak i ako imate više ležerni uredski dress kod, nema veze. Koliko god vaš ured bio ležeran, takva odjeća je jednostavno previše ležerna - savjetuje.

- Ne morate doći u ured u odijelu, ali zasigurno ne morate niti nositi pidžamu ili odjeću za vježbanje - pojasnila je.

10. Ne nosite oštećene odjevne predmete

- Zbog oštećene, umrljane ili neispeglane odjeće možete izgledati jeftino, a to ne želite. Svaki oštećeni odjevni predmet zbilja će napraviti to da izgledate kao amater. Odmah će vam oduzeti svaki oblik profesionalizma. Isto je i ako je prljava ili izgužvana - kaže, a prenosi Daily Mail.

OTPUTUJTE U DALEKE KRAJEVE UZ SERIJAL PUTOPISA IZ MOZAMBIKA:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima