Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
1 komentara

10 trikova koji će vam spasiti jelo ili deserte ako ispadnu loše

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da ste presolili jelo. Sljedeći put isprobajte trik s tjesteninom ili krumpirom. Dodajte ih u jelo pa izvadite nakon deset minuta

Lets eat something new and very tasty
Foto: 123RF
1 komentara

1. Imate li teškoća s pripremanjem sjajnih kolača, prije dodavanja glazure prokuhajte pekmez od marelica i premažite biskvit.

2. Prepečenom kruhu odrežite rubove, sastružite ga nazubljenim nožem i istrljajte češnjakom koji će poboljšati aromu. Zatim napravite tople sendviče. 

POGLEDAJTE VIDEO:

3. Ako ste presolili jelo ubacite u juhu nekuhanu tjesteninu ili sirovi krumpir pa izvadite nakon deset minuta.  

5. Juhe, variva i umake možete zgusnuti dodavanjem zaprške ili bešamel-umaka. Pomoći će i krušne mrvice ili gustin izmiješan s malo vode. 

ZA BOLJI OKUS Trik uz koji će vaš odrezak biti puno mekši i sočniji nego ikad

6. Ako se špageti zapetljaju, ostavite tjesteninu da se ohladi, a zatim je zagrijte u tavi s maslacem ili uljem pa lagano miješajte.

7. Slatkoću ublažite limunom, vinskim octom ili rajčicama.

8. Stari kruh poprskajte vodom i mlijekom pa zagrijte u mikrovalnoj.

DOBRO JE ZNATI 8 trikova s posudicom za led - od pripreme jela do dekoracije

9. Prekiselu salatu isperite u vodi, a preljev za salatu razblažite s malo sode bikarbone ili žličicom šećera  

10. Led ili hladna voda pomažu kod prekuhane tjestenine. Ocijedite je te stavite u vodu s ledom kako biste zaustavili kuhanje. Zatim je zagrijte u umaku od rajčice - kiselina će stvrdnuti tjesteninu. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message