Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Trik uz koji će vaš odrezak biti puno mekši i sočniji nego ikad

Trik uz koji će vaš odrezak biti puno mekši i sočniji nego ikad
1

Unatoč želji da odrezak bude gotov što prije, oduprite se želji da ga odmah ispečete. Umjesto toga, ostavite ga da odstoji oko 15 minuta. Kada je gotov, neka se hladi pet minuta

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Top 3 recepta za super zdravi doručak: Za dan pun energije

Prema novim saznanjima, zamrzavanje i odmrzavanje odrezaka prije pečenja učinit će meso mekšim i sočnijim. 

- Zamrzavanje može uzrokovati bubrenje i pucanje mišićnih vlakana, a rezultat je mekše meso - kaže John Unruh, autor studije i istraživač sa Sveučilišta u Kansasu. 

Znanstvenici su zamrznuli odrezak na dva tjedna, a zatim ga odmrzavali 24 sata u hladnjaku. Tako su testirali i druge dijelove govedine, ali nisu vidjeli značajne razlike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije pečenja važna je dobra priprema 

Unatoč želji da odrezak bude gotov što prije, oduprite se želji da ga odmah ispečete čim ga izvadite iz frižidera. Umjesto toga, ostavite ga da odstoji oko 15 minuta. To će omogućiti hladnijem i unutrašnjem dijelu mesa da dođe do sobne temperature što će smanjiti rizik od toga da izvana zagori prilikom pečenja. 

7 pravila za savršen odrezak: Pazite na sol i zagrijanost ulja
7 pravila za savršen odrezak: Pazite na sol i zagrijanost ulja

Neka se malo ohladi prije rezanja

Kada je gotov, stavite ga na dasku za rezanje i pričekajte oko pet minuta. Ako ga prerano narežete, sokovi će izaći iz mesa. 

U maloj zdjeli pomiješajte malo maslinovog ulja, sol i sjeckani svježi ružmarin te smjesu izlijte po podlozi na kojoj ćete hladiti odrezak kako bi dobio dodatne okuse i aromu, piše Men's Health.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 recepata za kolače iz 1952. - pite, palačinke, torte, keksi...

POGLEDAJTE NOVI VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:51
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam