Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

10 trikova: Uz bijeli ocat, sodu i kavu odjeća i obuća ne smrde

10 trikova: Uz bijeli ocat, sodu i kavu odjeća i obuća ne smrde

PRIRODNA SREDSTVA Tenisice i cipele neće imati neugodan miris ako u njima preko noći ostavite koricu citrusa ili vatu natopljenu eteričnim uljem

VIDEO

Znoj ne smrdi, neugodan miris dobije u doticaju s bakterijama na koži, pa mirise uništavaju sredstva koja “ubijaju” bakterije, poput alkohola.

Ako ne možete odmah staviti znojnu odjeću na pranje, barem je ostavite da se suši na zraku. Odjeća od poliestera odgovara bakterijama zbog načina tkanja, jer imaju puno mjesta na koja se mogu “zavući”, zbog čega često smrdi i nakon pranja.

Fantastična 24 trika za manje bakterija, smrada i mrlja u kući
Fantastična 24 trika za manje bakterija, smrada i mrlja u kući

Dodajte šalicu bijelog octa i žlicu sode bikarbone u perilicu. To će odvojiti bakterije od odjeće pa neće zadržavati neugodan miris. Ako to nije uspjelo, natopite odjeću na sat vremena u vodi u koju ste dodali šalicu bijelog octa, 2 čajne žlice vodikova peroksida i dvije žličice sode bikarbone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
15 supertrikova s octom - čisti bočice, uklanja smrad, čuva vrt
15 supertrikova s octom - čisti bočice, uklanja smrad, čuva vrt

Pri pranju poliesterske i sportske odjeće izbjegavajte omekšivač jer na površini odjeće stvara sloj koji onemogućuje da isperete bakterije iz odjeće. Za domaći osvježivač tkanina pomiješajte pola šalice destiliranog octa, pola šalice destilirane vode i četvrtinu šalice tekućeg omekšivača za rublje. Poprskajte odjeću mješavinom i pustite je da se osuši prije nošenja. Možete ga koristiti i na zavjesama, madracima ili torbama.

10 trikova za sportsku opremu:

1. Eterično ulje lavande

Stavite nekoliko kapi eteričnog ulja lavande u cipelu. Djeluje antibakterijski i ugodnog je mirisa.

2. Mirisna vata

Natopite komadiće vate eteričnim uljem (jedno od boljih je ono od limuna ili drugih citrusa) i stavite natopljene kuglice vate u cipelu tijekom noći. Do jutra će neugodni mirisi nestati.

3. Novine

Zgužvajte list novina u lopticu i nagurajte ga u rukav majice kod mjesta na kojem dođe pazuh ili u nogavice hlača. Papir će upiti vlagu i mirise. Možete ga čak staviti i u cipele kako biste uklonili neugodne mirise.

Genijalni trikovi s puderom za bebe - uklanja mrlje, smrad...
Genijalni trikovi s puderom za bebe - uklanja mrlje, smrad...

4. Pijesak za mačke

Mačji pijesak odličan je u borbi s vlagom i neugodnim mirisima. Stavite malo čistog pijeska u plastičnu vrećicu sa zatvaračem i u nju stavite majicu, zatvorite, protresite i ostavite neko vrijeme. Isto vrijedi i za cipele. Stavite mačji pijesak u cipele i neugodni mirisi brzo će nestati.

5. Kava

Mljevena kava upija mirise slično kao i pijesak za mačke. Stavite ju u zdjelicu i preko nje stavite majicu. Ostavite preko noći. Samo pripazite da vam kava ne dođe u dodir s majicom jer bi mogla ostaviti mrlju.

6. Soda bikarbona

Njezina zrnca se ‘ponašaju’ kao male spužve koje upijaju mirise. Pospite sodu bikarbonu na područja koja imaju neugodan miris i ostavite je što dulje možete. Kasnije samo istresite prah, a mirisi će nestati. 

Ovaj tajni sastojak uklonit će smrad iz vaše odjeće na brzinu
Ovaj tajni sastojak uklonit će smrad iz vaše odjeće na brzinu

7. Zamrzivač

Stavite odjeću ili obuću u plastičnu vrećicu i ostavite ih preko noći u zamrzivaču. Hladnoća ubija bakterije koje uzrokuju neugodne mirise. Ovo je odlična tehnika za traperice koje se ne bi trebale prati nakon svakog nošenja.

8. Ugljen

Ugljen na sebe veže neugodne mirise pa ga proizvođači osvježivača tkanina i prostora često koriste u proizvodima. Stavite komadić ugljena u dno vrećice, dodajte odjeću te dobro zatvorite i ostavite preko noći. Komadić ugljena možete staviti i u cipele. 

9. Bijeli ocat

Pomiješajte bijeli destilirani ocat i deset kapi najdražeg eteričnog ulja i pošpricajte mješavinu po svim mjestima koja želite osvježiti. Ocat će ubiti i do 98 posto bakterija, a eterično ulje će prikriti miris octa.

Fotolia

10. Citrusi i tvrdi sapun

Stavite komadić tvrdog sapuna ili koru limuna, grejpa, limete i/ili naranče u cipele preko noći. Uklonit će neugodan miris i dati svježinu. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu