Lifestyle

Komentari 37

100 pozitivnih misli za sretnu ženu: Slijedite svoje snove...

100 pozitivnih misli za sretnu ženu: Slijedite svoje snove...

Kako Oprah Winfrey kaže: "Najveće otkriće je ono da možete promijeniti budućnost samo ako promijenite stav", a za vježbanje nove navike i stava potrebno je 66 dana

Osjećate li se loše, neraspoloženo ili ste pali u fazu u kojoj vam se čini da više ništa nema smisla, zapamtite da je najvažnije držati glavu visoko i kroz život prolaziti otvorena srca. Tako će svaki izazov postati lekcija, a život istinski učitelj. 

Kako biste lakše ostali pozitivni i sretni, pomoći će vam misli za sreću koje ponavljajte kad god osjetite da negativne i destruktivne misli pokušavaju preuzeti nadzor. Dajte si vremena - jednostavno usporite. Napredak ne dolazi preko noći, a kako biste stvorili osjećaj da vam se nikamo ne žuri, odlučite se na usporavanje i jedne stvari iz svakodnevice. Ako, na primjer, uvijek žurite s jelom, dajte si vremena kako biste uživali u okusima i mirisima hrane. Ubrzo ćete primijetiti kako usporavate i počinjete uživati i u ostalim životnim situacijama.

Upamtite, vaše misli oblikuju vaše tijelo

Probudite svaku želju i zadovoljstvo za koje je vaše tijelo sposobno, otpustite prošlost i slijedite svoje blagoslove, savjetuje dr. Christiane Northrup, autorica popularne knjige “Žensko tijelo, ženska mudrost”.

Shvatite da je vaše tijelo vaš saveznik te da ga oblikuju vaše misli i uvjerenja. Izgovarate li afirmacije, omogućujete si nove početke, sreću, radost i blagostanje. Jedna od njezinih omiljenih afirmacija glasi: “Božanska ljubav, koja se izražava kroz mene, privlači me svemu što je potrebno kako bih se osjećala sretnom i ispunjenom”.

Radite upravo ono od čega strahujete

Da budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova, ženama je poručivala Eleanor Roosevelt, kojoj se i mnoge žene danas okreću kao primjeru uistinu ispunjenog života. Poticala ih je na ostvarenje snova često ponavljajući kako treba činiti ono čega vas je strah.

Kad se osjećaš usamljeno i tužno 

Kad ste prestrašeni (a niste u stvarnoj opasnosti)  

Kad se osjećate beznačajno 

Kad ste nervozni 

Kad ste ljutiti

Kad se osjećate kao da više nema nade

Kad se osjećate sukobljeno zbog neke odluke

Kad ste među prijateljima 

Kad ste okruženi strancima

Kad ste na poslu 

Kad ne možete spavati

Kad se ne želite suočiti s danom

Kad ste zabrinuti zbog budućnosti

Kad oni koje volite ne podupiru vaše snove

Kad se suočavate s problemom

Kad želite više od  života, a osjećate se  kao da ste zapeli

Kad se ne možete prestati uspoređivati s ostalima

Kad se osjećate nedovoljno dobrima bez obzira na to koliko se trudite

Kad želite odustati

Kad prepoznate koliko ste moćni, nadareni i briljantni

Najčitaniji članci