Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2
Foto: Pexels
PIJTE VODU, VJEŽBAJTE...

12 savjeta za mladoliku kožu

Vjerojatno ste čuli kako za mladolik izgled i zdravu kožu je zaslužna prehrana, vježbanje i puno vode. To je naravno istina, a osim toga postoji i još nekoliko stavki koje biste trebali primjenjivati za dulji mladolik izgled

Uz ove savjete preporučene od mnogih stručnjaka zaboravite na starenje i zadržite zdrav sjaj i blistav izgled kože.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:25

1. Smiješite se

Mladi i stariji proučavali su tisuće fotografija i od njih se tražilo da pogađaju starost modela s različitim izrazima lica. Neutralni izrazi dali su najtočnije rezultate, a ljuti izrazi lica učinili su da ispitanici izgledaju starije; sretna lica ocijenjena su mlađima nego što su zapravo bila. Zato ako želite izgledati mladoliko i tako se osjećati smiješite se što više.

2. Jedite više grožđa

Sorbitol, koji grožđu, bobicama, šljivama i kruškama daje slatkoću, je ovlaživač, tvar koja privlači vodu kada se nanese na kožu, pomažući joj da upije i zadrži vlagu.

Jessica Simpson: Područje oko očiju njegujem od teen godina
Jessica Simpson: Područje oko očiju njegujem od teen godina

3. Njegujte kosu

Kako starimo, naša se kosa mijenja. Često postaje grublje teksture i suha. Toplina može oštetiti kosu, pa pokušajte kosu sušiti na zraku, a peglu koristite samo ako vam je prijeko potrebna. Bilo da kosu perete kod kuće ili u salonu, redovito koristite tretmane protiv suhoće. 

4. Vodite brigu o licu

Održavanje dobro održavanih i oblikovanih obrva pomaže vam da izgledate mlađe i privlači pažnju na vaše oči.

5. Redovito čistite i hidratizirajte kožu

Čišćenje i hidratacija pomaže u zaštiti kože i održava ju zdravom. Izbacite sapun koji može biti isušujući za stariju kožu. Umjesto toga, koristite sredstvo za čišćenje koje je nježno prema vašoj koži, da se koži ne oduzme prirodna vlaga. Izbjegavajte tonike za kožu, posebno one s alkoholnom bazom. Nakon čišćenja namažite lice s dobrom hidratantnom kremom, ujutro i navečer.

6. Ne zaboravite ruke

Jedno istraživanje pokazalo je da su ljudi mogli točno pogoditi žensku dob gledajući njihove ruke. Često koristite dobru kremu za ruke, po mogućnosti onu koja sadrži zaštitni faktor. Nemojte zaboraviti ponekad i napraviti piling ruku. Pomiješajte morsku sol s limunovim sokom i nježno trljajte u ruke, zatim isperite i namažite s kremom.

7. Jedite više zelenog i crvenog

Vitamin K u kelju i ostalom zelenom povrću pomaže koagulaciji krvi smanjujući utjecaj modrica. Likopen u rajčici daje koži moćnu zaštitu od UV zraka. Prema studiji, konzumacija voća i povrća rezultirala je boljim izgledom kože.

Beauty hit: Ulje sjemenki mrkve ima antibakterijska svojstva
Beauty hit: Ulje sjemenki mrkve ima antibakterijska svojstva

8. Nosite manje šminke

Umjesto teške šminke koje stare vaše lice, odaberite ružičaste, blistave nijanse koje vam daju mladolik izgled. Kako starimo, naša koža sve više labavi i više nije čvrsta kao nekada, tako da što se više šminke nanosi, to će koža postajati sve labavija. 

9. Jedite masnu ribu

Fotolia

Losos i druga masna riba bogati su spojem koji pojačava tonus mišića i jedan je od obaveznih sastojaka skupih krema za 'zrelu' kožu. Jedenje masne ribe dva puta tjedno nudi vam iste prednosti. 

10. Vježbajte četiri ili više puta tjedno

Nedavno istraživanje pokazalo je da redovita tjelovježba može usporiti proces starenja. Uz to, bolje spavate kada vježbate. Kombinirajte kardiovaskularne vježbe za srce i pluća, vježbe otpora za mišiće i istezanje radi fleksibilnosti.

11. Nosite pravi grudnjak

Woman

Istraživanje Pop Sugara navodi da preko 80 posto žena nosi grudnjak pogrešne veličine. Otiđite u trgovinu s donjim rubljem i neka vam prodavačica pomogne izabrati pravu veličinu grudnjaka za vas.

12. Pijte više vode

Naše se tijelo sastoji uglavnom od vode, a naša je koža najveći organ našeg tijela - zato moramo biti hidratizirani kako nam koža ne bi izgleda suho i kako se ne bi stvarale bore. Što ste više hidratizirani, to će vam koža više izgledati mlađahnijom. Osim toga, hidratiziranje može poboljšati razinu energije i borbu protiv žudnje za nezdravom hranom, što vodi prema zdravim prehrambenim navikama, piše Reader's Digest.

Komentari 2
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru