Lifestyle

Komentari 302

12 tipova muškaraca uz koje je dugoročna sreća nemoguća

12 tipova muškaraca uz koje je dugoročna sreća nemoguća

Nesigurni muškarci kao i kontrol-frikovi nisu sposobni ostvariti zdravu ljubavnu vezu zato što svoje potrebe stavljaju na prvo mjesto pa je takve najbolje izbjegavati

Stalno kašnjenje, nedostatak ambicije ili kontroliranje svakog pokreta jasni su znakovi da to nije idealan partner. Početna zaljubljenost sprječava nas da vidimo stvari kakve zapravo jesu, no s vremenom će samo biti gore. Takve tipove muškaraca treba izbjegavati, istaknuo je američki stručnjak za veze, Joshua Pompey.  

1. Komotni tip

Na početku veze komotni tip više voli ostajati kod kuće i družiti se s vama, a najveći domet mu je odlazak u kino. Iako vam to može goditi,  s vremenom takvo ponašanje postaje zamorno. Njemu se sviđaju stvari kakve jesu, a zajednički hobiji i aktivnosti ga ne zanimaju. No da bi veza napredovala treba se razvijati, a ne stagnirati, piše The Huffington Post. 

2. On u ženi traži sluškinju

Ovaj tip muškarca u ženi ne vidi partnericu već sluškinju. On traži nekoga tko će mu prati suđe i pospremati donje rublje nakon što se iselio iz roditeljskog doma. Partnericu tretira kao zamjensku majku koja ispunjava sve njegove želje. Da bi veza opstala, partneri podjednako trebaju obavljati svoj dio posla, a ne svoje obaveze prebaciti na drugog.  

3. Škrtac

Škrtac je toliko opsjednut novcem da čak i kod udvaranja broji svaku kunu. Iako je sasvim u redu biti štedljiv, pretjerivanje i "zaboravljanje" novčanika nije nimalo privlačno. Muškarce koji radije troše tuđi novac treba izbjegavati u širokom luku. 

4. U životu mu je najvažniji sport

Sasvim je u redu povremeno pogledati nogometnu utakmicu, no problem je ako se vaš cijeli svijet vrti oko toga, a veza pati. Takav tip muškarca nikada ne želi razgovarati o ozbiljnim stvarima i staviti vas na prvo mjesto, a njegov ležeran pristup očituje se i u poslovnom smislu. Neambiciozan je, a u životu mu je najvažnije druženje s prijateljima. 

5. Neoromantičar

Ovaj je tip na početku vrlo romantičan i inovativan, no njegov entuzijazam brzo splasne. To je pokazatelj kakav će biti i ubuduće, a sama činjenica da se ne trudi na početku veze ne sluti na dobro. Svojim pristupom pokazuje da je spreman potruditi se tek toliko da vas osvoji, ali ne i da vas zadrži.

6. Seks mu služi kao izgovor

Veza se nakon prvog seksa mijenja, a muškarci nerijetko misle kako su svojim ljubavničkim vještinama žene u potpunosti zadovoljili. Oni to koriste kao izgovor, odnosno misle ako su dobri u krevetu da se ne trebaju truditi na drugim poljima života. 

7. Lijenčina

Iako na početku veze šarmira svojim ambicijama, s vremenom se one pretvore samo u puste snove, pa ovakav tip muškarca često traži novac od svoje partnerice. Ne razmišlja o novom ili boljem poslu, no na vama je da jasno pokažete kako ne namjeravate uzdržavati radno sposobnog muškarca.

8. Sebičnjak

On se ne javlja na mobitel, tvrdi da nije čuo ili je jednostavno zaboravio. No ako takvo ponašanje postane praksa znači da vas jednostavno ne poštuje. On želi da vi trčite za njim, a njegovo ne javljanje daje mu osjećaj nadmoći. 

9. Živi s roditeljima i ne želi odrasti

Život s roditeljima je prihvatljiv ako si ne možete priuštiti svoj stan, no ako vaš partner ima te mogućnosti, vrijeme je da odraste. Njemu se sviđa što nema velikih obaveza, spremljen ručak i ispeglana odjeća jer je tako produžio djetinjstvo.  

10. Kontrol-frik

Za razliku od sebičnjaka koji se ne javlja, kontrol-frik stalno prati svoju partnericu. On želi kontrolirati svaki njezin pokret, odabir prijatelja pa čak i posao. Izuzetno je ljubomoran i nesiguran u sebe, a kontrola mu podiže samopouzdanje. 

11. Nesiguran

Jedan dan želi vezu, drugi obitelj, a treći već nije siguran da je vaša veza ono pravo. Ovaj tip muškarac žele sve navedeno, samo ne s vama, a za to vrijeme se zabavlja. 

12. On ne voli vaše prijatelje

Vaš se partner ne treba nužno odlično slagati s vašim prijateljicama, ali nije poželjno ni blatiti ih. No ovaj ih tip jednostavno ne voli i ne trudi se to sakriti, a najgore od svega jest da od vas traži da se i vi prestanete s njima družiti. 

Najčitaniji članci