Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

13 super trikova: Spasite suhu maskaru, lak za nokte, parfem

13 super trikova: Spasite suhu maskaru, lak za nokte, parfem
1

Radi se o trikovima koji će vam uštedjeti nešto novca jer ćete kupljene proizvode moći iskoristiti maksimalno do kraja, od svijeća, čokoladnih namaza do pudera, korektora, dezodoransa itd.

VIDEO

1. Napravite novu svijeću

Ukoliko vam je u staklenci ostalo vrlo malo svijeće koju zapravo više ne možete upaliti, ulijte u nju toplu vodu koja će omekšati vosak i odvojiti od stakla te će se naći na površini vode. Pustite da se stvrdne pa ga izvadite. Potom u sredini napravite rupu za fitilj te stavite na drugu svijeću slične veličine. Staklenku u kojoj se nalazila potrošena svijeća iskoristite za nešto drugo, na primjer, za držanje štapića za uši.

POGLEDAJTE VIDEO - KAKO OČISTITI TEPIH OD DLAKA:

Pokretanje videa...

TRIKOVI 01:56

2. Iskoristite dezodorans do kraja

Ljudi koji upotrebljavaju dezodoranse u kamenu znaju vrlo dobro koliko ga ostane u pukotinama nakon što ga potroše. Želite li doprijeti do tih ostataka, zagrijte ga vrućim zrakom iz fena. Vidjet ćete kako se otapa i sakuplja na dno ambalaže. Potom ga tako tekućeg ulijte na vrh posude i ostavite da se osuši (kao niže u videu). Imat ćete zaštitu od znoja za još nekoliko dana.

3. Kako do ostatka pudera?

Ako vam zatreba puder u kamenu ili prahu, a baš ste sve potrošili, postoji trik koji pomaže kod određenih vrsti ambalaže. Sa kovanicom otvorite posudicu sa donje strane jer tamo se zna naći još ponešto pudera koji će vas spasiti taj dan, dok ne kupite novi.

8 najčešćih znakova da će se perilica rublja uskoro pokvariti
8 najčešćih znakova da će se perilica rublja uskoro pokvariti

4. Iskoristite vlažne maramice maksimalno

Ponekad kada potrošite sve vlažne maramice, na dnu ambalaže u kojoj su stajale se zna naći zaostala tekućina. U tom slučaju uzmite kuhinjski ubrus, stavite unutra da povuče tekućinu u sebe i koristite kao vlažne maramice.

5. Ne bacajte staklenku pekmeza

Staklenku u kojoj je nekada bio pekmez, a sada je prazna, iskoristite za pravljenje preljeva za salatu. Ne uklanjajte ostatke pekmeza zalijepljene na staklenci već u to ulijte maslinovo ulje i ocat, dobro promućkajte i dobit ćete ukusan i zanimljiv preljev.

VIDEO - TOP 13 TRIKOVA:

Get your money's worth with these 15 genius hacks!

Get your money's worth with these 15 genius hacks!

Objavljuje Blossom u Petak, 6. rujna 2019.

6. 'Iscijedite' zadnju kap kreme

Kreme u tubama često je teško iskoristiti do kraja jer ih je nemoguće istisnuti. U tom slučaju  prerežite ambalažu na dva mjesta kako je pokazano u videu. Čim uklonite dio ambalaže, vidjet ćete koliko još zapravo u njoj ima kreme do koja sada možete doći prstom. Ambalaža se reže na dva dijela kako bi gornji služio kao poklopac.

7. Ne bacajte mrežice od voća i povrća

One vam mogu biti odlično pomagalo za pranje posuđa. Uzmite nekoliko mrežica u kojima ste kupili voće ili povrće, zarolajte kao u videu, i to je to - dobit ćete svojevrsnu spužvu za pranje koja ujedno lakše uklanja i zalijepljene ostatke hrane sa posuđa.

Kako odabrati poklon: Na što trebate paziti, a što ne darivati
Kako odabrati poklon: Na što trebate paziti, a što ne darivati

8. Napravite čokoladno mlijeko

U staklenku u kojoj je bio čokoladni namaz, ali ste ga potrošili, ulijte toplo mlijeko, stavite poklopac i dobro promućkajte. Dobit ćete fini topli čokoladni napitak.

9. Spasite osušeni lak

Ovaj trik zna puno žena, no spomenut ćemo ga zbog onih koje za to još možda nisu čule, a vrlo je jednostavno. Kada vam se lak za nokte malo presuši od stajanja i postane pregust, ulijte u njega nekoliko kapi acetona i dobro promućkajte.

Fotolia

10. Iskoristite sav med

Ako vam u staklenci ostane meda zalijepljenog za stijenke, ne bacajte ga. Umjesto tog iskoristite ga do posljednje mrvice i to vrlo jednostavno. U staklenku stavite vrećicu čaja pa ga prelijte vrućom vodom, malo pričekajte, izvadite vrećicu i dobit ćete fini čaj koji možete piti topao ili rashlađen za osvježenje.

11. Spasite posljednje kapi parfema

Kada vam u bočici ostane malo parfema koji špricaljka ne može dohvatiti, uklonite gornji dio kao na videu, preokrenite i pritisnite uz tanjurić. Vidjet ćete kako ostaci parfema izlaze i ostaju na tanjuru. Potom ih ulijte u losion za tijelo koji nema miris, dobro promiješajte i dobit ćete losion koji miriše baš kao vaš parfem.

12. Kako do ostatka korektora?

Jednostavno, uklonite gornji dio ambalaže kao u videu pa ugurajte kist. Na njemu će se naći više nego dovoljno korektora kojeg možete iskoristiti dok ne nabavite novi.

13. Spasite suhu maskaru

U tome će vam pomoći tekućina za leće. Uspite malo u maskaru, dobro protresite i nanesite na trepavice. Razmazivat će se gotovo kao kada je bila nova.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

10:33
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru