Lifestyle

Komentari 34

Kako odabrati poklon: Na što trebate paziti, a što ne darivati

Kako odabrati poklon: Na što trebate paziti, a što ne darivati

Pronalaženje savršenog poklona može biti težak zadatak. Stručnjakinja za darivanje Jo Bryant iz Londana, otkrila je što nikako ne smijete darivati i na što trebate obratiti pozornost

Više od polovice ljudi sami sebi kupuju rođendanski poklon, a više od 40 posto priznaje da to radi kako bi bili sigurni da će dobiti poklon koji im se stvarno sviđa, otkrilo je istraživanje TK Maxxa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Stručnjakinja Jo Bryant otkriva zašto se ne morate uvijek pridržavati liste želja, kako trebate biti oprezni ako poklanjate nešto što ste vi dobili na dar i kako bi mogli ispasti nepristojni ako poklonite nešto rabljeno ili ako poklonite novac.

DA: Zaboravite na listu poklona za vjenčanje

- Lista vjenčanih poklona olakšava odabir željenog poklona za bračni par, pogotovo sada kada su te liste toliko raznolike. Ali, ako imate nešto drugo na umu ili si ne možete priuštiti da kupite nešto s popisa, nije loše zanemariti popis - kaže Jo.

Međutim, ako je par zatražio novac, a vi ste odlučili kupiti nešto, pametno bi bilo da im to date drugom prilikom, a ne na dan vjenčanja.

- Organizirajte neko zajedničko druženje kako biste im dali poklon. Donijeti ga na dan vjenčanja nepraktično je i često neugodno za sve - rekla je Jo.

NE: Novac kao poklon

Ako imate problem s vremenom, često se kao dobra ideja čini staviti novac u kuvertu za poklon, ali Jo to ne savjetuje, pogotovo ako je riječ o poklonu za odraslu osobu. Isto tako, nije dobra ideja reći da ćete poklon donijeti kasnije jer niste imali vremena za kupnju. 

- Novac i poklon kartice su super ideja za tinejdžere jer je teško pogoditi što oni žele. Ali, za druge ljude koje ne poznajete dobro, uvijek je bolje kupiti poklon i to na vrijeme - savjetuje Jo.

DA: Neka bude općenito

Kupovati poklon za nekoga koga ne poznajete dobro može biti jako teško, ali Jo kaže da uvijek postoje naznake što bi oni htjeli.

- Razmislite o onome što znate o osobi - hobijima, zanimanju, putovanjima, zajedničkim stvarima. Izbjegavajte one stvari koje se ne podudaraju s njihovim ukusom i držite se nečeg općenito, što svi vole. Dobra ideja je hrana (čokolada, bombonijere..), piće (vino, šampanjac..), kvalitetni pribor (rokovnik, bilježnica..) ili čak nešto za kuhinju (ako osoba voli kuhati) - kaže Jo.

NE: Proslijediti svoj poklon ili rabljene premete

Kako biste uštedjeli vrijeme i novac, možete pasti u kušnju da nekome poklonite nešto što ste vi dobili na poklon, ali Jo to nikako ne savjetuje.

- Rabljene predmete ne bi smjeli davati kao poklon. Izuzetak može biti vrlo blizak prijatelj ili član obitelji, ako ste o tome unaprijed razgovarali. Prosljeđivanju darova treba pristupiti s oprezom. Pazite da primatelj nema nikakve veze s tim poklonom i da je poklon u očuvanom stanju - rekla je Jo.

DA: Obratite pažnju na zamotavanje poklona

Jo je naglasila važnost lijepo zamotanog poklona.

- Prvi dojam je uvijek važan, pa odvojite vremena da lijepo umotate svoj poklon i obratite pažnju na detalje - zaključila je Jo, a prenosi Daily Mail.

 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci