Obavijesti

Lifestyle

Komentari 110

13 trikova koji će vam olakšati život i uštedjeti puno vremena

13 trikova koji će vam olakšati život i uštedjeti puno vremena
1

Svakodnevno se mučimo s malim stvarima koje nam zadaju dosta brige, a svaka od njih ima svoje rješenje. Donosimo nekoliko njih koji vam mogu pomoći i uštedjeti puno vremena

VIDEO

  1. Ako se ikad nađete u situaciji da nemate metar ili ravnalo, a trebaju vam mjere nekog predmeta, priložite novčanicu od npr. 10 kuna uz predmet i fotografirajte. Dimenzije novčanice su 126 x 63 mm, a vi ćete pomoću omjera moći izračunati dimenzije predmeta. 
  2. Prije nego što rastavite neki predmet fotografirajte ga iz više kuteva. Na taj način ćete rastavljeni apart, pa makar i ne popravljeni, moći pravilno natrag sastaviti.
  3. Ako morate nešto zakrpati, a niste specijalist s pogađanjem konca u ušicu iglu, našpricajte vrh konca s lakom za kosu. Učvrstit ćete kraj konca i zadatak će za tren biti gotov.
  4. Ako kod čišćenja koristite gumene rukavice prije skidanja stavite ruke pod mlaz hladne vode. Rukavice ćete skinuti bez ikakvih problema.
  5. Čišćenje uskih, i često visokih, vaza ili vrčeva za vodu je komplicirano zbog nedostatka prostora. Ovaj problem je lako rješiv. Natočite vodu i u nju stavite tabletu za čišćenje zubne proteze (možete naći u bilo kojoj ljekarni). Ostavite mješavinu desetak minuta u vazi i potom samo isperite. 
  6. Kako biste doskočili prljavim rubovima kade nakon kupanja, u vodu stavite par kapi baby ulja.
  7. Skupljajte lišće kad je suho, lagano je i djelomično će se raspasti što je dobro kao gnojivo. Mokro lišće je dvostruko teže i sklisko što jako otežava posao.
  8. Uvijek je bolje saditi cvijeće ukrug ili probati postići oblik dijamanta. Kad sadite cvijeće u red treba mu puno više vremena da se rascvate i izgleda punije.
  9. Ako vam se na cipelama stvore mrlje od soli i vode, što se često događa zimi, jednostavno ih uklonite tako da stavite čajnu žličicu jabučnog octa u šalicu vode i u nju namočite čistu krpu. Mokrom krpom prebrišite cipele i izgledat će kao nove.
  10. Iscijedit ćete više soka iz limuna, naranče ili grejpa ako prije cijeđenja čvrsto ih pritisnete na pult i par puta zarolate. 
  11. Ako ste prepekli kolačiće stavite ih u Zip-Lock vrećicu dok su još vrući  i ostavite jedan dana. Toplina će se pretvoriti u vlagu koja neće moći izaći iz vrećice već će ju pokupiti kolačići.
  12. Kako biste uklonili miris češnjaka s ruku protrljajte slavinu među rukama.
  13. Ako volite paliti svijeće, onda ste dobro upoznati s problemom skidanja voska sa svijećnjaka. Stavite svijećnjak u zamrzivač na 20-ak minuta. Kad ga izvadite vosak će otpasti sam od sebe.

    POGLEDAJTE VIDEO:
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'
'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi