Lifestyle

Komentari 9

14 načina da iskoristite vlažne maramice: Za mrlje, prozore...

14 načina da iskoristite vlažne maramice: Za mrlje, prozore...

Korištenje dječjih maramica odlično je rješenje za brzo uklanjanje šminke, brisanje prašine sa namještaja i biljaka, za čišćenje i njegu kožnih stvari. Odlične su i za umirivanje kože

1. Za brzo čišćenje dok ste u pokretu

Dječje vlažne maramice mogu se koristiti za više toga od čišćenja bebine guze - izvrsne su za brisanje ruku nakon točenja benzina, brisanje prosute tekućine u automobilu ili pak brisanje znoja s lica nakon trčanja. 

2. Odlične za čišćenje kože 

Njima možete očistiti sofu, cipele i torbicu... Dječje maramice su savršene za čišćenje svih vrsta kože jer ne sadrže jake i opasne kemikalije zbog kojih bi se mogla promijeniti boja kože. Vrlo su učinkovite u uklanjanju prljavštine i mrlja.

POGLEDAJTE VIDEO:

3. Super krpe za prašinu

Neke se maramice mogu oprati i ponovo upotrijebiti kao krpe za prašinu i za čišćenje. Također, možete ostaviti rabljene dječje maramice da se osuše. Jednom kada se osuše, oni su sjajna krpa za uklanjanje prašine i ostalih sitnih čestica iz životnog prostora.

4. Uklanjaju mrlje s tepiha i kauča

Ako imate odjeću ili namještaj koji su na bilo koji način zaprljani, dodajte malo tekućine za pranje u dječje maramice i nanesite na mrlje. To je mnogo jeftinija opcija od skupih proizvoda za uklanjanje mrlja.

5. Čiste tipkovnicu

Tipkovnica računala jedna od najprljavijih stvari u vašem domu. Povremeno brisanje tipkovnice računala dobar je način da se riješite prašine, ostatke od hrane i drugu prljavštinu.

6. Fantastične za uklanjanje šminke

Korištenje dječjih maramica odlično je rješenje za brzo uklanjanje šminke. Tako ćete uštedjeti vrijeme i energiju za višestruko umivanje koje bi vam trebalo da uklonite sve ostatke eyelinera.

7. Umiruju kožu

Sunčane opekline možete privremeno ohladiti laganim tapkanjem kože s dječjom maramicom. Dječje maramice se mogu koristiti i za liječenje posjekotina i ogrebotina.

8. Osvježavaju ladice

Da biste napravili mirisne vrećice za svoje ladice, prerežite dječje maramice na kvadratiće i dodajte nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja. Drvo će zadržati mirise i svježinu, a vaša odjeća neće poprimiti drveni miris. 

9. Za manje dlaka od kućnih ljubimaca

Protrljajte dlaku mačke ili psa s dječjom maramicom da zaustavite puštanje dlake po stanu. Vlaga iz maramice privući će već otpalu dlaku, a vaš će ljubimac dobro mirisati. Dječje maramice su dovoljno nježne, a možete ih koristiti i na šapama, zato ih držite spremne u blizini vrata.

10. Uklanjaju tragove dezodoransa s odjeće

Ako vam je džemper pokriven s mrljama od dezodoransa, lagano ih protrljajte s mokrom dječjom maramicom. Osim što uklanja mrlje s tepiha, dječje maramice često mogu ukloniti i mrlje s odjeće. 

11. Za čiste prozore automobila

Imate ptičjeg izmeta preko cijelog vjetrobranskog stakla? Očistite prozore automobila maramicama za bebe.

12. Uklanjaju mast s tave

Masnoća od hrane može biti izazov za ukloniti, pogotovo ako na posuđu ostane preko noći. Umjesto da trošite vrijeme na pranje, brzo prebrišite mast čim se tava ohladi. Ovo će znatno olakšati pranje suđa, jer maramice pokupe i apsorbiraju masnoću s površine tave.

13. Za čiste kućne biljke

Baš kao i sve površine u vašem domu, i prave i plastične biljke se zapraše. Dječje maramice su izvrstan proizvod koji može pomoći da vaše lišće ponovno postane sjajnije. Da biste očistili biljke, samo prijeđite maramicom i pustite da vlaga skuplja prašinu.

14. Pomažu kod putovanja avionom

Iako svi znaju da u zrakoplovima ima mikroba, možda ne shvaćate koliko se toga u avionima ne čisti kako bi trebalo. Ako se ne želite razboljeti na letu, možda biste trebali spakirati dječje maramice u torbu. Jednom kada sjednete, očistite područje oko sebe mokrom maramicom da biste uklonili neke od mikroba, piše Reader's Digest.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci