Obavijesti

Lifestyle

Komentari 70

15 genijalnih trikova s vlažnim maramicama - spasit će vas

15 genijalnih trikova s vlažnim maramicama - spasit će vas
1

Dobro je imati ih pri ruci u autu, a pogotovo doma. Odlične su za uklanjanje mrlja s namještaja i zidova, brisanje prašine, ptičje kakice s auta ali i za prebrisavanje mobitela

VIDEO

  1.  Za skidanje šminke - kad vam ponestane losiona, ulja ili micelarne otopine, vlažne maramice skinut će i najtvrdokorniju šminku. Ako imate maramice za bebe, još bolje, one su još nježnije za kožu i često su obložene mekanim filmom te dodanim vitaminima. 
  2. Za smirivanje naelektrizirane kose - ako se morate negdje pojaviti i izgledati savršeno, ili jednostavno mrzite naelektriziranu kosu, vlažne maramice će pomoći. Samo lagano s njima prijeđite preko kose i ona će se smiriti i spustiti. Pazite da ne pretjerate da ne bi dobili mastan izgled kose.
  3. Za čišćenje mrlja - s odjeće, namještaja ili tepiha. Gotovo da nema mrlje koju ove maramice neće očistiti. 
  4. Za brisanje prašine - vlažne maramice možete staviti na krpicu za brisanje kako bi vam bilo lakše. Tako ćete riješiti više stvari odjednom, i prašinu i postojeće mrlje. 
  5. Za kovrčanje kose - ako nemate figaro ili uvijače, namotajte vlažnu maramicu oko pramena kose i zavežite je. Ostavite tako preko noći i dobit ćete lijepe kovrče. 
  6. Za brisanje voštanih bojica - vlažne maramice odlično će skinuti masne boje sa zida, ali to neće učiniti one vrste "prirodnijih" baby maramica. Za to su ipak potrebne kemikalije. 
  7. Za čišćenje cipela - u brzini će očistiti sve nečistoće s obuće i učiniti je sjajnom. 
  8. Uklanja mrlje od dezodoransa - lagano maramicom trljajte mrlju dok je ne očistite. Za teža zaprljanja, najprije očistite vlažnom maramicom pa ubacite u perilicu rublja. 
  9. Čiste kontrolnu ploču auta i volan. Dobro ih je držati u autu i ako jedete u njemu pa da možete odmah očistiti eventualne mrlje. Odlične su i za čišćenje okorjele ptičje kakice. 
  10. Za čišćenje stolova u fast-food restoranima. Ako imate malu djecu ovo će vam biti od velike pomoći jer ih želite zaštititi od mogućih infekcija, a zbog velike frekvencije ljudi, zaposlenici često ne stignu počistiti stolove prije nego dođu novi gosti. 
  11. Za čišćenje umjetnog cvijeća - ono je pravi skupljač prašine, a ove maramice vam mogu olakšati njihovo čišćenje nabrzinu. 
  12. Za mrlje od boje - ukoliko farbate zidove i boja vam kapne tu i tamo na parket, ove maramice će ih odlično očistiti. 
  13. Za skupljanje dlaka s ljubimaca - jednostavno maramicom prijeđite preko ljubimca i pokupite dlake. 
  14. Za uklanjanje boje za kosu s lica - nakon farbanja kose, nerijetko nam boja ostane na čelu ili na ušima. Baby maramice skinut će je za čas. 
  15. Za prebrisavanje mobitela, laptopa i tableta. 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru