Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

15-minutni trening Mirande Kerr: Top vježbe za seksi tijelo

15-minutni trening Mirande Kerr: Top vježbe za seksi tijelo
4

Moguća misija: Supermodel Miranda Kerr (31) poručuje da je samo 15 minuta vježbanja, ali svaki dan, sasvim dovoljno za savršeno "isklesano" tijelo

VIDEO

Kao i sve zaposlene žene i majke, teško mogu sve obveze ugurati u jedan dan, pa često vježbanje bacam na kraj liste prioriteta, rekla je Miranda Kerr. Upravo zato je osmislila trening koji ne oduzima puno vremena, jednostavan je, a učinkovito oblikuje tijelo.

- Moj 15-minutni trening cilja na sva problematična područja na tijelu. Za njega mi nije potrebna oprema i ne moram nigdje ići, nego ga jednostavno mogu vježbati kod kuće - objašnjava manekenka.

Trening se sastoji od sklekova, izdržaja, čučnjeva, jumping jackova (skokova s raširenim rukama i nogama), trbušnjaka kojima se oblikuju mišići trbuha, nogu i ruku, a sve vježbe su većinom usmjerene na aktivaciju mišića donjeg dijela tijela i trupa.

- Ovakva rutina vježbanja od 15 minuta dobra je ako ponekad nemate više od 30 minuta za vježbanje jer ne smijete zaboraviti na zagrijavanje prije i istezanje nakon treninga, koje je obavezno - objašnjava nam kineziologinja Iva Vratić Cindrić.

Iako na prvi pogled trening Mirande Kerr izgleda jednostavno, ipak treba biti oprezan, smatraju stručnjaci.

- Ovakav trening se ipak ne preporučuje potpunim početnicima jer da bi vježba bila učinkovita, potrebno ju je pravilno izvoditi. Inače od nje imamo više štete nego koristi - ističe Vratić Cindrić.

No to ne znači da trebate odustati od vježbanja. 

- Ako su vam vježbe dobro poznate, ali niste baš u formi, možete si prilagoditi Mirandinu rutinu tako da pola minute radite vježbu i pola minute se odmarate. Također, pojedine vježbe možete si i olakšati - savjetuje kineziologinja. 

Tako sklekove možete izvoditi na koljenima, a izdržaj (plank) držati šest puta po 10 sekundi, dodaje.

- Ako imate problema s koljenima, vježbu jumping jack možete izvesti skačući na pilates lopti - savjetuje kineziologica Vratić Cindrić.

Ovakav trening, savjetuju stručnjaci, možemo uvrstiti u dnevnu rutinu, ali ga možemo nadopuniti i vježbama za ruke, ramena i leđa te vježbama ravnoteže kojima ćemo izazvati mišiće trupa.

- Uz ovakav trening preporučuje se minimalno 20 minuta umjerene aerobne aktivnosti na dan kao što je  hodanje, plesanje, bicikliranje ili planinarenje, a vježbama joge možete primjerice započeti i završiti trening - govori kineziologinja Vratić Cindrić te dodaje da će nekoliko pozdrava suncu pokrenuti i probuditi mišiće i zglobove te pripremiti tijelo. 

- Vježbe snage trebali biste provoditi oko tri puta na tjedan po 30 minuta, a svaka minuta više korist je za zdravlje. Umjerene aerobne aktivnosti trebalo bi raditi pet puta na tjedan po 20 minuta - kaže kineziologinja.

Osim ovim treningom, motivirajte se i drugim anđelicama koje vježbaju cycling, boks, pilates ili balet.

 - Grupni cycling pod vodstvom instruktora izvrstan je trening aerobne i mišićne izdržljivosti. Bicikliranjem oblikujemo listove, bedra i stražnjicu, aktiviraju se mišići trupa i brzo sagorijevamo kalorije. Pritom se ne opterećuju zglobovi, pa ga mogu vježbati i ljudi koji imaju problema s koljenima - zaključuje.

15-minutni trening Mirande Kerr

  • 1 minuta sklekova
  • 1 minute plank ili izdržaj (ili 2x30 sekundi izdržaja za početnike)
  • 1 minuta čučnjeva
  • 1 minuta jumping jacks
  • 1 minuta dizanja lijeve noge
  • 1 minuta biciklističkih trbušnjaka
  • 1 minuta dizanja desne noge
  • 1 minuta most (držite 30 sekundi, pulsirajte 30 sekundi)
  • 1 minuta jumping jacks
  • 1 minuta naizmjenični iskorak s čučnjem
  • 1 minuta sjedenja na zidu
  • 1 minuta penjanje na planinu
  • 1 minuta jumping jacks
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Jeste li ikad vidjeli nešto slično? Pokazala svoju novu manikuru i 'zgrozila' cijeli internet
ŠTO VI MISLITE?

Jeste li ikad vidjeli nešto slično? Pokazala svoju novu manikuru i 'zgrozila' cijeli internet

Umjesto lijepih uređenih varijanti sa sjajnim česticama ili nekom od proljetnih, pastelnih boja, ova se dama odlučila za mnogo 'opasniji' izgled noktiju