Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

17 najčešćih beauty problema imaju vrlo jednostavna rješenja

17 najčešćih beauty problema imaju vrlo jednostavna rješenja
1

Bijeli premaz od sjajila spriječit će piling usana, a preslikavanje maskare na kapke primer i puder, dok će neposlušnu kosu uz rub čela ukrotiti četkica za zube

VIDEO

Rascvjetali makeup kistovi samo su jedan u nizu beauty problema koji muče pripadnice ljepšeg spola, a vizažisti tvrde kako je za njih kriva nedovoljna briga. Nečišćenje ostataka šminke uništava dlačice, a spasiti ih može pranje u otopini dječjeg šampona i vode. To će skinuti ulja i produžiti vijek trajanja kistova. Preporučuje ih se čistiti svaka dva tjedna, piše InStyle

Problem: Grudice korektora oko očiju

Za skrivanje tamnih kolutova oko očiju najbolji je tekući puder zato što ih koža lako upija pa se ne stvaraju grudice kao kod korektora. Najbolji izbor su nijanse boje breskve koje ublažavaju crno-sive tonove. Ako se sjene još uvijek vide, sakrit će ih puder s reflektirajućim česticama koji se nanosi kao završni potez. 

Problem: Bijeli premaz na usnama od sjajila

Sjajilo ponekad može ostaviti neugodan bijeli premaz, a najčešće se događa na ispucalima usnama. To se može spriječiti nanošenjem pilinga prije sjajila, a preporučuje se raditi ga jednom na tjedan. Piling će odstraniti mrtve stanice i potaknuti obnovu kože te spriječiti nakupljanje sjajila u pukotinama i stvaranje bijelog premaza. 

Osim pilinga, obični štapići za uši mogu privremeno ukloniti bijeli trag i odlično su rješenje u gužvi.

Problem: Dlačice poslije depilacije rastu još brže

Brzo nakon depilacije mogu se pojaviti nove dlačice koje su ispod površine zarobile mrtve stanice kože. Upravo se zbog toga čini kao da dlačice brže rastu. U rješavanju ovog problema pomaže piling tijela koji će osloboditi dlačice, dok će ih kreme na bazi uree i glicerina omekšati te tako olakšati njihovo uklanjanje.

Problem: Maskara se redovito preslikava na kapke

U kontaktu s uljima iz kože maskara se razmazuje i ostavlja crne tragove na kapcima pa se prije toga preporučuje napraviti bazni premaz. Prije nanošenja maskare na kapak treba nanijeti primer, a potom sloj pudera na bazi silicija koji će upiti višak ulja i spriječiti preslikavanje. 

Problem: I nakon skidanja makeupa ostaju mrlje

Često nakon skidanja makeupa ostaju tragovi što znači da tonik ne radi dobar posao. Bolji izbor u tom slučaju je onaj s uljima koji je djelotvorniji, osobito za osjetljivu kožu koju istovremeno hrani, a ne isušuje. 

Problem: Zamjena/vraćanje kozmetičkih proizvoda

Iako je rok povrata kozmetičkih proizvoda u drogerijama najčešće 30 dana, svaka kompanija ima svoja pravila pa se prije kupovine treba informirati na licu mjesta. Najčešće prihvaćaju neotvorene preparate, ali i o tome je najbolje raspraviti s prodavačicama. 

Problem: Traženje proizvoda koji se više ne proizvodi

S vremenom kozmetičke tvrtke iz proizvodnje povlače određene preparate, a ako ih želite pokušajte kontaktirati tvrtke i upitati imaju li zaliha tog proizvoda. Vrlo često preparati ostaju u prodaji i do 36 mjeseci nakon prestanka proizvodnje.

Problem: Neposlušna kosa uz rub čela

Neposlušne vlasi uz rub čela najbrže će ukrotiti četkica za zube i lak za kosu. Dovoljno je lakom pošpricati četkicu i tako zagladiti vlasi ili upotrijebiti prozirnu maskaru. 

Problem: Ambalaža je puna bakterija

Ambalažu kozmetičkih preparata treba redovito čistiti zato što je puna bakterija koje je lako rukama prenijeti na lice i tako izazvati akne i prištiće. Zbog toga se preporučuje u svakoj kozmetičkoj torbici držati antibakterijske vlažne maramice koje će spriječiti infekcije.

Problem: Sa šamponom za suho pranje ne treba pretjerivati

Šampon za suho pranje najbolje je koristiti jednom do dva puta između pranja jer će sve više od toga uzrokovati nakupljanje ulja i pudera u kosi. Nakon toga najbolje je na suhu kosu umasirati nekoliko kapi šampona za dubinsko čišćenje i potom je oprati.

Problem: Treba li ostaviti napojnicu?

U frizerskom i kozmetičkom salonu preporučuje se dati napojnicu od 15 do 20 posto, no nije obavezno. Prednost napojnica jest što će osoblje to zapamtiti, a to može pomoći u dobivanju boljeg termina ili tretmana. 

Problem: Razmrljani lak za nokte 

Laku za nokte treba vremena da se osuši no žene na to nerijetko zaborave pa često upropaste nokat ili dva. Zamrljane nokte popravit će odstranjivač bez acetona, a dovoljno je samo kažiprst uroniti u njega i lagano prijeći preko nokta kako biste izravnali lak. Nakon toga treba nanijeti prozirni lak koji će spriječiti ljuštenje i produljiti trajanje laka. 

Problem: Uklanjanje dlačica s lica izaziva crvenilo

Crvenilo i kvržice nerijetko prate uklanjanje dlačica voskom iznad usana zato što uklanjanju i dio gornjeg sloja kože. Upravo zbog toga dermatolozi preporučuju depilaciju šećernom pastom jer je ona nježnija za kožu i smanjuje rizik od iritacije.

Problem: Koža oko nosa je opet crvena

Iza crvenila oko nosa mogu se skrivati kožna bolest rosacea ili popucale kapilare. Ako je riječ o rosacei, treba izbjegavati začinjenu hranu i saune, dok kod kapilara pomažu laserski tretmani. 

Osim toga za crvenilo i ispucalu kožu može biti kriva nepravilna njega. Kozmetički preparati koji upijaju ulja mogu ostati zarobljeni u naborima oko nosa i uzrokovati iritaciju. U tom je slučaju najbolje promijeniti preparate za njegu i izabrati prozračnije kreme koje koži daje disati. 

Problem: Lak za kosu ima neugodan miris

Lak za kosu često ima težak miris zato što kozmetičke tvrtke pokušavaju zamaskirati miris alkohola pa ge se prije kupovine preporučuje isprobati. Najbolji izbor su prozračne nijanse koje lako ishlape kao i pakiranje s pumpicom jer se lakše dozira. 

Problem: Listanje noktiju 

Nokte treba rašpati uvijek u istom smjeru kako bi se spriječilo listanje. Također, preporučuje se izbjegavati metalne i previše grube rašpice koje uzrokuju pucanje. 

Beauty trikovi: Šibica spašava nokte, a četkica za zube obrve

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju