Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

20 načina pomoću kojih možete osvježiti svoj stil bez bankrota

20 načina pomoću kojih možete osvježiti svoj stil bez bankrota
7

Čišćenjem ormara od zastarjelih i nenošenih odjevnih predmeta, jednostavnim prepravcima te ulaganjem u nekoliko kvalitetnih komada odjeće i modnih dodataka, lako i povoljno možete osvježiti vlastiti stil

VIDEO

Pronalazak i shvaćanje osobnog stila može biti teško i skupo. Ali ne nužno. Uz malo kreativnosti, preuređivanje vlastitog izgleda ne mora koštati bogatstvo kao što mislite.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

krojač 00:47

Obnovite stil uz razuman proračun. Od ulaganja u nekoliko svestranih, kvalitetnih komada do osvježenja dodataka, upotrijebite ove savjete kako biste se osjećali potpuno samouvjereno u vlastitoj koži.

Žene otkrile što ne mogu vidjeti na muškarcima: 'Mrzimo kada nosite ove odjevne predmete'
Žene otkrile što ne mogu  vidjeti na muškarcima: 'Mrzimo kada nosite ove odjevne predmete'

Očistite svoj ormar

Najbolji način da počnete mijenjati svoj stil je da se riješite svih stvari koje vam više ne odgovaraju. Prođite kroz svoj ormar i izvucite sve što niste nosili zadnjih godinu dana ili šest mjeseci i donirajte to lokalnoj dobrotvornoj organizaciji.

Riješite se svega što vam više ne služi

Kada čistite ormar, dobro razmislite odgovara li svaki komad doista izgledu koji želite postići. To bi moglo podrazumijevati odbacivanje starog nakita ili lošeg sakoa kojeg nikada niste nosili.

Pronađite izvrstan par traperica

Dobar par traperica jedna je od najsvestranijih stvari u ormaru. U njih se isplati uložiti novac, s obzirom na to koliko dugo traje kvalitetan traper, pogotovo ako razmišljate o bezvremenskoj silueti kao što su one ravnih nogavica.

Zamijenite zastarjele dodatke bezvremenskim komadima

Ako još nosite one naušnice iz svojih 20-ih, možda je vrijeme da obnovite modne dodatke. Držite se nekoliko jednostavnih komada, poput kvalitetnih zlatnih okruglih naušnica ili šik lančića, za sofisticiraniji izgled.

Uložite u nekoliko komada garderobe koje možete stalno nositi

U eri brze mode lako je popustiti trendovima. No ulaganje u nekoliko upečatljivih komada sjajan je način da obnovite garderobu bez trošenja gomile novca. Odaberite par sjajnih hlača, šik blejzer i nekoliko košulja dobrog kroja koje možete kombinirati s komadima koje već posjedujete za svježiji izgled.

Ne štedite na cipelama

Jeftine cipele često izgledaju jeftino. Umjesto da kupujete gomilu jeftinih pari, uložite u nekoliko bezvremenskih modela koje možete nositi uz bilo što. Dobar par tenisica, lijepe mokasine i kvalitetne gležnjače dobro su mjesto za početak.

Kupujte vintage unikatne komade po povoljnoj cijeni

Ulaganje u kvalitetne komade ne mora značiti gubitak tone novca. Trgovine rabljene robe često su prepune odjevnih predmeta vrhunske kvalitete po velikim popustima. Online preprodaja, također je odlično mjesto za postizanje povoljnih cijena. 

Ne bacajte novac na brzu modu

Brza moda može biti jeftina, ali vjerojatno neće izdržati više od jedne sezone u ormaru, što znači da obično nije vrijedna ulaganja. A kada pokušavate promijeniti svoj izgled, manje je uvijek više. 

Budite iskreni prema sebi o tome što ćete zapravo odjenuti

Ponekad, kada ste u kupovini, lako je biti malo nerealan oko toga što ćete zapravo odjenuti. Ako niste 100 posto sigurni u tu novu haljinu, nemojte se prisiljavati da je nosite. Manje je vjerojatno da ćete nositi odjeću u kojoj se ne osjećate ugodno, a na kraju će samo zauzimati prostor u ormaru.

Dodajte dašak boje

Iako mnogi teže prema neutralnim nijansama, šarenilo je sjajan način da svojoj odjeći dodate malo osobnosti. Uparite sjajni blejzer sa živopisnom bluzom ili razmislite o paru upečatljivih cipela za malo više pažnje.

Odvažite se u svijet cool tenisica

Svijet tenisica je golem i pomalo zbunjujući, ali također uključuje puno cool obuće. Sjajne tenisice jednostavan su način da bilo koji outfit izgleda bolje.

Koristite krojače

Ako imate jaknu koju volite, ali malo čudno stoji na ramenima ili ima malo predugačke rukave, otiđite do krojača u susjedstvu. Vjerojatno je jeftinije od kupnje novog komada, a izgledat će mnogo bolje kada stvarno pristaje kako treba.

Potražite inspiraciju za izgled na internetu

Ako niste sigurni kakav je vaš stil, nemojte se bojati potražiti na internetu inspiraciju za odjevne kombinacije. Pratite pojedince čiji stil vam se sviđa.

Boja odjeće utječe na život: Ako tražite partnera, odjenite nešto ružičasto, a crveno želite li seks
Boja odjeće utječe na život: Ako tražite partnera, odjenite nešto ružičasto, a crveno želite li seks

Ako ne odgovara, riješite ga se

Pristajanje je jedan od najvažnijih čimbenika kada se radi o tome hoće li neka odjeća stvarno funkcionirati ili ne, pa čak i ako imate sjajan top s rukavima koji su samo malo predugački, vjerojatno je vrijeme da to pustite.

Nemojte se bojati obnoviti predmete koje već posjedujete

Ponekad, izvrstan komad treba samo malo osvježiti i opet će izgledati potpuno 'in'. Ako vam se ne sviđaju one svijetle traperice, upotrijebite pribor za bojanje da biste im dali tamniju nijansu ili pokušajte po želji skrojiti stare majice s natpisima koje stoje neko vrijeme u ormaru. Naravno, ako imate vještine šivanja, mogućnosti su zaista beskrajne.

Razmislite o 'kapsula garderobi'

Za one koji stvarno žele promijeniti svoj stil iz temelja, sređivanje cijele garderobe natrag na 'kapsula garderobu' može biti najbolji pristup. Kapsula uključuje sastavljanje niza kvalitetnih odjevnih predmeta - mnogi stručnjaci preporučuju da se počne s nekoliko pari dobrih hlača, nekoliko bluza, blejzera, sjajne suknje, lijepog džempera i kvalitetnih cipela - a sve to može se nositi naizmjenično.

Isprobajte uslugu stiliziranja i isprobajte nove stilove

Ponekad, dobivanje vanjske perspektive može biti najbolji način da obnovite stil. Usluge stiliziranja mogu pomoći da isprobate komade koje inače ne biste sami uzeli u obzir i može vas osloboditi nagađanja pri odabiru onoga što najbolje stoji.

Ako vam se sviđa, nosite

Čak i ako nije trendi, ako stvarno volite neki odjevni predmet, trebali biste ga slobodno nositi. Iznad svega, osobni stil je najvažniji, a ono što drugi misle jednostavno nije važno. Zato odjenite te uske traperice, čak i ako nove generacije ne misle da su više cool.

Ilustracije traperica

Nemojte se bojati izaći iz svoje zone udobnosti

U većini slučajeva promjena stila značit će isprobavanje novih odjevnih predmeta, paleta boja i silueta, a to bi se u početku moglo činiti pomalo čudnim. Nemojte se bojati eksperimentirati sa svojim stilom, čak i ako ti eksperimenti ne uspiju uvijek.

Mislite dalje od svoje odjeće

Ponovno promišljanje osobnog stila nadilazi odjeću. Kada zamišljate kako želite da vaš stil izgleda, zauzmite obuhvatniji pristup. Razmatranje frizure, torbica i nakita uz odjeću pomoći će da stvorite izgled koji je općenito kohezivniji, donosi MSN.

7 kombinacija uz hoodie: Jarke boje, ali i neutralne opcije
7 kombinacija uz hoodie: Jarke boje, ali i neutralne opcije
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Muzej Iluzija: Naših muzeja ima od Kine do Amerike, uskoro 50
SVJETSKO, A NAŠE

Muzej Iluzija: Naših muzeja ima od Kine do Amerike, uskoro 50

Do ljeta ćemo imati 50 muzeja i najveći lanac muzeja smo u svijetu, kaže tim iz Metamorfoze na čelu s Rokom Živkovićem i Teom Širolom. Ljudi vole edukativnu zabavu i iznenađenja