Lifestyle

Komentari 11

3 ogromne greške koje mnoge žene rade dok uređuju trepavice

3 ogromne greške koje mnoge žene rade dok uređuju trepavice

Trepavice skupljaju prašinu i svakakve ostatke tijekom dana. Regenerirajte ih kokosovim ili ricinusovim uljem te izbjegavajte loše navike poput uvijača i nanošenja vodootpornih maskara

Rast dlaka je nevjerojatno složena tema, budući da na ciklus gubitka i rasta mogu utjecati mnogi čimbenici. Postaje još kompliciranije kada počnete dolaziti do lokaliziranih područja rasta dlačica - poput obrva i trepavica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Estetičarka i stručnjakinja za obrve i trepavice Jasmine Imani, govori o poprilično nenametljivoj i minimalnoj estetici.

- Ja se bavim skromnim održavanjem, kao što je 'kako se mogu probuditi, ne raditi puno, a svejedno izgledati prekrasno...' - kaže Imani, ali je, dodaje, marljiva u svojim ritualima ljepote.

Osnove njege trepavica i obrva koje trebate znati

- Osnove trepavica i obrva su iste - kaže ona. 

Ali njezin interes posebno pobuđuje dio o njezi trepavica, gdje dijeli uvid u neke velike pogreške s trepavicama koje su prečeste.

- Mislim da su mnogi od nas u ciklusu zlostavljanja trepavica, a da toga nismo svjesni - kaže Imani.

Trepavice se polako povlače, a kako starite, to oštećenje postaje trajno, upozorila je.

Bez pilinga i regeneracije

- Osnove njege vaših trepavica su svakodnevni piling i hidratacija - kaže ona. Kada govori o pilingu trepavica, sigurno ne zagovara korištenje nečega poput pilinga na tom području.

Umjesto toga, uzmite suhu čistu četkicu i četkajte trepavice svaki dan.

- Mislim da ljudi ne razumiju da su trepavice tu da skupljaju prašinu i svakakve ostatke tijekom dana. Dlake su tu da vam stvari ne dođu u oči. Dakle, na kraju noći, samo ih malo očešljajte - preporučuje.

Što se tiče regeneracijskog dijela, Imani se odlučuje za jednostavno ricinusovo ili kokosovo ulje.

Rub trepavica može postati suh i možda blokira rast, kaže ona, napominjući da možete jednostavno prijeći malom količinom ulja duž linije trepavica prstima.

- Malo ulja svake večeri i shvatit ćete da za šest do osam tjedana imate drugačije trepavice - ističe.

Pretjerana upotreba uvijača

Ovo je možda nekima teško, ali Imani kaže da je vrijeme da odložite uvijač trepavica.

- Mislim da se ovo treba ozbiljno shvatiti, jer uvijač za trepavice vas mrzi i ubija vaše trepavice - kaže ona.

Oni naglašavaju liniju trepavica i čupaju ih, bili vi toga svjesni ili ne, upozorava.

- Onima koji smatraju da trebaju malo podizanja trepavica, ona preporučuje keratinsko podizanje trepavica. Ovo doista pomaže jer ono što ovo radi je razgradnja proteina u trepavici i zatim opskrba s još više proteina, i sada su vaše trepavice uvijene, obojene i podignute - objašnjava.

Nošenje vodootporne maskare

Posljednja problematična navika je vodootporna maskara.

- Da bi se vodootporna maskara zalijepila za vaše trepavice, ona dehidrira i skida dlačice - kaže ona te dodaje da se zato ne miče i teško ju je skinuti.

Što se maskara teže skida, to je vjerojatno gore za dlačice.

- Ne samo da se ovdje radi o skidanju dlake, već može dovesti i do njezinog lomljenja, a u tom procesu također dolazi do lomljenja trepavica i pucanja na vrhovima - napominje.

Mnogi će tada nastaviti koristiti ovu vrstu maskare jer osjećaju da nemaju trepavice i trebaju proizvod koji će ih 'izgraditi'. Na kraju, završit ćete s vrlo tankim trepavicama, donosi MBG.

- Ne brinite, još uvijek možete koristiti običnu maskaru - kaže Imani.

POGLEDAJTE INTERVJU S CHEFOM MANDARIĆEM: NAJTEŽI PLESOVI SU SALSA I SAMBA

Najčitaniji članci