
Ukoliko nemate vremena za pripremu prhkog tijesta, napravite brzinsku podlogu od usitnjenih keksa. Premažite je omiljenom kremom i dodajte čokoladu, lješnjake, limun...
Lifestyle
Komentari 2Ukoliko nemate vremena za pripremu prhkog tijesta, napravite brzinsku podlogu od usitnjenih keksa. Premažite je omiljenom kremom i dodajte čokoladu, lješnjake, limun...
Sastojci:
Priprema: Kalup za tart premažite maslacem i pospite žlicom smeđeg šećera. Od usitnjenih integralnih keksa, maslaca i šećera pripremite mrvičastu podlogu, pa je utisnite na dno i rubove kalupa za tart. Stavite u hladnjak.
Želatinu namočite prema uputama na vrećici. Ricottu, vaniliju, šećer i med izmiksajte. Umiješate otopljenu želatinu i smjesu stavite na podlogu od keksa. Stavite u hladnjak dok se ne stisne i ukrasite bobičastim voćem.
Sastojci:
Priprema: Bundevu narežite na kocke i pirjajte na laganoj vatri oko 25 minuta, po potrebi dolijevajući malo mlijeka. Za koru pomiješajte kekse, otopljeni maslac, šećer i bademe, pa sve ravnomjerno utisnite na dno i stijenke kalupa.
Ohladite izradite komade bundeve u pire. Želatinu pripremite prema uputama na vrećici pa umiješajte u pire. Pomiješajte ga sa sirom, šećerom, cimetom, đumbirom i klinčićem.
Na podlogu posložite pripremljeni nadjev od bundeve. Na pari rastopite kocke čokolade i maslaca. Izlijte glazuru preko nadjeva i stavite u hladnjak na nekoliko sati.
Sastojci:
Priprema: Kalup za tart obložite papirom za pečenje. Miješalicom istucite vrhnje, šećer, čokoladu u prahu i mineralnu vodu u čvrstu smjesu. Dodajte kekse, dobro promiješajte i smjesom prekrijte dno kalupa za tart.
Razlomite čokoladu na kocke i umiješajte u vruće slatko vrhnje te miješajte dok se ne rastopi. Izlijte je u ohlađenu podlogu i ostavite da se stisne.
Izmiksajte omekšani maslac, limunov sok, ribanu koricu i šećer u prahu. Prelijte glazuru po stisnutoj čokoladi i pospite očišćenim narom. Stavite u hladnjak dok se tart ne stisne.
Sastojci:
Priprema: Lješnjake i orahe krupno nasjeckajte i prepecite na tavi dok ne dobiju zlatnu boju. Obložite protvan papirom za pečenje. U posudu s debljim dnom stavite šećer te zagrijavajte dok se ne rastopi i potamni. Dodajte orašaste plodove i cimet. Izlijte u pripremljeni protvan u tankom sloju. Kad se stisne, izlomite i stavite sa strane.
U multipraktiku izmiksajte kekse sa zobenim pahuljicama te pomiješajte sa šećerom i maslacem. Utisnite mrvičastu smjesu u kalup za tart.
Ugrijte vrhnje do vrenja i maknite s vatre. Izlijte ga po kockama bijele čokolade i miješajte dok se ne rastopi. Nadjev izlijte po tijestu, posložite krokant i stavite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro stisne.
Sastojci:
Priprema: U zdjelu stavite šećer i dl vode. Karamelizirajte šećer dok ne posmeđi pa dodajte čokoladu i prokuhajte. Umiješajte mljevene lješnjake i maknite s vatre.
Promiješajte u vruću smjesu žumanjke, malo ohladite, pa utisnite u okrugli kalup obložen papirom za pečenje. Stavite kalup s podlogom u hladnjak. Na pari rastopite čokoladu i mlijeko. U drugoj posudi na pari umutite i skuhajte žumanjke i šećer pa dodajte rastopljenu čokoladu.
Miješajte i kuhajte dok se ne zgusne. Potopite je u ledenu vodu i miješajte dok se ne ohladi. Istucite vrhnje i dodajte čokoladnoj smjesi. Bjelanjke, prašak za pecivo i šećer istucite u čvrsti snijeg te umiješajte u čokoladnu pjenu. Namažite je na ohlađeno tijesto i stavite u hladnjak na nekoliko sati. Pospite pitu je lješnjacima i ribanom čokoladom.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+