Lifestyle

Komentari 11

Brzinski kolači koji se ne peku: Idealni za nenajavljene goste

Brzinski kolači koji se ne peku: Idealni za nenajavljene goste

Priprema kolača je vrlo kreativna aktivnost pa slobodno pustite mašti na volju. Izbacite što ne volite baš previše, a dodajte okuse i teksture za kojima žudite i uživajte u slasticama

1. Zdravi kolač od zobi, kikirikija, čokolade, meda

Kolač možete raditi na šalice ili vagati svaki sastojak, kako vam je zgodnije. 

POGLEDAJTE VIDEO Pogledajte kakve slastice radi mladić iz Zadra:

Sastojci: 

*šalica od 2,4 dl

Čokoladna glazura:

Pogledajte kako ih napraviti i u videu:

Priprema:

Pripremite četvrtasti protvan promjera 20x20 centimetara, ili iskombinirajte sa onime što imate. Ukoliko imate samo velike protvane, napravite duplu smjesu. Na protvan stavite papir za pečenje.

U blender stavite zobene pahuljice, bademe, grožđice, kokos i sol pa miksajte dok se sve ne sjedini.

U malu tavu stavite kikiriki maslac, med (javorov sirup ili nektar agave) i kokosovo ulje te otopite na laganoj vatri. Maknite i dodajte ekstrakt vanilije.

Tu smjesu prelijte preko smjese u blenderu i nastavite miksati dok se sve dobro ne pomiješa.

Potom smjesu stavite u protvan pa zagladite mokrom žlicom (ispupčenom stranom). Nakon toga napravite čokoladnu glazuru. Pomiješajte sve sastojke pa ravnomjerno rasporedite na kolač. Na kraju ga prije rezanja držite dva sata u hladnjaku pa narežite na kockice.

2. Lijeni čokoladni kolač

Recept je osmislila amaterska kuharica Walla Abu-Eida koja za svoje pratioce na Instagramu osmišljava razne gastro kreacije. Njen je 'lijeni kolač' postao osobito popularan zbog svog fantastičnog okusa, ali i jednostavnosti.

Tri sastojka potrebna za ovaj desert, a to su:

Lijeni čokoladni kolač

Za početak, otopite čokoladu i pomiješajte sa istučenim vrhnjem dok se ne sjedine. Kekse razlomite na komadiće i dodajte u čokoladnu smjesu i dobro promiješajte. 

Smjesu potom izlijte na pladanj zaštićen papirom i zamrznite na par sati - dok ne očvrsne. Nakon toga ga izvadite, ukrasite po želji i uživajte u fantastičnom okusu, a kolač potom držite u hladnjaku kako bi bio savršenog okusa svaki put kad ga se poželite.

Walla ga najčešće dekorira s jagodama i komadićima čokolade, no dodatke birajte po vlastitom ukusu.

3. Torta od jagoda i banana

Sastojci: 

Priprema:

Voće izrežite na šnite pa umutite šlag sa šećerom i jogurtom (ili vrhnjem). Potom podlogu na kojoj će torta stajati premažite tom smjesom, u tankom sloju. Na to slažite kekse pa ih premažite istom smjesom i na to posložite banane.

Na banane stavite sloj kreme, na to kekse, na kekse kremu i na kremu jagode. Jagode premažite kremom pa poredajte još jedan sloj keksa. Ostavite malo kreme za premazivanje torte sa svih strana. Na kraju je ukrasite komadima jagoda. Prije posluživanja ostavite u hladnjaku dva do tri sata.

4. Domaće 'Toblerone'

Sastojci: 

*šalica od 2,5 dcl

Postupak:

Rastopite šećer i vodu pa u tome otopite maslac i potom čokoladu. Dodajte lješnjake i dobro promiješajte. Oblikujte smjesu trokutasto - u tome će vam pomoći aluminijska folija. Stavite kratko u duboko zamrzavanje da se smjesa dobro stisne.

Po želji možete na kraju preliti desert topljenom čokoladom.

5. Kuglice od kokosa i čokolade

Sastojci: 

Chocolate coconut snowball cookies

Priprema:

Miješajte jednu šalicu kokosa i kokosovo ulje velikom brzinom dok ne postane gotovo kao maslac. Dodajte javorov sirup, kokosovo mlijeko, ekstrakt vanilije i sol te dobro promiješajte da se poveže. Dodajte ostatak kokosa i umijesite kao tijesto. Potom oblikujte kuglice i stavite u hladnjak na sat vremena, a može i preko noći, ako vam se ne žuri. 

Otopite tamnu čokoladu u mikrovalnoj ili u tavi uz dodatak vrlo malo ulja ili margarina. Odmah umačite kuglice u čokoladu i posipajte kokosom pa vratite u hladnjak na pet do 10 minuta. Umjesto crne čokolade, možete koristiti i bijelu.

Najčitaniji članci