Lifestyle

Komentari 6

5 savjeta kako se našminkati za savršenu fotografiju na osobnoj

5 savjeta kako se našminkati za savršenu fotografiju na osobnoj

Najbolje je koristiti puder koji je nijansu do dvije tamniji od tena ili pak korektor koji se bira ovisno o boji podočnjaka. Ljubičaste i plave podočnjake najbolje prikriva korektor sa žućkastim tonovima

Fotografije iz putovnice ili osobne iskaznice najčešće ne ispadnu onako kako si to ljudi zamisle. Dapače, rijetko tko je zadovoljan jer je teško zauzeti pozu kad bliješti u tebe svijetlo. Problem je u tom što ta fotografija stoji na dokumentu (često i više njih) godinama.  

POGLEDAJTE VIDEO: Savjeti sir John-a za savršen make-up

Vizažistice Romy Soleimani i Gucci Westman zbog toga su podijelile savjete kako na fotografijama ispasti što je najbolje moguće. 

Primer u boji breskve koži daje zdravi sjaj

Blještavo svjetlo reflektora nimalo ne laska licu pa ono može djelovati pomalo isprano. Stoga je najbolje nanijeti primer koji će ujednačiti ten i popuniti pore. Odličan izbor je onaj u boji breskve koji koži daje zdravi sjaj. 

Prava nijansa korektora skriva podočnjake

e.l.f. Camo korektor

U slučaju tamnih podočnjaka najbolje je koristiti puder ili korektor, a vizažistica Romy Soleimani preporučuje ga čak i ženama koje ne koriste ovu vrstu preparata.

Najbolje je koristiti puder koji je nijansu do dvije tamniji od tena ili pak korektor koji se bira ovisno o boji podočnjaka. Ljubičaste i plave podočnjake najbolje prikriva korektor sa žućkastim tonovima, a smeđe s ružičastima.

Uz boju ruže usne ne djeluju isprano

Na usne se preporučuje nanijeti ruž u boji šumskog voća ili ruže. On će im dati svjež i zdrav izgled pa neće zbog bljeskalice izgledati isprano. 

Bronzer odvlači pozornost s problematičnih područja

Fotolia

Najproblematičnija područja su ona oko nosa i oko usta gdje se vide svi tragovi smijeha. Sitne bore najbolje će ublažiti puder, a pozornost s njih odvući će bronzer na obrazima. 

Treba izbjegavati sjajne i svjetlucave teksture bronzera jer će u spoju s blijedom kožom djelovati neprirodno. Preporučuje se koristiti mat varijantu, piše Vogue.

Zaboravite na svjetlucave preparate

Puder svjetlucave teksture i sjajilo na usnama u kombinaciji s bljeskalicom fotoaparata može izazvati pravu malu katastrofu. Odbljesak će stvoriti vizualno masnu kožu, a tragovi će se najviše vidjeti na čelu. 

Najčitaniji članci