Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

5 trikova za uređenje kuće koji će unijeti lagani dizajnerski štih

5 trikova za uređenje kuće koji će unijeti lagani dizajnerski štih

Kod uređenja doma treba se voditi time da imate bar jednu vrijedniju stvar koja privlači pogled, sitnice koje su dojmljive i da ne pretjerujete ni s količinom ni s veličinom namještaja i stvari

VIDEO

Stručnjaci za prodaju nekretnina na portalu Homes izdvojili su nekoliko savjeta za uređenje interijera koji će prostoru dati dizajnerski 'dodir', a ne koštaju puno. Dovoljno je samo kad uređujete dom i nabavljate stvari imati neka pravila na umu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Bus pretvorila u dom

Pokretanje videa...

Bus 01:03

Evo 5 glavnih savjeta koje su izdvojili: 

1. Veličina je bitna

Kad su u pitanju umjetnička djela, uvijek je bolje birati ono većih dimenzija. Ako, na primjer, imate umjetničku sliku velikih dimenzija, bit će dovoljna i jedna da podigne cijeli prostor. No, nemojte ju 'sakriti': Takve komade stavite na vidljivo mjesto. Bilo bi odlično da se vide već od ulaza, pa je dobar izbor za postavljanje na kraju hodnika, ili na najširem zidu dnevnog boravka. 

2. Snaga je u brojevima 3 i 5 

Kad su u pitanju mali ukrasi, poput vaza, skulptura ili doza za bombone, imajte na umu da jedan takav ukras u prostoru prolazi neopaženo. No, ako ih posložite više, tvorit će grupu koja privlači pogled. Birajte predmete različite veličine, teksture, ali skladnih boja, a najbolje ih je složiti u grupama od tri ili pet predmeta. 

3.  Ne bojte se uzoraka

U detaljima koristite različite uzorke, što može uvelike 'podići prostor'. A nije ni skupo ni teško za kombiniranje: Ako se ne usudite poigrati s uzorcima na zidu,  bit će dovoljno da izaberete različite jastučnice. 

4. Unesite zelenilo

Biljke oplemenjuju prostor, tu nema dileme. Dodajte barem jednu veliku biljku u neki kut, ili napravite police na kojima ih možete posložiti više. 

5. Manje je više 

Ne pretrpavajte prostor ničim. Ako imate lijepih fotografija, postavite na zid njih 5 ili 6, ali ne pretjerujte s time da cijeli zid prekrcate njima. Također, ne pretjerujte u veličini namještaja. Ako vam često dolazi veliko društvo, nabavite radije više jastuka za sjedenje koje negdje možete spremiti, nego ogromnu garnituru koja će zatrpati prostor. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith