Lifestyle

Komentari 254

5 znakova da ste doista spremni za novu vezu nakon prekida

5 znakova da ste doista spremni za novu vezu nakon prekida

Niz je emocija koje će pratiti prekid, od ljutnje, usamljenosti, straha, preispitivanja do žalovanja. No taj period donosi golemi rast i rad na sebi. Nakon što usvojite ove promjene, bit ćete spremni i na novi odnos

1. Nova očekivanja

Nakon početnog šoka i negiranje da je vašoj ljubavi došao kraj, teško je nastaviti s "normalnim" životom. Prije traženja nove bolje polovice trebate sami sa sobom raščistiti što očekujete od nove veze, a što ne mislite tolerirati. U novi se odnos ne valja upuštati ako za to niste potpuno spremni, jer je velik rizik da ćete povrijediti drugu stranu, a i sami iz toga izaći razočarani. 

POGLEDAJTE VIDEO:

2. Ne bojite se biti sami

Tuga i usamljenost prate svaki prekid zbog čega ljudi često ulijeću iz jedne veze u drugu. Taj strah od samoće tjera ih da se zadovolje s nečim što ih uopće ne usrećuje.

Umjesto tog treba si uzeti vremena kako biste ponovno osjetili kako je to biti sam, ne ovisiti o tuđem raspoloženju, razmišljanju ili prisustvu. Posvetite se sebi, svojim željama i hobijima. Kad shvatite da ste zadovoljni time kakvi jeste, tek ćete tada biti spremni pustiti druge ljude u vaš život. 

3. Prepoznajete vlastitu krivnju

Provođenje kvalitetnog vremena samih sa sobom otvara novu perspektivu u životu. Možete na miru analizirati vezu i uočiti koja je bila vaša greška. Ako smatrate da ni za što niste odgovorni, to je znak da niste spremni prihvatiti vlastite mane i nekom drugom biti bolji partner. Jednako tako ne možete ni privući boljeg partnera za sebe.

4. Niste više ljuti

Ovo ne znači da vas razmišljanje o bivšem partneru neće razljutiti, već da o prekidu ne mislite na isti način kao na početku. Sada shvaćate da vaša veza nije bila savršena kao što ste mislili i da je za sve bolje da krenete svatko svojim putem.

Pokušajte oprostiti sebi i bivšem partneru jer će vas u suprotnom ogorčenost kočiti u napretku. Za oprost treba vremena, pa se nemojte kriviti ako mu ne oprostite nakon nekoliko dana, ali imajte na umu da se i on vjerojatno bori sa svojim greškama. 

5. Znate točno što želite

Nakon što ste oprostili bivšem i pomirili se s činjenicom da ste sami, možete razmisliti što točno želite od potencijalnog partnera.  Jednom kad raščistite sami sa sobom nećete pristajati na bespotrebne kompromise jer znate da vrijedite više i zaslužujete bolje.