Obavijesti

Lifestyle

Komentari 254

5 znakova da ste doista spremni za novu vezu nakon prekida

5 znakova da ste doista spremni za novu vezu nakon prekida

Niz je emocija koje će pratiti prekid, od ljutnje, usamljenosti, straha, preispitivanja do žalovanja. No taj period donosi golemi rast i rad na sebi. Nakon što usvojite ove promjene, bit ćete spremni i na novi odnos

VIDEO

1. Nova očekivanja

Nakon početnog šoka i negiranje da je vašoj ljubavi došao kraj, teško je nastaviti s "normalnim" životom. Prije traženja nove bolje polovice trebate sami sa sobom raščistiti što očekujete od nove veze, a što ne mislite tolerirati. U novi se odnos ne valja upuštati ako za to niste potpuno spremni, jer je velik rizik da ćete povrijediti drugu stranu, a i sami iz toga izaći razočarani. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Jennifer Lopez i Alex Rodriguez raskinuli dvogodišnje zaruke 01:29

2. Ne bojite se biti sami

Tuga i usamljenost prate svaki prekid zbog čega ljudi često ulijeću iz jedne veze u drugu. Taj strah od samoće tjera ih da se zadovolje s nečim što ih uopće ne usrećuje.

Umjesto tog treba si uzeti vremena kako biste ponovno osjetili kako je to biti sam, ne ovisiti o tuđem raspoloženju, razmišljanju ili prisustvu. Posvetite se sebi, svojim željama i hobijima. Kad shvatite da ste zadovoljni time kakvi jeste, tek ćete tada biti spremni pustiti druge ljude u vaš život. 

3. Prepoznajete vlastitu krivnju

Provođenje kvalitetnog vremena samih sa sobom otvara novu perspektivu u životu. Možete na miru analizirati vezu i uočiti koja je bila vaša greška. Ako smatrate da ni za što niste odgovorni, to je znak da niste spremni prihvatiti vlastite mane i nekom drugom biti bolji partner. Jednako tako ne možete ni privući boljeg partnera za sebe.

4. Niste više ljuti

Ovo ne znači da vas razmišljanje o bivšem partneru neće razljutiti, već da o prekidu ne mislite na isti način kao na početku. Sada shvaćate da vaša veza nije bila savršena kao što ste mislili i da je za sve bolje da krenete svatko svojim putem.

Pokušajte oprostiti sebi i bivšem partneru jer će vas u suprotnom ogorčenost kočiti u napretku. Za oprost treba vremena, pa se nemojte kriviti ako mu ne oprostite nakon nekoliko dana, ali imajte na umu da se i on vjerojatno bori sa svojim greškama. 

Znate li kakva je vaša ljubavna osobnost? Jeste li pregovarač, graditelj, istražitelj ili direktor?
Znate li kakva je vaša ljubavna osobnost? Jeste li pregovarač, graditelj, istražitelj ili direktor?

5. Znate točno što želite

Nakon što ste oprostili bivšem i pomirili se s činjenicom da ste sami, možete razmisliti što točno želite od potencijalnog partnera.  Jednom kad raščistite sami sa sobom nećete pristajati na bespotrebne kompromise jer znate da vrijedite više i zaslužujete bolje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 254
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje