Obavijesti

Lifestyle

Komentari 40

6 načina s kojima ćete uspješno pripremiti svoju kožu za ljeto

6 načina s kojima ćete uspješno pripremiti svoju kožu za ljeto

Ovog ljeta pokažite svoje tijelo sa samopouzdanjem! Pročitajte savjete za uklanjanje akni, brijanje i depilaciju bez iritacije, lažiranje zdrave preplanule boje i još mnogo toga. Pripremite kožu za ljeto

VIDEO

Planiranje ljetnog odmora i eventualna kupnja novog kupaćeg kostima mentalno će vas pripremiti za ljeto, ali i vaša koža treba pripremu, isto kao i psiha. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

Za prekrasnu, glatku kožu koju ćete jedva čekati pokazati na plaži, treba malo truda i pripreme. A sve je to moguće s ovih šest jednostavnih savjeta za pripremu kože za ljeto: 

1. Zdrava i sjajna koža

Redoviti piling može biti dio zdravog režima kože bez obzira na godišnje doba, osim u slučaju jače osjetljivosti kože. Tada treba pripaziti s vrstom pilinga i učestalosti primjene. Piling vam može pomoći u postizanju zdrave i sjajne glatke kože. 

- Piling se mora pažljivo raditi. Cilj je odstraniti vanjski mrtvi sloj kože bez da se ozlijedi sloj ispod površine - objašnjava dermatologinja Doris Day iz New Yorka. 

Četke, rukavice za piling i obični pilinzi nude jednostavne načine za ravnanje grubih mjesta na koži. Rotirajuće četke za čišćenje fizički uklanjaju mrtve stanica kože.

Proizvodi koji kemijski ljušte kožu sadrže sastojke poput glikolne, salicilne ili polihidroksilne kiseline zbog kojih koža odbacuje stari, vanjski, sloj kože.

2. Uklonite dlačice bez iritacije

Ako ljeto kod vas znači odmor na plaži ili uz bazen, uklanjanje suvišnih dlačica će biti jedan od prvih izazova s kojima ćete se susresti. Nakon depilacije, pogotovo voskom, potrebno je kožu umiriti i nahraniti. Dajte koži malo vremena da se oporavi prije nego krenete na plažu. 

- Uvijek savjetujem klijenticama da 48 sati nakon depilacije ne idu na sunce. Folikuli su osjetljivi na iritaciju, a koža može biti osjetljiva zbog topline ili trenja lasera, depilacije voskom ili brijanja - savjetuje Cindy Barshop, vlasnica  privatne bolnice Completely Bare.

- Budući da većina žena depilaciju radi neposredno prije odmora, kako bi pomogli koži da se što prije nahrani i oporavi dobro je kožu namazati s kremom za sunčanje bez ulja i potom je napudrati s baby puderom bez talka - dodaje Barshop. 

Intimne dlačice: Zadržati ih ili ne stvar je industrije i osobnosti
Intimne dlačice: Zadržati ih ili ne stvar je industrije i osobnosti

Da biste spriječili urastanje dlačica, treba izbjegavati preusku odjeću i koristiti proizvod nakon depilacije koji sadrži glikolnu i salicilnu kiselinu, koje sprječavaju mrtve stanice kože da uzrokuju crvene kvržice. 

3. Borite se protiv UV zračenja hranom

Sav posao koji ulažete u to da vaša koža dobro izgleda neće imati nikakav učinak ako je ne zaštitite od sunčevih zraka, koje su najjače tijekom ljeta. 

Prema istraživanjima, kuhana rajčica bogata je likopenom, antioksidansom koji pomaže u borbi protiv negativnih učinaka UV zraka kao što su crvenilo, oteklina i mjehurići od opeklina.

Ako planirate provoditi puno vremena na otvorenom, u prehranu uvedite dosta umaka od rajčica, juhu (koja se može jesti topla i hladna), Gazpacho od rajčice i drugog povrća te slične obroke koji će vam osigurati potrebnu količinu likopena. 

Savršena guza: 5 jednostavnih vježbi koje možete raditi doma
Savršena guza: 5 jednostavnih vježbi koje možete raditi doma

4. Očistite tijelo od prištića i akni

Pristup liječenju akni na leđima, prsima i drugdje na tijelu jednak je liječenju akni na licu.

- Redoviti piling, bez diranja i kopanja po aknama te tretiranje kože učinkovitim kremama - kaže Day i dodaje kako je to jedini uspješni način rješavanja problema s aknama.

Pranje proizvodima koji sadrže salicilnu kiselinu pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože. Proizvodi na bazi benzoil peroksida također može pomoći prodiranjem u kožu i ubijanjem bakterija koje uzrokuju akne.

5. Uspješno prikrijte celulit

Prvo, dobre vijesti: Neki proizvodi mogu izgladiti neželjeni izgled celulita. Loše vijesti: Nećete se zauvijek riješiti celulita. 

Učinak zaglađivanja i toniranja, poput mnogih dobrih stvari u životu, je prolazan. Ipak, korištenje tonirajućeg losiona koji će pomoći u prikrivanju celulita će pomoći da bolje izgledate i da se bolje osjećate. Koža će izgledati zategnuto i preplanulo, što će prikriti i rupice od celulita. 

- Proizvodi koji sadrže kofein i teofilin privremeno dehidriraju masne stanice. Međutim, ako se dugoročno želite riješiti celulita treba ići na masaže, vježbati i prilagoditi prehranu - objašnjava stručnjakinja. 

Gazpacho - fina domaća juha koju uopće ne trebate kuhati
Gazpacho - fina domaća juha koju uopće ne trebate kuhati

6. Počastite svoja stopala dobrom njegom

Ako ste cijelu zimu nosili čizme, stopalima bi vjerojatno mogao koristiti osvježavajući tretman prije nego se prebacite na japanke i otvorene sandale. 

Započnite svoj program salonskom pedikurom, ili ako vam nedostaje vremena, možete primijeniti savjet doktorice Day kako omekšati stopala dok spavate.

Fotolia

Prvo je potrebno ukloniti deblju kožu turpijom za stopala. Zatim nanijeti bogatu omekšavajuću kremu ili mast, te zamotati stopala plastičnom folijom i pamučnim čarapama, piše Everyday Health.

S ovim pripravkom treba prespavati noć, te postupak primjenjivati dok ne postignete glatku kožu. Kad ste postigli izgled stopala koji vam se sviđa dobro je jednom tjedno primijeniti ovaj tretman kako bi vam stopala ostala glatka i nahranjena. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu
LIJEČNICI UPOZORAVAJU

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu

Županijska bolnica u Čakovcu građanima je poslala upozorenje da se čuvaju crijevnih viroza, koje su uobičajene u ovo doba godine, a karakteriziraju ih povraćanje, proljev, povišena temperatura i bol u trbuhu

Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3.: Lavovi neka se čuvaju tračeva, Ribe očekuje ljubav
ŠTO SU ZVIJEZDE 'ZAKUHALE'?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3.: Lavovi neka se čuvaju tračeva, Ribe očekuje ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'
VELIKA OBITELJ

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'

Najveća britanska obitelj ima puno posla, kod njih djeca imaju djecu, a oni sami imaju najmlađe dijete od samo 3 godine. Obitelj će postati još veća