Lifestyle

Komentari 1

6 proizvoda za ljepotu koje žene koriste pogrešno: Od mućkanja laka za nokte do šamponiranja

6 proizvoda za ljepotu koje žene koriste pogrešno: Od mućkanja laka za nokte do šamponiranja

Mnogi od nas puder stavljaju preko cijelog lica, a treba ga stavljati na područje brade, čela, nosa i ispod očiju. Kosa se ne češlja od korijena već od vrhova prema gore, a lak za nokte nemojte mućkati prije korištenja

Čak i najbolji i najskuplji kozmetički proizvodi mogu potpuno pokvariti vaš izgled ako ih ne koristite ispravno. Možete imati najskuplji puder, a opet možete izgledati poput duha, možete imati odličan šampon za kosu, a kosa vam i dalje može biti suha, beživotna ili masna. Srećom, to možete popraviti za nekoliko minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

1. Prije lakiranja protresete lak za nokte

Možda to činite kako bi vam formula bila bolja ili kako biste ju razrijedili. Koji god da je razlog, protresanje laka za nokte samo će pogoršati vašu manikuru. To će uzorkovati mjehuriće na vašim noktima pa će vam se lak prije skinuti. Bolje je ne raditi ništa.

2. Puder nanosite na cijelo lice

Dovoljno je nanošenje pudera samo na određena područja. U većini slučajeva, preporučuje se staviti malo pudera na područje ispod očiju, čelo, nos i bradu, izbjegavajući obraze. Ova područja su često najmasnija. Nanošenje previše pudera naglašava nesavršenosti vaše kože, kao što su izbočine ili suhe mrlje.

3. Kosu češljate od korijena

Takav način češljanja dovest će do lomljenja kose. Umjesto toga, podijelite kosu na dijelove i krenite odozdo prema vrhu- To je pravi način češljanja kose. Osim toga, pomoći će vam i da lakše raspetljate kosu. Možete i prstima provjeriti ima li zapetljanja kako biste izbjegli oštećenje kose.

4. Parfem nanosite točno ispod ušiju ili na kosu

Ako želite da vam parfem traje dulje, nanesite ga odmah nakon hidratacije proizvodom. Prskanje parfema na kosu je isušuje jer sadrži formulu na bazi alkohola. Trljanje kože gdje ste stavili parfem također nije dobar način. Trenje zagrijava kožu i oslobađa prirodne enzime koji mijenjaju miris. Nanesite parfem na odjeću ili na vrh ušiju.

5. Šampon koristite odmah nakon što smočite kosu

Pustite kosu da malo upije vodu. Na taj način dobivate sve prednosti formule. Uz to, nemojte pretjerivati u količini šampona. Manje je više.

6. Ruž nanosite od rubova prema sredini

A model is prepped backstage before the Longchamp show during New York Fashion Week

Ispravan način je ići iznutra prema van. Fokusiranje na središte daje vam veću kontrolu i smanjuje šanse da izađete izvan linije usana. Možete koristiti četkicu ili prst, piše Brightside.

Najčitaniji članci