Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

7 fantastičnih zimskih gulaša: Nemoguće pojesti jedan tanjur

7 fantastičnih zimskih gulaša: Nemoguće pojesti jedan tanjur

Donosimo recepte za sedam slasnih varijacija gulaša - uživajte u pikantnom junećem gulašu, curry gulašu s piletinom i tikvom, gulašu s pivom ili grahom, sekeli gulašu s kupusom...

VIDEO

Svinjski gulaš s paprikom

SASTOJCI: 600 G SVINJETINE OD PLEĆKE, 2 GLAVICE LUKA, 2 ČEŠNJA ČEŠNJAKA, CRVENA ROG PAPRIKA, ŽUTA PAPRIKA BABURA, ŽLICA LJUTOG AJVARA, LJUTI SVJEŽI FEFERON, 300 G KRUMPIRA, 3 ŽLICE PASIRANE RAJČICE, DL BIJELOG VINA, MLJEVENA CRVENA PAPRIKA, SOL, PAPAR, MAST, PRSTOHVAT CURRYJA, SJECKANI KOPAR

PRIPREMA: Operite meso i narežite ga na kocke. Očistite i narežite paprike. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Popržite ih kratko na zagrijanoj masti pa zatim dodajte narezano meso i paprike. Posolite i uz dolijevanje tople vode pirjajte dok meso malo ne omekša, oko 35 minuta. Ogulite krumpir i narežite ga na kocke.

Dodajte ga u gulaš, zalijte vinom, pospite mljevenom paprikom, curryjem, popaprite i zalijte toplom vodom, pa nastavite kuhati dok meso i krumpir sasvim ne omekšaju. Pri kraju kuhanja dodaje pirjanu rajčicu, ajvar, sjeckani feferon i kopar. Kratko prokuhajte gulaš i poslužite uz kiselo vrhnje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Curry gulaš od piletine i tikve

SASTOJCI: ŽLICA ULJA, LUK, ČEŠANJ ČEŠNJAKA, 2 ŽLICE CURRY PASTE, 5 I 1/2 DL PILEĆEG TEMELJCA, 700 G PILEĆIH PRSA, 2 ŽLICE SVIJETLOG SOJA UMAKA, RIBANA LIMUNOVA KORICA, 3 ŽLICE SJECKANOG KORIJANDRA, 400 G TIKVE, PAPRIKA, ČILI U PRAHU, JOGURT

PRIPREMA: Zagrijte ulje u velikoj tavi za prženje ili woku te pirjajte sitno sjeckani luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte curry pastu i pirjajte minutu. Dodajte sjeckanu papriku, meso i kocke oguljene tikve.

Zalijte s temeljcem i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta, dok meso i tikva ne omekšaju. Pred kraj umiješajte sojin umak, ribanu koricu i čili. Kuhajte još nekoliko minuta, pospite sjeckanim korijanderom i zalijte s malo jogurta.

Pikantni juneći gulaš

SASTOJCI: 500 G JUNETINE OD BUTA, 2 LUKA, 150 G MRKVE, 20 ML ULJA, 250 G SJECKANE RAJČICE, ŽLIČICA LJUTE PAPRIKE, 1/2 ŽLICE AJVARA, ČEŠANJ ČEŠNJAKA, 1/2 ČILI PAPRIČICE, ŽLICA KONCENTRATA RAJČICE, 1/2 ŽLICE ŠKROBNOG BRAŠNA, ŽLICA PERŠINA, SOL I PAPAR

PRIPREMA: Na ulju popržite junetinu narezanu na kockice. Dodajte sjeckani luk i ribanu mrkvu. Pirjajte 5 minuta, maknite s vatre i umiješajte koncentrat rajčice, mljevenu papriku i protisnuti češnjak.

Vratite na vatru, dodajte sjeckani čili papričicu i rajčice, posolite i popaprite. Dodajte 8 dl vode i kuhajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša. Škrobno brašno razmutite u malo vode i umiješajte u juhu. Kratko prokuhajte, umiješajte ajvar i pospite peršinom.

Gulaš s pivom

SASTOJCI: 600 G JUNETINE, GLAVICA LUKA, PAR SUHIH KOBASICA, SUHI CRVENI FEFERON, PAPRIKA BABURA, 2 RAJČICE, PERŠINOV LIST, ŽLIČICA MLJEVENE CRVENE PAPRIKE, 2 ŽLICE MASTI, KUMIN, SOL, PAPAR, SJECKANI PERŠIN, LOVOROV LIST, DL SVIJETLOG PIVA

PRIPREMA: Meso narežite na kocke, a kobasice na kolutove. U većoj zdjeli zagrijte mast, pa popržite nasjeckani luk. Kad omekša i postane staklast, dodajte meso i kolutiće kobasica. Kratko pržite dok meso ne posivi, a kobasice se zapeku, pa dodajte papriku narezanu na rezance. Pospite mljevenom paprikom, ubacite lovorov list, posolite i zalijte vodom.

Kuhajte na laganoj vatri poklopljeno dok meso ne omekša, pa dodajte sjeckane rajčice. Kuhajte dok svi sastojci ne omekšaju. Dodajte mljeveni kumin, popaprite i zalijte pivom. Pustite neka još jednom provrije i kratko kuhajte dok alkohol ne ispari. Prije posluživanja ubacite suhi feferon i posipajte sjeckanim peršinom. Poslužite uz široke rezance.

Sekeli gulaš

SASTOJCI: 500 G SVINJSKE PLEĆKE, 500 G KISELOG KUPUSA, VEĆI LUK, 2 MRKVE, ŽLICA CRVENE PAPRIKE, ŽLIČICA KONCENTRATA RAJČICE, 3 ŽLICE ULJA, 100 G SUHOG MESA, ŽLICA OŠTROG BRAŠNA, SOL, PAPAR, KIM, PAR SUŠENIH KOBASICA

PRIPREMA: Pola ribanog luka popržite s ribanom mrkvom na jednoj i pol žlici ulja. Dodajte crvenu papriku, rajčicu i meso narezano na kocke. Izmiješajte i pirjajte poklopljeno dok ne omekša, uz dolijevanje vode. Ogulite krumpir i narežite ga na kocke.

U drugoj posudi na ulju popržite preostali luk, dodajte kiseli kupus, krumpir, ploške kobasica i suho meso. Pirjajte dok krumpir ne omekša, pa sve pomiješajte s mesom. Začinite solju, paprom i kimom. Od žlice masnoće i oštrog brašna napravite zapršku. Izlijte je u kupus, promiješajte i prokuhajte.

Gulaš od graha

SASTOJCI: 300 G CRVENOGA GRAHA, 500 G GOVEDINE ILI JUNETINE BEZ KOSTIJU, CRVENI LUK, 3 ČEŠNJA ČEŠNJAKA, 2 MRKVE, 1/2 CELEROVA KORIJENA, 8 DL MESNOG TEMELJCA, 2 ŽLICE PIREA OD RAJČICE, MLJEVENA CRVENA PAPRIKA, 1/2 ŠALICE KUHANOG ZRNJA KUKURUZA, SOL, PAPAR, ULJE, SJECKANI PERŠIN

PRIPREMA: Grah prethodnog dana operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u mesni temeljac i kuhajte 45 minuta. Meso narežite na veće komade i propržite na ulju, zatim dodajte sjeckani češnjak, ribanu mrkvu, luk i celer.

Pirjajte sve oko 15 minuta, dodajte pasiranu rajčicu, mljevenu papriku, ocijeđeni grah i kukuruz te prelijte juhom u kojoj se kuhao grah. Kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta, pa pred kraj kuhanja začinite solju, paprom i peršinom.

Gulaš s povrćem

SASTOJCI: 600-900 G GOVEDINE ILI JUNETINE BEZ KOSTIJU, 2 LUKA, ČEŠANJ ČEŠNJAKA, 2 MRKVE, MANJI KOMAD CELEROVA KORIJENA, PAPRIKA, 150 G ZRNA GRAŠKA, 1 I 1/2 DL SOKA OD RAJČICE, 3 KRUMPIRA, ŽLICA BRAŠNA, LOVOROV LIST, PRSTOHVAT MAJČINE DUŠICE, MAST, SOL, PAPAR, PERŠIN

PRIPREMA: Mrkvu, celer, krumpir i paprike narežite na komadiće, a meso na kocke. Na masti popržite sjeckani luk i češnjak, dodajte meso i kratko prepržite. Dodajte mrkvu, celer i paprike, lovorov list te zalijte vodom i kuhajte na laganoj vatri dok meso i povrće ne omekšaju.

Pred kraj dodajte grašak i narezani krumpir, pa skuhajte do kraja. Brašno razmutite u soku od rajčice, pospite majčinom dušicom, začinite solju i paprom te kratko prokuhajte. Ukrasite peršinom.

Još neodoljivih recepta za jela na žlicu potražite u magazinu Skuhatćute.

Skuhatćute donosi više od 125 recepata na raskošnih 100 stranica. Inspirirajte se idejama za bogata zimska jela i slastice. Uživajte u slasnim pečenjima, zasladite se bogatim kolačima, utoplite uz slatke napitke... Skuhatćute je u prodaji po cijeni od 20 kuna.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam