Lifestyle

Komentari 18

7 ključnih grešaka koje radimo s donjim rubljem: Sušimo ga u sušilici i kupujemo previše čipke

7 ključnih grešaka koje radimo s donjim rubljem: Sušimo ga u sušilici i kupujemo previše čipke

Budući da čipka i druge sintetičke tkanine lako upijaju znoj i nisu prozračne, savršeno su uzgajalište bakterija u intimnom području što može dovesti do iritacije kože i infekcija

1. Nosite čipkaste gaćice

Iako čipkasto donje rublje može izgledati bolje od pamučnih gaćica, nošenje takvog donjeg rublja donosi poprilično ozbiljne zdravstvene rizike. Budući da čipka i druge sintetičke tkanine lako upijaju znoj i nisu prozračne, savršeno su uzgajalište bakterija u intimnom području. To pak može dovesti do iritacije kože i infekcija.

POGLEDAJTE VIDEO: Perite novu odjeću prije nošenja

Ako vam se uopće ne sviđa pamučno donje rublje, pobrinite se da barem međunožje vaših gaćica bude obloženo pamukom, jer to može spriječiti razvoj gljivičnih infekcija.

2. Nosite krivo donje rublje u teretanu

Vjerojatno trošite mnogo više vremena na odabir lijepe odjeće za teretanu, nego što pazite na to da je vaše donje rublje prikladno za trening. Što se tiče odabira donjeg rublja, nemojte u teretanu nositi uske gaćice jer zarobljavaju vlagu koja može dovesti do iritacije kože.

Radije se odlučite za donje rublje izrađeno od prirodnih tkanina i zbog kojeg se nećete osjećati ograničeno. I ne zaboravite promijeniti donje rublje nakon vježbanja, jer iscjedak iz vagine i znoj mogu izazvati svrbež u vašim intimnim dijelovima.

3. Stavljate donje rublje u sušilicu

Stavljanje donjeg rublja u sušilicu najbrži je način sušenja, ali to također znači da osjetljivi materijal donjeg rublja neće dugo potrajati. Toplina razgrađuje tkaninu i uzrokuje njeno smanjivanje. Bolje je da donje rublje stavite na stalak za sušenje, neće mu trebati dugo da se osuši.

4. Koristite mirisni deterdžent ili omekšivač

Još jedna pogreška koju radite dok perete rublje je upotreba deterdženta ili omekšivača zbog kojeg vaše donje rublje miriše na cvijeće. Ovi umjetni mirisi u deterdžentu mogu uzrokovati osip i alergijske reakcije te vam intimni dijelovi mogu biti nadraženi. Budući da je koža oko ovog područja osjetljivija, bolje se odlučite za hipoalergenski deterdžent bez mirisa.

5. Nosite pogrešan kroj za svoje tijelo

Samo zato što je određeni stil donjeg rublja u trendu ili izgleda dobro, ne mora nužno značiti da će vam odgovarati. Neprikladno donje rublje ne samo da će vam stvoriti vidljive linije preko traperica, suknji i haljina, već može uzrokovati različita stanja kože i infekcije mokraćnog sustava.

6. Nosite odjeću za oblikovanje tijela

Iako steznici mogu izgledati prekrasno dok nosite haljinu, oni također mogu nanijeti i ozbiljnu zdravstvenu štetu ako ih prečesto nosite. Takva vrsta donjeg rublja pritišće vaše tijelo i vrši dodatni pritisak na mokraćni mjehur, što znači da morate češće ići na toalet. Također uzrokuje kompresiju živaca što u najgorem slučaju može dovesti do dugotrajne boli.

7. Birate donje rublje s podignutim rubovima

Iako mali detalji, poput čipke i volančića po rubovima čine donje rublje ljepšim, bolje je da odaberete bez takvih dodataka. Čvrste elastične vrpce mogu nadražiti ​​kožu, a ako te se iritacije nastave, na kraju mogu dovesti do ožiljaka, piše Bright Side.

Najčitaniji članci