Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

8 genijalnih trikova s hranom koja bi inače završila u smeću

8 genijalnih trikova s hranom koja bi inače završila u smeću
1

Ne znate što s ostacima mlijeka ili vina, a ne želite ih baciti jer su dobri, ide vam na živce što je sladoled baš uvijek pretvrd za jelo pa morate čekati da omekša...

VIDEO

Ovi genijalni trikovi s hranom uštedjet će vam novac jer viškove nećete baciti već pretvoriti u zgodne deserte i praktične dodatke jelima. Voće, povrće i začini stajati će dulje da ne počnu truliti, a sladoled iz zamrzivača više nikada neće biti pretvrd za jelo.

  • 1. Sladoled u ledenici držite u vrećici za zamrzavanje koja se može zatvoriti. Zahvaljujući tom jednostavnom triku uvijek će biti savršene teksture za jelo. Više nikada nećete morati čekati sa žlicom u rukama da omekani.
  • 2. Zamotajte vrh banana, koji ih drži na okupu, prozirnom folijom. Tako će stajati tri do pet dana duže nego inače, a da ne počnu trunuti. Ovaj trik posebno je koristan kod organski uzgojenih banana.
  • 3. Svježe začine nemojte pustiti da propadnu ako ih ne trebate već ih osušite. To možete napraviti u mikrovalnoj ili običnoj pećnici, ili na zraku. Na kraju ih izmrvite prstima, spremite u posudice i napišite o kojem začinu se radi. Radite li to u mikrovalnoj, najprije ga složite na papirnati ubrus i drugim prekrijte. Tako će sačuvati boju i jači okus.
  • 4. Od ostataka mlijeka napravite ledene kockice. Jednostavno ga natočite u posudicu za led i ubacujte kockice u vruću kavu ili neka vam posluže za ledeno osvježenje od kave, voća... Na primjer, u blender ubacite ostatke voća, malo ruma i zaleđene kockice mlijeka. Izmiksajte, ulijte u čaše i uživajte u ledenom osvježenju.
  • 5. Začinima sačuvajte svježinu tako da ih stavite u čašu vode (kao cvijeće u vazu), sve omotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak.
  • 6. Ako salatu, celer ili brokulu zamotate u aluminijsku foliju i tek tada stavite u hladnjak, trajat će duže.
  • 7. Začine ćete imati uvijek spremne za jelo ako ih nasjeckate, stavite u posudice za led i prelijete vodom. Zaleđene kockice zgodne su za, variva i ostala jela. Ujedno ćete ih sačuvati ako su dugo stajali u hladnjaku.
  • 8. Ostake vina u boci ulijte u posudice za led i zamrznite. Sljedeći put nećete morati otvarati bocu zbog malo vina za, naprimjer, dodavanje jelu ili desertu, , piše BuzzFeed.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci
Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom