Lifestyle

Komentari 1

Advent u Bjelovaru: Usporedite je li bolje bilo nekad ili danas

Advent u Bjelovaru: Usporedite je li bolje bilo nekad ili danas

U petak na blagdan Svete Lucije, navjestiteljice božićnog svjetla, pozivaju građane u Bjelovar na tradicionalno sijanje božićne pšenice koju će moći ponijeti svojim kućama

"Advent u Bjelovaru" i ove godine organiziraju Grad i Turistička zajednica na tragu, kako ističu, najboljih hrvatskih i europskih gradskih advenata, a Bjelovar je za temu uzeo spoj tradicionalnih proslava s današnjim vremenom kako bi posjetiteljima dočarali i usporedili život nekada i sada.

U petak na blagdan Svete Lucije, navjestiteljice božićnog svjetla, pozivaju građane u Bjelovar na tradicionalno sijanje božićne pšenice koju će moći ponijeti svojim kućama, a predvečer na puštanje lampiona kako bi zajednički obasjali nebo Božićnim svjetlom želja, uz humanitarnu prodaju lampiona.

Za subotu najavljuju bogat kulturni program u gradu, kada će i "carica Terezija kao osnivačica Grada Bjelovara" doći u svojoj kočiji, a otvaraju i veliko klizalište od 600 četvornih metara smješteno u centru grada, koje će zabavljati građane do sredine siječnja uz škole klizanja, predstave na ledu i tematski program.

Organizatori ističu kako gradsko središte postaje okupljalište obrtnika, ugostitelja, OPG-ova, zabavljača koji kroz brojne programe uljepšavaju blagdanski ugođaj. Na brojnim štandovima i kućicama mogu se pronaći zanimljivi i šareni božićni ukrasi, licitari, medenjaci, suveniri, vina, slastice, med, ali i tradicionalni božićni specijaliteti.

Ove godine Bjelovar je dobio i svoje posebne kolačiće - Bjelovarski božićni kolačić s okusom naranče i Bilogorski božićni kolačić s okusom lješnjaka i cimeta, za koje se nadaju da će postati nezaobilazan dio svakog obiteljskog stola.

Najavljuju kako je zabava zagarantirana i za najmlađe za koje su tu lunapark i Selo Djeda Božićnjaka, zabavit će se i oni spretni na ledu na Ledenom Korzu, ali i kreativci koji mogu sudjelovati na raznim radionicama. Večernji sati predviđeni su za zabavu i ples, ali i za ovjekovječiti trenutke u nekom od brojnih kutaka za fotografiranje.

 Svijeće na adventskom vijencu pale se svaku adventsku subotu ispred katedrale sv. Terezije Avilske u 17,30 sati.

Kako bi Božić bio još ljepši, ovaj vikend u grad stiže Betlehemsko svjetlo. Svjetlo će donijeti izviđači koji će u središnjem bjelovarskom parku podignuti kamp gdje će svi moći doći zapaliti svjetlo mira i ljubavi i ponijeti ga u svoje domove.

Za djecu su organizirane brojne zabave - nastupi dječjih vrtića, brojne dječje predstave, Selo Djeda Božićnjaka i njegova besplatna vesela kočija za vožnju samo su dio bogatog dječjeg božićnog programa. (bs)

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU VIDEO SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci