Obavijesti

Lifestyle

Komentari 55
Foto: Unsplash
GRANICA JE TANKA

Ah, taj dekolte: Kad je previše?

Primjeren dekolte uvijek će biti više seksi nego pretjeran, a kako biste bili sigurni da ste primjereno obučeni trebate poštivati određena pravila. Trebate znati što oblačite za koju prigodu, je li to prikladno ili ne...

Kim Kardashian, Sofia Vergara i Kylie Jenner samo su neke od slavnih ličnosti koje se ne srame istaknuti svoje primamljive obline, a pokazivanje dekoltea jedna je od njih. No naravno za sve, pa tako i za dekolte postoji granica između seksepilnosti i pretjeranosti, a ta granica je često vrlo tanka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nives i magarac Šime 01:06

Primjeren dekolte uvijek će biti više seksi nego pretjeran, a kako biste bili sigurni da ste primjereno obučeni trebate poštivati određena pravila. Trebate znati što oblačite za koju prigodu, je li to prikladno ili ne, trebate i nositi odgovarajuće donje rublje i slično.

Ovo su pravila za lijep i primjeren dekolte koji će rijetko koga ostaviti ravnodušnim:

Pravilo broj 1: Ako pokazujete dekolte, nemojte i sve ostalo

Dekolte se smatrao zavodljivim još u dalekoj prošlosti, posebice u viktorijansko doba kada su se žene razmetale velikodušnim dekolteima, ali pokazivanje nogu ili čak ruku smatralo se skandaloznim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner)

Danas takvih granica nema, a prema osobnoj modnoj stilistici Karen Kay, to je jedan od problema.

- Ako ćete razotkriti svoj dekolte, nemojte imati na raspolaganju i sve druge erogene zone, poput izreza na leđima ili bedrima. Ni slučajno nemojte imati to sve na haljini. Muškarcima je seksi kada prikažete maleni dio sebe, a ne kada sve stavite na pladanj i izložite - savjetuje stilistica.

Pravilo broj 2: Nosite odgovarajuće donje rublje ili steznik

Dekolte

- Dekolte se ne određuje po starosti. Pogledajte samo Sophiju Loren, Helen Mirren i Susan Sarandon koje u dobi od 83, 72 i 71 godine dekolte nose spektakularno dobro na crvenom tepihu. Ali morate imati odgovarajuće donje rublje ili steznik. Ako ste mladi i vitki, možete se izvući s malo trake koja će vam držati grudi ispod tkanine. Ali za starije žene općenito, to i nije baš tako lako. Nosite nešto što vam pruža dobru potporu - preporučuje Karen.

Pravilo broj 3: Razmislite je li prigoda idealna za dekolte ili ne

Kao što ističe stručnjak za bonton William Hanson, prvo treba obratiti pažnju na svečanost na koju idete.

- Više definitivno nije više kada je u pitanju pokazivanje atributa i kože. Prave dame neće sve pokazati. Pokazivanje dekoltea na zabavi donekle je primjereno, ali dekolte na sprovodu, poslovnom sastanku ili važnoj večeri nikako nije primjeren.  Osim toga, morate se zapitati, je li to doista praktično? Hoćete li plesati i naginjati se pred drugim gostima? Želite li da vas ljudi shvate ozbiljno? Želite li ostaviti dobar dojam? Ništa vam ne bi trebalo odvratiti pozornost od vaše osobnosti, a posebno ne vaš dekolte - objašnjava stručnjak.

Pravilo broj 4: Nemojte ga pokazivati tijekom dana

No ne slažu se svi stručnjaci sa Williamom. Istraživanje znanstvenika iz Pariza 2016. godine pokazalo je da će žene koje se prijave za novi posao sa slikom sebe u dekolteu pet puta vjerojatnije dobiti posao.

Dekolte

- Pokazivanje previše dekoltea na poslu može vam donijeti reputaciju, a ne rast plaće. Postoje izrezi koji su prikladni za nositi tijekom dana, ali malo veći dekolte trebao bi ipak pričekati večer. Manje je više - kaže stručnjakinja Lucy Hume.

Pravilo broj 5: Stilizirajte se na pravi način

Dekolte

- Možete nositi divnu dekoltiranu majicu, top ili košulju, ali to morate znati stilizirati u skladu s vašim tijelom. Mnogo će ovisiti o tome koliko su vam velike grudi i kakva imate ramena. Nemojte još dodatno isticati dekolte s nakitom - savjetuje Karen.

Pravilo broj 6: Nemojte cijelo vrijeme imati dekolte

Dekolte

- Jednom kada savladate umjetnost pokazivanja dekoltea, nemojte biti u iskušenju da to radite svaki put. To je samo znak da tražite pažnju. Prirodno je da želite pokazati svoje najbolje dijelove, ali ponekad je vaš dekolte najbolje držati u tajnosti, a zatim ga povremeno predstaviti kao iznenađenje - tvrdi modna stilistica za Express.

Komentari 55
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'