Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Ako ju nešto jako boli, beba će vas upozoriti glasnijim plačem

Beba može plakati jer osjeća bolove (koji najčešće nastaju zbog plinova i grčeva), zbog dosade, pretjerane stimulacije, vlažnih pelena, itd. No ako bebu nešto jače boli, ona će plakati drugačije

10 komentara

Novorođenčad u prosjeku plače dva sata dnevno. Tijekom prvih nekoliko tjedana, koji su za većinu majki prilično naporni i stresni, zaista je teško prepoznati pravi uzrok plača. No kako vrijeme prolazi, a vi sve više upoznajete bebu, počet ćete identificirati njezine želje na osnovu visine tona kojim se javlja.

web I MUŠKARCI IMAJU BIOLOŠKI SAT Djeca starijih očeva imaju puno veći rizik za urođene defekte

Kako se bliskost između vas i bebe bude povećavala, sve ćete bolje razumjeti njezine osjećaje. Štoviše, uvjerit ćete se da beba sve rjeđe plače jer unaprijed zadovoljavate njezine potrebe.

U međuvremenu, ako vam se čini da beba uopće ne prestaje plakati, a ne možete shvatiti zbog čega, najbolje rješenje je da “prođete” listu potencijalnih problema i eliminirate ih jedan po jedan. Najčešći razlog plača malih beba je glad te joj najprije ponudite hranu.

Foto: Dreamstime
Beba također može plakati jer osjeća bolove (koji najčešće nastaju zbog plinova i grčeva), zbog dosade, pretjerane stimulacije, vlažnih pelena, zato što joj je previše toplo ili hladno ili želi vaš dodir i zagrljaj.

No ako bebu nešto jače boli, ona će plakati drugačije – obično je taj plač glasniji, visokog tona i neprekidan, a tad se najbolje savjetovati s liječnikom.

ZDRAVA MAJKA I BEBA Najmanji rizici: Idealno vrijeme između trudnoća za sve majke

U kasnijem razvoju mališani uče druge oblike komunikacije, kao što su kontakt očima, osmijeh i gugutanje, što smanjuje potrebu za plačem. Stimulacija dodirima potaknut će bebu da komunicira s vama.

Ako osjeti da joj poklanjate pažnju od najranijih dana, to će joj pomoći da postane otvorenija i sigurnija u sebe u kasnijim fazama rasta i razvoja.

Vage mrze neurednost, a Bikovi nedostatak seksa: Što svaki horoskopski znak neće trpjeti u vezi?

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message