Obavijesti

Lifestyle

Komentari 69

Ako namjeravate danas nekome pokloniti ružu pazite na odabir, nema svaka boja isto značenje

Ako namjeravate danas nekome pokloniti ružu pazite na odabir, nema svaka boja isto značenje
19

Svi znamo da su ruže crvene, a ljubičice plave - ali zapravo, ruže također mogu biti plave, ružičaste, narančaste, čak i crne. Donosimo 17 značenja boja ruže koja će vam pomoći da svaki put odaberete savršeni cvijet

VIDEO

Od prijateljstva do strasti, svaka boja ruže ima neko značenje. Ovo prekrasno cvijeće dolazi u mnogo različitih boja, kako prirodno tako i uz pomoć boje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagreb: Hortiart, ambulanta za biljke VIDEO

Dakle, što odabrati?

Bez obzira na razlog kupnje, ne radi se samo o odabiru boje koju vaša ljubav voli. Također biste trebali uzeti u obzir što svaka nijansa označava, jer značenje boje ruže može varirati od ljubavi i divljenja do prijateljstva, pa čak i žalosti.

Neobična biljka sa srcima lako se održava i ne treba puno vode
Neobična biljka sa srcima lako se održava i ne treba puno vode

- Ruže su savršeno utjelovljenje ljubavi, ali njihove boje imaju različita značenja, što može pomoći kupcima da odaberu savršen aranžman - objašnjava Alfred Palomares, potpredsjednik prodaje tvrtke koja se bavi prodajom cvijeća.

Crvene ruže - ljubav i divljenje

Ne bi trebalo biti iznenađenje da ova boja simbolizira ljubav i divljenje.

- Crvene ruže najpopularniji su poklon - kaže Palomares. Međutim, ako ste u novoj vezi, možda biste se trebali držati podalje od ove prepoznatljive boje.

Budući da prenose poruku dubokih romantičnih osjećaja, savršen su dar za vašu ženu ili dugogodišnjeg partnera. Također, ovo je razlog zašto su ove ruže toliko popularne.

Žute ruže - prijateljstvo

Svijetla i vesela boja, žuta je jedna od najsretnijih nijansi kada je riječ o značenju boje ruže.

- Žute ruže izvrsne su za proslavu prijateljstva - kaže Palomares te dodaje kako ova vesela nijansa izjavljuje: 'Ti si odličan prijatelj'.

Možda biste se trebali kloniti žute ako ste u romantičnoj vezi, jer neki tvrde da predstavlja ljubomoru i nevjeru. 

Ruže boje lavande - jedinstvena ljubav

Boja lavande je rjeđa od ružičaste ili crvene, što je čini savršenom za izražavanje posebne ljubavi. Smatra se izuzetnom i rijetkom, što implicira da mislite na svijet osobe koja dobiva ove ljepote.

- Izražavajući čar, veličanstvenost i sjaj, ruže boje lavande, kao i druge nijanse ljubičaste, oduševit će kraljicu u vašem životu - dodaje Palomares.

Tamno ružičaste ruže - zahvalnost

Kada je riječ o ružičastim ružama, sve nijanse imaju nešto zajedničko - simboliziraju zahvalnost, ljupkost i radost, a mnogo su nježnija opcija od crvene. Na primjer, dok crvena označava strastvenu ljubav, ružičastu smatrajte više znakom divljenja.

Što se tiče toga koju ružičastu boju odabrati, Palomares objašnjava da kada svom najboljem prijatelju želite reći koliko ste zahvalni na vezi koju dijelite, tamno ružičaste ruže su fantastičan izbor, jer ukazuju na sreću i zahvalnost.

Deep pink roses bouquet background

Srednje ružičaste ruže - zahvalnost, tugovanje i čestitke

Stručnjaci kažu da je srednje ružičasta najsvestranija od svih ženstvenih nijansi, zbog čega su ove ruže prikladne za najrazličitije prilike. Na primjer, mogu se dati u znak zahvalnosti, ali su također dobra opcija da ih poklonite nekome tko tuguje. Čak su i dobar način da se čestita ili prizna prva ljubav. Uglavnom, ne možete pogriješiti s srednje ružičastim ružama kao poklonom za nju.

Svijetlo ružičaste ruže - nevinost i zahvalnost

Zamislite blijedoružičaste ruže kao alternativu bijelim ružama.

- Impliciraju nevinost, ali šalju i poruku zahvalnosti - kaže Palomares. Ove lijepe latice izvrstan su dar za mamu, sestru ili čak blisku prijateljicu. Zbog svoje svijetle nijanse odaju nježnost, pa je ova boja dobra opcija i za poklon za suosjećanje u tužnoj prigodi. 

Pink roses in the garden.

Bijele ruže - nevinost i nova ljubav

Povijesno gledano, u smislu značenja boje ruže, bijela je predstavljala djevičanstvo i nevinost. Također je poznat kao 'svadbeni cvijet', ističe Palomares, jer vjenčanja označavaju nove početke. Ali čak i ako niste spremni za brak, ova ruža može biti prava za vašu vezu.

- Buket svježih, bijelih ruža idealan je dar za rascvjetanu romansu - kaže Palomares. 

Bouquet of beautiful soft white roses in a vase.

Ljubičaste ruže - Strast i zaljubljenost

Znate onaj osjećaj zaljubljenosti koji imate kad ste preplavljeni 'leptirićima' u trbuhu - to je osjećaj koji utjelovljuju tamnoljubičaste ruže.

- Ljubičaste ruže više nalikuju kratkotrajnoj zaljubljenosti nego dugoj vezi punoj ljubavi - navode stručnjaci.

Međutim, slanje ljubičastih ruža moglo bi biti korak ka trajnijim osjećajima ljubavi, utirući put budućim darovima ružičastih, crvenih i narančastih ruža. 

Neke ljubičaste ruže su obojene, dok su druge križane iz prirodnih boja. 

Purple natural roses background

Narančaste ruže - fascinacija

Već znamo da crvene ruže predstavljaju duboku ljubav, a žute prijateljstvo. Budući da je narančasta kombinacija to dvoje, razmišljajte o njoj kao o mostu između njih, predlaže Palomares.

- Ovo živopisno cvijeće koje ukazuje na strast, energiju i fascinaciju, pokazuje da želite da vaše prijateljstvo prijeđe na višu razinu - kaže. Spajanje ovih ruža s pravom porukom također može pomoći vašem cilju.

Ruže boje lososa - želja i uzbuđenje

Budući da je boja lososa mrvicu više ružičasta nego narančasta, ruže u ovoj prekrasnoj nijansi mogle bi biti prikladan izbor kada želite nekome reći kako se uistinu osjećate - kada taj osjećaj uključuje želju i uzbuđenje. Ruže boje lososa također su živahne i jedinstvene, što ih čini sjajnom opcijom za srodne duše u vašem svijetu. 

Ruže boje breskve - zahvalnost

Ova boja poznata je po iskazivanju zahvalnosti te predstavlja iskrenost osjećaja, kaže Palomares.

- Ovo cvijeće također je promišljen način iskazivanja suosjećanja prema prijatelju ili članu obitelji - dodaje.

Biljke koje čiste zrak u domu, a neke od njih čak mogu smanjiti razinu vlage u prostoru
Biljke koje čiste zrak u domu, a neke od njih čak mogu smanjiti razinu vlage u prostoru

Krem ruže - šarm i pažljivost

Dok se bijela često smatra bojom nevinosti, krem boja ima suptilnije značenje.

- Krem ruže simboliziraju šarm i pažljivost i savršen su način da nekome kažete da vam je na umu - kaže Palomares. Bilo da nekome želite zahvaliti što je učinio nešto posebno ili mu jednostavno izmamiti osmijeh, s ovom bojom ruže nećete pogriješiti.

Soft pink beige roses with dew drops. Selective focus. Close-up.

Bordo ruže - odanost i privrženost

Kao i crvene, bordo ruže su strastven izbor za vašu voljenu. Prema Palomaresu, moderno značenje iza ovih zapanjujućih, tamnocrvenih ruža je nesvjesna ljepota.

- Međutim, povijesno gledano, u viktorijansko doba, ove tamne ljepotice izražavale su duboku odanost i jedinstvena su opcija umjesto tradicionalne crvene - ističe.

beautiful young woman with a large bouquet of flowers in the park

Zelene ruže - dobre vijesti i novi počeci

Većina pretpostavlja da su sve zelene ruže jako obojene. Zelene ruže počele su prirodno cvjetati oko 1743. Prema nekim stručnjacima, one bi mogle biti među najstarijim ružama u nizu. Ali evo u čemu je stvar - autentične, neobojene zelene ruže zapravo nemaju latice, već samo zelene 'čašice'.

Budući da je zelena boja rasta, Palomares objašnjava da definitivno mogu poslužiti svrsi.

- Boja života, obilja i pomlađivanja, zelene ruže prekrasna su proslava dobrih vijesti i novih početaka - kaže.

Plave ruže - misterij

Za razliku od većine drugih boja, plave ruže ne postoje u prirodi. Stoga su plave ruže postale simbol misterija, nemogućeg ili nedostižnog. Ako nekome želite dati do znanja da je jedinstven, onda je buket plavih ruža dobar izbor. 

blue roses

Crne ruže - tugovanje ili šik stil

Crne ruže ne postoje u prirodi, a ono što se može pronaći je ruža koja je zapravo tamna duboko ljubičasta ili bordo. Ali za sve namjere i svrhe, ove ruže su crne. Ili možda imate cvijeće koje je potamnjelo bojom. Crne ruže su vjerojatno kompliciranije za dešifriranje. Često zastupljene u izmišljenim pričama tijekom stoljeća, počele su predstavljati sve, od misterija i mistike do smrti i žalosti. Iako neka njihova značenja mogu biti negativna, one su također unikatne i mogu izgledati potpuno šik u pravom rasporedu, što ih čini dobrim izborom za 'netradicionaliste'.

Luxury diamond jewelry bracelet and black roses flowers, love gi

Ruže duginih boja - jedinstvenost, nada i ponos

Uz ponešto svake boje među laticama, ruže u duginim bojama poručuju partneru da su vam istovremeno najbolji prijatelj i ljubavnik, cijenjene i poštovane, i što je najvažnije jedinstvene, kaže Palomares, koji dodaje da one također simboliziraju nadu, ponos i jednakost.

- Duge se obično pojavljuju nakon oluja, projicirajući nadu i bolje stvari koje dolaze - objašnjava. Sve se boje spajaju kako bi se jednako slavile. Podijelite ovu malu poslasticu sa svojom dragom, zajedno s ljubavnim citatima i pjesmama koje će zasigurno pripremiti scenu za romantiku, donosi Reader's Digest.

Ove kućne biljke su rješenje za prašinu i razne toksine u zraku
Ove kućne biljke su rješenje za prašinu i razne toksine u zraku

POGLEDAJTE VIDEO: TREBAJU LI ŽENE IMATI SLOBODAN DAN NA DAN ŽENA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith