Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Ako netko škilji prema vama ili je nemiran, možda vam zavidi

Ako netko škilji prema vama ili je nemiran, možda vam zavidi

Razumijevanje govora tijela može biti vrlo moćna vještina koja će vam pomoći u brojnim životnim situacijama kako biste otkrili što netko misli, ali to nikada neće izgovoriti na glas

VIDEO

Neverbalna komunikacija je daleko iskrenija od one verbalne, jer je ponekad vrlo teško sakriti kako se netko osjeća, osobito ako je riječ o vrlo snažnim emocijama. Nervoza, uzbuđenje, strah ili iscrpljenost samo su neka od takvih stanja, a tuđi govor tijela može otkriti i jeste li privlačni svom sugovorniku, kao i je li ljubomoran na vas ili vam iz nekog razloga zavidi.

POGLEDAJTE VIDEO: Pozicija spavanja puno govori o vašoj vezi

Pokretanje videa...

00:59

Terapeuti su za BestLifeOnline otkrili prema kojim ćete znakovima prepoznati da ste u društvu nekoga tko vam zavidi.

1. Prekrižene ruke ili noge

Prekrižene ruke sugovornika nerijetko signaliziraju ljubomoru ili nesigurnost.

- Netko može prekrižiti ruke dok priča, ili ako sjedi, može prekrižiti noge i čvrsto ih spojiti. Sugovornici također mogu stisnuti šake ili ispreplesti prste vrlo čvrsto kao da žele naglasiti intenzitet emocija koje osjećaju. Sve te geste pokazuju pokušaj emocionalne zaštite i strah da bi ih netko mogao odbiti ili izdati na neki način - kaže Megan Harrison, licencirana bračna i obiteljska terapeutkinja i osnivačica Couples Candy.

Zavist prema kolegama može loše utjecati na samopouzdanje
Zavist prema kolegama može loše utjecati na samopouzdanje

Ove će se geste obično pojaviti s općim osjećajem nelagode.

2. Poza i pogled

Ako je netko ljubomoran na vas ili vam zavidi, mogao bi se tijelom okrenuti prema vama ili od vas, što mu pruža osjećaj sigurnosti.

- Okretanje bi moglo pomoći pojedincu da pronađe utjehu stvaranjem udaljenosti između sebe i izvora svoje ljubomore. S druge strane, okretanje prema tom čovjeku moglo bi nekome dati priliku da ga pomnije promatra kako bi otkrio zašo se tako osjeća - kaže Harrison.

Psiholozi tvrde: Zbog Facebooka raste zavist među pojedincima
Psiholozi tvrde: Zbog Facebooka raste zavist među pojedincima

To bi također moglo potaknuti razgovor koji bi omogućio sugovornicima da raspravljaju o svojim osjećajima. Isti obrazac vrijedi i za kontakt očima.

- Netko može izbjegavati kontakt očima s čovjekom na kojeg je ljubomoran ili može pokušati uspostaviti kontakt očima kako bi potvrdilo svoju dominaciju ili superiornost - ističe Jeni Woodfin, licencirana bračna i obiteljska terapeutkinja u San Joseu.

Kaže da izbor koji će pojedinci odabrati u cijelosti ovisi o situaciji u kojoj su se našli.

3. Pogled koji ubija

- Netko tko je ljubomoran na vas mogao bi stisnuti oči i škiljiti prema vama ili vas pak pratiti prodornim pogledom. Ovakvo ponašanje često je znak zavisti jer može ukazivati na to da se pojedinac osjeća ugroženo ili pokušava procijeniti potencijalnog suparnika - kaže Woodfin.

Često se javlja podsvjesno, pa pažljivim promatranjem i tumačenjem takvih znakova možete procijeniti nečije iskrene misli, bez obzira u kakve ih riječi upakirao.

Ovih devet stvari pokazatelj su da ste sigurno u 'lošem društvu'
Ovih devet stvari pokazatelj su da ste sigurno u 'lošem društvu'

4. Lažna veličina

Ako netko nadimlje prsa i pokušava djelovati kao da je fizički veći nego što jest, možda se iznutra osjeća prilično malenim.

- Takva poza može biti znak da pojedinac pokušava potvrditi svoju dominaciju ili superiornost, što može biti odgovor na osjećaj ugroženosti ili nesigurnosti. To su uobičajene emocije povezane s ljubomorom - kaže Woodfin dodajući kako se ovaj znak može javiti nesvjesno, ali pojedinci ga mogu i svjesno manifestirati.  

5. Nemir

Ako je vaš sugovornik tijekom razgovora nemiran, to može ukazivati na zavist.

- Vrpoljenje ili igranje kosom ili nakitom mogu biti znak da se sugovornik osjeća tjeskobno ili nervozno, što može biti uobičajeno kada je netko ljubomoran - kaže Woodfin.

Ilustracije neprijatelja

Također, mogu se pojaviti i određene geste kojima se sugovornik pokušava umiriti.

- Dodirivanje vrata ili lica također može biti znak nelagode ili nesigurnosti koje se javljaju kada netko snažno osjeća ljubomoru i zavist - dodaje Woodfin.

Ako ste prepoznali više navedenih gesti i ponašanja kod svog sugovornika, budite sigurni da se čovjek osjeća iznimno nesigurno.

Sedam upozoravajućih znakova da je netko ljubomoran na vas
Sedam upozoravajućih znakova da je netko ljubomoran na vas
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

Soda bikarbona tjera puževe, ubija korov - recepti za eko vrt
VRTLARENJE BEZ KEMIKALIJA

Soda bikarbona tjera puževe, ubija korov - recepti za eko vrt

Odličan i vrlo jednostavan kuhinjski sastojak ima niz svojstava - ubija korov, tjera puževe, djeluje kao pesticid... Ekološki je čist i ne škodi biljkama

Dnevni horoskop za utorak 21. svibnja: Djevicama će novo poznanstvo testirati vjernost
UTJECAJ PLANETA

Dnevni horoskop za utorak 21. svibnja: Djevicama će novo poznanstvo testirati vjernost

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 21. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Emocije, što je to? Horoskopski znakovi hladni poput sante leda
MANJAK OSJEĆAJA

Emocije, što je to? Horoskopski znakovi hladni poput sante leda

Znakovi poznati po manjku emocija u ključnim trenucima imaju posebne karakteristike koje oblikuju njihov specifičan način ponašanja zbog čega se drugima mogu činiti hladni