Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

Ako se rijetko seksaju ženama slabi libido, a muškarcima jača

Što se žene manje seksaju, teže doživljavaju orgazam i oni su sve slabiji, dok je kod muškaraca suprotno. Da biste razvili seksualno pozitivne stavove, morate vjerovati da zaslužujete dobar seksualni život

Fotolia
Foto: Fotolia
26 komentara

Dobre ljubavnice u krevetu spajaju erotske vještine s pozitivnim seksualnim stavom i strašću, tvrdi Susan Crain Bakos, autorica knjige “Sex Bible for Women: The Complete Guide to Understanding Your Body, Being a Great Lover, and Getting the Pleasure You Want”.

- Pogrešna uvjerenja i stavovi prema seksu mogu ograničiti vaš seksualni život i sputavati seksualnost. Nemojte misliti da ćete korištenjem vibratora postati ovisni o njemu te da vas muškarac više neće moći seksualno zadovoljiti i dovesti do orgazma. Također, nemojte vjerovati da su tridesete godine u kojima žene doživljavaju seksualni vrhunac ni da znakovi menopauze donose i kraj seksa jer su tad žene ‘osušene’ - kaže autorica i dodaje da ako vjerujete u navedene zablude o seksu, vrijeme je da ih zamijenite novim, pozitivnim seksualnim stavom.

Foto: Promo

- Vaša uvjerenja utječu na vaše ponašanje. Stavovi su poput glasova u glavi koji vas mogu ograničavati na ono što ste čuli ili ohrabrivati da pronađete svoje seksualno samopouzdanje. Da biste razvili seksualno pozitivne stavove, morate vjerovati da zaslužujete imati dobar seksualni život i da imate pravo na orgazam. Vaš je seksualni izbor isključivo vaša privatna stvar i trebate se ponositi njime. Pozitivan stav prema seksu je važan jer seksualno snažne žene lakše doživljavaju orgazam i češće biraju partnere koji ispunjavaju njihove potrebe. One također grade svoju seksualnost neovisno o vezama u kojima se nalaze - tvrdi autorica.

KNJIGA DANA Pobijedi ranu ejakulaciju: Uzmi minutu odmora usred seksa..

- Žene moraju redovito biti seksualno aktivne ili masturbirati ako nemaju partnera s kojim mogu imati redovite seksualne odnose. Naime, kad je seks rijedak, muškarci se lakše uzbuđuju, potrebno im je manje stimulacije da dožive orgazam i imaju jače orgazme. Kod žena je suprotno - ističe autorica.

KNJIGA DANA Distanca među partnerima je ključna za dobar seks u braku

- Ženama se seksualna želja smanjuje s neredovitim seksom. Teže ih je uzbuditi, treba im dulje da dožive orgazam i doživljavaju ga slabije. Dakle, što rjeđe se muškarci seksaju, više žele seks, a što se žene manje seksaju, smanjuje im se želja - zaključuje autorica.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message