Obavijesti

Lifestyle

Komentari 29

Ako vam je seks postao rutinski i dosadan začinite ga s ovih nekoliko savjeta koji će pomoći

Ako vam je seks postao rutinski i dosadan začinite ga s ovih nekoliko savjeta koji će pomoći

Prije nego što pokušate dijagnosticirati problem, usredotočite se na svoju seksualnost. Isprobavanje novih stvari ili vrućih igrica odlično je rješenje kako biste začinili vaš odnos u spavaćoj sobi

VIDEO

Volite svog partnera i on voli vas, ali u zadnje vrijeme se osjećate kao da vam je seksualni život postao malo dosadan. Parovi čiji su spolni životi nekada bili avanturistički i uzbudljivi mogu vrlo brzo ući u rutinu, a to baš i nije tako zabavno kao i nekada.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Koliko bi trebao trajati idealan seks? 01:27

Osim toga, može se dogoditi i da se izgubi ta čar i uzbudljivost koja je postojala na početku. Dosadan seks može se dogoditi ako ste dugo u vezi ili ste jedno drugom postali navika. Puno je razloga zbog kojih vaš seksualni život može stagnirati, ali ne znači da ste osuđeni na propast.

1. Zapitajte se što se zapravo događa

Colby Agostinelli, seksualni terapeut u Philadelphiji, kaže da kada rutina postane dosadna, problem je obično veći od samog seksa.

- To se obično događa zbog nedostatka komunikacije. Kada mi dođe par s problemom koji je seksualne prirode prvo provjerim što se događa izvan njihovog seksualnog života. Prečesto se parovi usredotočuju samo na seks te zanemaruju ostale čimbenike koji mogu utjecati na to da seks postane dosadan - govori terapeut. 

Agostinelli kaže da je također važno prepoznati zbog čega je vaša seksualna rutina postala dosadna i što vam se sviđa, a što ne. Rutinski seks ne mora nužno predstavljati problem.

- Ponekad parovi misle da je rutina loša, ali ona može biti zabavna i sigurna - nadodaje. 

2. Samozadovoljavanje

Prije nego što pokušate dijagnosticirati problem, usredotočite se na svoju seksualnost. Postoje li stvari koje su vam potrebne, a koje ne dobivate? Postoji li nešto što ste željeli isprobati, a što ne dijelite sa svojim partnerom? Samozadovoljenje vam može dati odgovor na problem.

Da biste riješili sukobe u vašoj vezi naučite ovih osam vještina
Da biste riješili sukobe u vašoj vezi naučite ovih osam vještina

- Upoznajte bolje samog sebe u seksualnom smislu prije nego pokušate riješiti problem s partnerom. Nemojte izgubiti vlastitu intimnost i seksualnost iako ste s partnerom - kaže Agostinelli. 

3. Isprobajte nove stvari

Isprobavanje novih stvari ili vrućih igrica odlično je rješenje kako biste začinili vaš odnos u spavaćoj sobi i riješili se dosade.

Razgovarajte o tome kako biste se osjećali ako biste primjerice u predigru uveli prljave razgovore ili seksualne igračke. Osim toga, možete probati i gledati seksi filmove zajedno.

- Pornografija je nešto što bih preporučio. Čak i da u njoj prepoznate ono što ne želite raditi, na dobrom ste putu. Ako gledate nekog drugog možete dobiti inspiraciju što biste voljeli isprobati, a što ne - savjetuje terapeut.

Ako niste zajedno u nekom trenutku možete isprobati seks poruke ili seks video poziv. Možete ubaciti i igru uloga. Zaista, mnoštvo je različitih stvari s kojima možete začiniti vaš odnos u spavaćoj sobi. 

4. Potražite pomoć

Svi zaslužuju uzbudljiv, ispunjen seksualni život. Seksualni terapeut ili terapeut za parove može vam pomoći da u bilo kojoj fazi procesa shvatite što vam ne odgovara i može vam pomoći da dobijete odgovor na mnoga pitanja i tako riješite probleme koje imate. Nemojte se sramiti potražiti pomoć ako vam je zaista potrebna.

- Nekada ni sami ne vidimo gdje je problem. S obzirom na to terapeut bi mogao pomoći otjerati tjeskobu i pomoći riješiti probleme - govori Agostinelli.

Promjena seksualnog života, od 'dosadno' do 'uzbudljivog' trnovit je proces i nimalo lagan, ali uz puno rada, truda, komunikacije i volje može se sve postići, ako ste i jedno i drugo spremni na to, piše O school.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje