Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Ako vam voda iz hladnjaka ima loš okus, provjerite ove stvari

Ako vam voda iz hladnjaka ima loš okus, provjerite ove stvari

Ugrađeni dozatori vode za hladnjak luksuz su koji će mnogi uzeti zdravo za gotovo jer je voda uvijek svježa, hladna, i zahvaljujući filterima, čista. No unatoč tome ponekad se može javiti loš okus vode

VIDEO

Taj se problem najčešće javlja kod novih hladnjaka, no u pojedinim slučajevima počinje kasnije i s vremenom se pogoršava do te mjere da se takvu vodu ne može piti. Problem se javlja kod svih marki i brendova koje imaju ugrađeni dozator.

POGLEDAJTE VIDEO: Napravite izotonični napitak

Pokretanje videa...

Napravite sami svoj izotonični napitak VIDEO

U nekim je situacijama taj problem lako riješiti, ali ne uvijek. Čak i stručnjacima trebaju upute kako raditi sa modernim tehnološkim čudima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad je riječ o vodi koju dobivate iz dozatora u hladnjaku, proizvođači su tijekom godina usavršavali dizajn kako bi eliminirali praznine u sustavu u kojima bi voda mogla odstajati - objašnjava za Home Bob Tuck, vlasnik franšize Mr. Appliance s Floride

Dodaje da 'svjesni toga, naši stručnjaci se pouzdaju u proizvođače i sumnjaju na komponente ili neka problematična područja'. Kaže da postoji više načina zbog kojih bi voda iz hladnjaka mogla imati čudan okus.

1. Promijenite filter

Iako nije uvijek slučaj, filter može često biti problem.

- Ponekad loš okus može nastati zbog problema sa dovodom vode, cijevima ili zbog plijesni i gljivica. No u većini slučajeva problem je ipak u filteru - kaže Jake Romano iz tvrtke John The Plumber iz Kanade.

Kaže da biste ih redovito trebali mijenjati svakih šest mjeseci jer se i u starim filterima mogu razviti bakterije koje smanjuju njegovu učinkovitost.

2. Provjerite kvalitetu vode

Ako je voda koju koristite loša i slabe kvalitete, filtracija neće pomoći u odstranjivanju neugodnih mirisa ili okusa.

Zašto nam tako paše biti pored mora, rijeke i općenito vode?
Zašto nam tako paše biti pored mora, rijeke i općenito vode?

- Miris po pokvarenim jajima, sumpor ili metalni okus mogu biti simptom da se nešto pokvarilo sa dozatorom, ali i da nešto nije u redu sa instalacijama vode ili da postoji začepljenje koje ometa dovod vode. Kako biste ustanovili je li problem u hladnjaku, prije svega provjerite kakvog je okusa vaša voda iz slavine - sugerira Stephany Smith iz tvrtke Fantastic Services u Londonu.

3. Provjerite je li dozator nov

Ako dugo ne uzimate vodu iz hladnjaka, sljedeći put bi mogla imati loš okus. Pomoći će ako minutu ili dvije prije ponovnog korištenja pustite vodu da teče.

- Uklonite višak zraka stišćući ručicu, gumb ili prekidač dozatora u intervalima od pet sekundi. Kako biste bili sigurni da je voda koju pijete čista, ponavljajte proceduru dok ne ispraznite 10 do 15 čaša vode - savjetuje Smith.

Ako je hladnjak nov, moguće je da se u cijevima hladnjaka nakupila prljavština nastala u proizvodnji, a ako to popijete sa vodom, mogli biste ugroziti zdravlje. Preporučuje da dozator prije korištenja isperete otopinom bijelog alkoholnog octa.

Uz pomoć jednostavnog testa saznajte pijete li dovoljno vode
Uz pomoć jednostavnog testa saznajte pijete li dovoljno vode

- Prije nego krenete, isključite dovod vode te uklonite cijev i u nju ulijte dvije do tri šalice octa. Ostavite da stoji nekoliko sekundi, a potom isperite sustav koristeći najmanje dvije litre vode - savjetuje Smith.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dokažite svoje znanje u kvizu: Koliko možete osvojiti bodova?
TESTIRAJTE SE

Dokažite svoje znanje u kvizu: Koliko možete osvojiti bodova?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...

'Želim da svekrva i svekar budu što dalje od moje obitelji, znam njihovu staru mračnu tajnu...'
'BILI SMO BLISKI'

'Želim da svekrva i svekar budu što dalje od moje obitelji, znam njihovu staru mračnu tajnu...'

Nakon što je otkrila detalje iz djetinjstva, žena po imenu Jodie odlučila je prekinuti sve veze sa obitelji supruga koji je već godinama imao depresivne epizode
Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju