Obavijesti

Lifestyle

Komentari 48

Ako želite izbjeći neugodnosti, nađite se na neutralnoj lokaciji

Ako želite izbjeći neugodnosti, nađite se na neutralnoj lokaciji
1

Kod prekida se vodite principom da ne napravite partneru ono što ne biste htjeli da netko napravi vama. Fokusirajte se na loše strane vaše veze, a ne mane partnera

VIDEO

Nakon prevare ili velike izdaje vezu je jednostavnije prekinuti nego onu u kojoj razlozi nisu toliko konkretni, ali ste ipak već dulje vrijeme nesretni. Kako se takav prekid ne bi oduljio i izmučio vas i partnera pokušajte to učiniti korektno i s maksimalnim poštovanja prema vašoj vezi.

Razgovor obavite na kraju dana

Jutra nisu pogodna za "teške razgovore" jer nakon toga slijedi radni dan, mnoštvo neodgodivih obaveza i dužnosti koje vi i vaš partner morate obaviti, a nećete biti sposobni ako vas razgovor uzruja. Također, večernji razgovor omogućit će vam da pričate bez žurbe, raspravite to što trebate, a i naposljetku da nazovete svoje prijatelje kako biste u njima potražili potporu za vašu odluku.

Osobno je jedino pošteno

Prekidi preko SMS-a, telefonskog razgovora ili putem e-maila su "niski", osobito ako je riječ o ozbiljnijoj i duljoj vezi. Koliko god vama to bilo lakše izvesti bez da gledate razočaranje na partnerovom licu, kao onaj koji prekida tu žrtvu morate podnijeti jer će vašem uskoro bivšem partneru biti još mnogo gore.

Nađite se na polu-javnom mjestu

Osamljeni kafić ili park pružit će vam dovoljno privatnosti za razgovor, a istovremeno ćete spriječiti moguće scene plača u kojima vas partner moli da mu pružite još jednu priliku, ili pak bijesa i vike jer ga ostavljate. Šetnja je dobra ideja, jer ćete tako moći komunicirati bez da se promatrate licem u lice, ali ćete opet biti jedan pored drugoga.

Razgovor započnite nečim pozitivnim

Primjerice, spomenite kako volite njegov smisao za humor, da cijenite njegovo ponašanje u vezi ili poštujete karakter. Nužno je da ne lažete, ali opet nije potrebno napasti partnera zbog njegovih mana, jer je to uvertira u nepotrebnu svađu koja nema rješenja ako ste već odlučili prekinuti.

Naglasite kako ne vidite smisla u nastavku veze, kako smatrate da si vaši karakteri ne odgovaraju ili više nemate iste želje.

Saslušajte drugu stranu

Vaš partner sigurno će imati mnogo toga za reći, a velika je vjerojatnost da će u nekim stvarima biti u pravu. Priznajte mu to, ali i naglasite svoje razloge za prekid. Ako shvatite da se vaš partner satima s pričom "vrti u krug", odlučno recite "mogli bismo o ovome raspravljati cijelu vječnost, ali to jednostavno više ne može ići tako". Iako to može zvučati grubo, barem mu nećete dati lažnu nadu.

Ako još postoji ljubavi

Osjećate li da još uvijek istinski volite svog partnera, ali s njim naprosto ne možete više naći zajednički jezik i smatrate da je za dobro vas oboje bolje da prekinete, tada upotrijebite taktiku prekida nakon kojeg se možete nakon nekog vremena čuti i ponovno razgovarati te vidjeti jesu li se vaša razmišljanja promijenila. Takav prekid, iako je prekid, ne mora biti definitivan već davanje prostor da shvatite kako vam je biti jedno bez drugog. Ipak, naglasite da to ne znači da ćete opet sutra razgovarati, već dogovorite vremenski rok za koji smatrate da je najbolji.

Ne izazivajte ga

Ako ste povezani na društvenim mrežama, bivšeg partnera nemojte provocirati i mučiti slikama na kojima se ludo zabavljate, osobito ne sa slikama ili postovima za koje bi mogao zaključiti da su ljubavne prirode. Probajte se postaviti u njegovu poziciju i općenito nemojte raditi ono što ne biste voljeli da vama on napravi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 48

VIDEO

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati
ZJENICE SE ŠIRE, METABOLIZAM UBRZAVA...

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati

U prvih deset minuta kofein ulazi u vaš krvotok i širi se po cijelom tijelu, uzrokujući porast krvnog tlaka i broja otkucaja srca. U periodu do 20 minuta se veže na adenozinske receptore, neutralizirajući umor

Dnevni horoskop za ponedjeljak 20. svibnja: Vaga će zavoditi, a Ovna će netko ogovarati
ŠTO ZVIJEZDE PREDVIĐAJU

Dnevni horoskop za ponedjeljak 20. svibnja: Vaga će zavoditi, a Ovna će netko ogovarati

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 20. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo su najbolji očevi Zodijaka
KAKVA SU VAŠA ISKUSTVA?

Ovo su najbolji očevi Zodijaka

Iako svi horoskopski znakovi mogu briljirati kao očevi, neki bi se u toj ulozi trebali bolje snalaziti na temelju karakteristika koje su im zvijezde dodijelile prema datumu rođenja