Lifestyle

Komentari 0

Aktivan dan: Tri ključna pravila kako izabrati sportski grudnjak

Aktivan dan: Tri ključna pravila kako izabrati sportski grudnjak

Novi materijali uključuju tekstil koji ne samo da diše, već ujedno prianja poput druge kože. Tehnološki napredak donosi nam donje rublje idealno za pokret i razne aktivnosti

Proljeće je idealno za kretanje, a jedan od elemenata koji time postaje važan je - pravilan sportski grudnjak.

Jedan od glavnih uvjeta je udobnost, jer ovaj tip grudnjaka drugačije je napravljen od klasičnog. Ne smije stezati, no opet uloga mu je da bude uski. Zato su tu bitni novi materijali koji su poput druge kože.

POGLEDAJTE VIDEO: Brda odbačene odjeće

Sportski grudnjak nema žičanu konstrukciju, već umjesto toga ima razne elastične trake koje sve skupa drže na mjestu.

Druga bitna stvar je prozračnost, odnosno 'disanje' kože. Naime, u klasičnom pamučnom grudnjaku ćemo se uznojiti prije, odnosno on će biti mokar.

Upravo zato je bolje da sportski nije klasičan, već od tekstila koji pušta da vlaga hlapi, umjesto da se nakuplja na površini kože.

Treća stvar je odluka - o kojem se sportu radi. Naime, trčanje ili joga, nije isto.

Danas brendovi nude niz opcija, ovisno o tome čime se bavite. Grudnjaci za trčanje imaju ulogu da grudi drže čvrstima, stoga su napravljeni od više slojeva tankog tekstila. Za jogu je donje rublje nešto mekanije i manje utegnuto.

Sportaši i aktivni ljudi jako dobro znaju da je bitno imati posebno donje rublje za kretanje. Ne zaboravite pritom da se radi o odjevnom predmetu koji uglavnom nakon svakog korištenja ide u pranje, stoga mora biti kvalitetniji.

Najčitaniji članci