Lifestyle

Komentari 3

Alkohol u kalorijama: Gin-tonic ih ima jako malo, a pivo puno

Alkohol u kalorijama: Gin-tonic ih ima jako malo, a pivo puno

Alkohol u tijelu se pretvara u u višak energije koji se pretvara u salo koje se kod muškaraca taloži na trbuhu, a kod žena na bedrima. Najmanje kalorija ima slimline gin tonic (s tonikom bez šećera), prošek...

Pivo je najčešće alkoholno piće u našim krajevima, a u posebno se velikim količinama ispija tijekom dočeka nove godine. Pola litre ima oko 240 kalorija i sad zamislite da ste tijekom večeri popili četiri komada, to je otprilike kao da ste pojeli dvije čokolade od 100 grama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Slična situacija je i sa jabukovačom. Ovo sve popularnije piće sadrži oko 230 kalorija na pola litre dok jako crno pivo ima oko 220 kalorija. Stoga, ako ste na dijeti, pripazite što pijete i u kojim količinama, odnosno, zbrajajte kalorije kao i kod hrane. 

Naime, naše tijelo registrira alkohol kao toksin pa pokušava što brže pretvoriti ga u nešto manje škodljivo - u višak energije koji se pretvara u salo koje se kod muškaraca taloži na trbuhu, a kod žena na bedrima.

Među najmanje kalorija ima slimline gin tonic (s tonikom bez šećera) - 64 kalorije, prošek 80 kalorija, juice vodka 60 kalorija i čaša bijelog vina 160 kalorija. 

Popis kalorija u 100 ml ostalih alkoholnog pića

Kalorije u koktelima:

Pivo je dobro za zdravlje, ali u umjerenim količinama

Istraživanja pokazuju da pivo može pomoći u smanjenju upalnih procesa u tijelu. A to je važan podatak jer su upale temeljni uzrok mnogih bolesti. Studija objavljena u Molecular Nutrition and Food Research pokazala je da je hmelj taj koji ima protuupalna svojstva, a jedan je od glavnih sastojaka piva.

Kada su ga testirali, znanstvenici su otkrili da hmelj u obliku piva ometa spojeve u tijelu koji su uzročnici upala. 

Studija Sveučilišta Oregon o zdravlju i znanosti je pokazala da jedno do dva pića na dan mogu potaknuti imunološki sustav u borbi protiv infekcija.

Također, pivo može spriječiti nastanak bubrežnih kamenaca, odnosno smanjiti rizik od njihovog razvoja za 40 posto, utvrdili su to znanstvenici iz Finske. Nije posve jasno zašto je to tako, ali stručnjaci smatraju da se tu radi o samoj količini tekućine koja potiče rad bubrega. 

Najčitaniji članci