Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Aluminijska folija skraćuje vam vrijeme peglanja za čak 5 puta

Aluminijska folija skraćuje vam vrijeme peglanja za čak 5 puta
1

Aluminijsku foliju je odlično imati u kući jer korist od nje seže daleko dalje od same pomoći kod pripreme hrane i zamatanja sendviča. Ona štedi energiju, čisti lonce, oštri škare...

VIDEO

Možda ste čuli da neke domaćice ubacuju kuglice od aluminijske folije u perilice i sušilice rublja. A jeste li se ikada zapitali zašto to rade? 

Radi se o odličnom triku koji čini glačanje puno lakšim i bržim jer odjeća nakon pranja i sušenja mekanija pa nije toliko zgužvana. Zapravo, kuglice od aluminijske folije pomažu da se kod pranja odjeća bolje okreće, a time i opere dok u sušilici stopiraju stvaranje statičkog elektriciteta.

Želite brzo odmrznuti auto? Ovo je deset najboljih savjeta
Želite brzo odmrznuti auto? Ovo je deset najboljih savjeta

Neki, također, tvrde da su aluminijske kuglica odlična alternativa omekšivaču za rublje. Dovoljne su dvije do tri, a napravite ih jednostavno - uzmite komad aluminijske folije i napravite kuglicu veličine loptice za tenis.

Evo kako iskoristiti aluminijsku foliju u kućanstvu:

Za super brzo glačanje

Stavite komad aluminijske folije između navlake i daske za peglanje tako da sjajni dio bude gore. Skratit će vam vrijeme peglanja jer će se toplina reflektirati s folije i glačati drugu stranu odjeće koju peglate. Žene koje koriste ovaj trik kažu da im skraćuje vrijeme peglanja za čak pet puta - sa 15 minuta za jednu košulju, na tri minute.

Pogledajte u videu, u emisiji Dr. Oza, kako to napraviti, a vidjet ćete i kako aluminijskom folijom naoštriti škare:

Ovako ćete naoštriti škare

Uzmite komad folije, presavinite je pa razrežite tupim škarama. Ostatak folije ponovo presavinite pa opet prerežite škarama. Ponovite to nekoliko puta i škare će ponovno biti oštre.

Dobra je i za ribanje lonaca

Ponestane li vam žice za ribanje posuđa, posegnite za aluminijskom folijom. Jednostavno od nje napravite kuglicu veličine tako da vam ugodno sjedi u ruci pa njome izribajte posuđe ili neku drugu površinu na kojoj su naslage hrane i prljavštine. Odlična je i za ribanje roštilja.

Zašto mrlje od znoja ostaju na odjeći i kako ih brzo ukloniti?
Zašto mrlje od znoja ostaju na odjeći i kako ih brzo ukloniti?

Za više topline od radijatora

Iza radijatora, posebno iza onih koji se se nalaze na vanjskim zidovima (ispod prozora), stavite aluminijsku foliju tako da sjajni dio bude okrenut prema radijatoru. Tako će prolaz topline biti usmjeren na prostoriju pa će vam u kući biti toplije.

Pojačava Wi-Fi signal

Ako vam je signal slab, posegnite za aluminijskom folijom. Uzmite komad, presavinite pa stavite iza Wi-Fi antene. Signal će se odbijati od folije i dolaziti do vas.

Pogledajte kako to napraviti u videu:

Popravlja kontakt s baterijom

Ako vam je oslabila opruga na koju dolazi baterija u nekom uređaju i kontakt je loš, posegnite za komadićem aluminijske folije i stavite je u prostor između baterije i opruge - kontakt će biti bolji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu
LIJEČNICI UPOZORAVAJU

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu

Županijska bolnica u Čakovcu građanima je poslala upozorenje da se čuvaju crijevnih viroza, koje su uobičajene u ovo doba godine, a karakteriziraju ih povraćanje, proljev, povišena temperatura i bol u trbuhu

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'
VELIKA OBITELJ

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'

Najveća britanska obitelj ima puno posla, kod njih djeca imaju djecu, a oni sami imaju najmlađe dijete od samo 3 godine. Obitelj će postati još veća
Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda
PRONAŠLA I LJUBAV ŽIVOTA

Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda

Djevojčica s Tajlanda, koju su vršnjaci nekoć nazivali 'vučica' i 'majmunsko lice', vjerovala je da je njezino stanje neće spriječiti da pronađe sreću. Na kraju je otkrila ljubav svog života