Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ante Martić: Spremam smokey BBQ burger s viskijem! Njam!

Finalist MasterChefa, totalni obožavatelj jela s grilla, popularni Ante Martić, jedan je od kuhara koji će svoje znanje predstaviti posjetiteljima na festivalu Zagreb Chill&Grill presented by Coca-Cola!

VIDEO

Poštovani Ante, odmah u glavu - što ćete nam finoga spremati na festivalu?

Na festivalu ću spremati jedan od svojih autorskih burgera, smokey BBQ burger s domaćim BBQ sosom začinjenim Jack Daniel's whiskeyem, smislit ćemo i neke priloge, ali ono što je najvažnije su dobro meso i dobro pecivo, te naravno, umak!

Smatrate li da hrvatskoj treba više ovakvih festivala hrane i piva?

Cijela Hrvatska, a naročito Zagreb, eksplodirali su u kulinarskom i pivarskom smislu. Sve je teže prevariti nas lošom hranom dobrog PR-a ili jeftinoćom i velikim porcijama loše hrane. Ovakvi festivali i njihova velika posjećenost dokaz su da se trud kulinara, foodieja i pivskih afficionada širom lijepe naše isplatio.

Rezultat je hiperprodukcija, ali i drastičan porast u kvaliteti hrane s jedne, a i u poznavanju hrane od strane jelaca, s druge strane. Hrvatska bi, kao turistička zemlja smještena u vrlo zanimljivom kulinarskom podneblju, trebala biti meka i hub hrane u regiji i Europi. Dugujemo to sebi, ali i turistima koji nezaustavljivo hrle k nama. Neka ih iznenadi i hrana, a ne samo more, sunce i zelenilo.

Kako ste se uopće onomad odlučili krenuti na Masterchef?

U trenutku kad su počele prijave za Masterchef, bio sam u jednom malo mirnijem razdoblju svoga života i imao sam vremena, a kuhanje je moja stara ljubav pa sam si rekao, „Zašto ne?“. Ispunio sam obrazac i tako je sve krenulo.

Što ste radili prije toga?

Prije Masterchefa sam radio mnogo toga, po zanimanju sam pravnik i magistar ljudskih prava i radio sam u struci veći dio života, u Europskom forumu mladih u Bruxellesu 4 godine, u Vladinom uredu za udruge, Ministarstvu socijalne politike i mladih, Udruzi općina u RH, te sada i trenutno u Udruzi za promicanje kvalitetnog obrazovanja za mlade s invaliditetom „ZAMISLI“. Osim sveg navedenog, bavim se i kuhanjem.

Kako vam je išla kuharska karijera nakon završetka showa?

Nakon Završetka showa imao sam mnoštvo ponuda za kuhanje u restoranima, neke sam i prihvatio i išlo je izvanredno. Restoran u kojem sam osmislio i spremao hranu bio je proglašen jednim od 5 najboljih novih restorana u Zagrebu u 2015.

Kako sam nemiran duh i volim raditi više stvari odjednom, shvatio sam još negdje na prijelazu 2015 – 2016. godine da mi se više sviđa povremeno kuhanje i kreativnost u osmišljavanju menija, pa sam odlučio nuditi svoje usluge gastro konzultanta...isprva sam pomogao nekim prijateljima, a sad se već bavim time za ozbiljno.

To je posao koji mogu raditi paralelno sa svojim dnevnim poslom a omogućuje mi da ostanem u dodiru sa svojom velikom ljubavi, kuhinjom.

Koji su vam omiljeni specijaliteti?

Neću lagati, obožavam meso s grilla. Jedno od najfinijih mesa s grilla koje sam jeo je bila kozletina na roštilju koju sam jeo kod Senegalaca u Bruxellesu...bila je služena s puno luka i nekim umakom na bazi soja sosa....čisti užitak.

Nisu mi strane ni domaće ili europske stvari. Veliki sam ljubitelj govedine i junetine pa biram rumpsteak i to medium to rare, a strašno volim i spare ribs dimljene i prekrivene nekim suhim rubom. Burgeri su mi strast i veliko veselje, način na koji doživljavaju svoj povratak u najboljem svjetlu me naprosto fascinira. Veselim se i sam ugraditi malo kreacije u taj povratak.

Možete li nam preporučiti neki vrhunski trik?

Vjerovali ili ne, volim i peći i jesti piletinu na žaru. Piletina je mnogima dosadno meso. Međutim, ako joj se pristupi smjelo i hrabro, piletina je sjajno meso za svaki roštilj. Bez „avijacije“ ne bi trebalo biti roštilja. Ja volim tamno meso, i nema lošeg dijela, samo volim na njoj neko odlično maslinovo ulje, dobar friško mljeveni papar, sol, svježi timijan ili ružmarin, i puno, puno limunovog soka...batke razrezati, a zabatke otkostiti, hrskavo izvana, sočno i ukusno iznutra... SJAJNO!

Zahvaljujemo Anti kojeg kao i još pregršt sjajnih hrvatskih kuhara možete uživo vidjeti na cooking showu Chill&Grill!

Ulaz na festival bit će besplatan, a Zagreb Chill&Gril powered by Coca-Cola traje od petka 28. travnja do 1. svibnja (od subote do ponedjeljka traje od 12 do 23 sata). 

Organizatori projekta su 24sata i Gastro.hr, a partneri Grad Zagreb, PIK Vrbovec, Jack Daniel's, Dacia, Kotányi, Kisko, Permetal, President, TABASCO®, Konzum i mnogi drugi... 

Sve detalje potražite na službenoj stranici Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Colafacebooku i Gastro.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Grudi su mi toliko ogromne da me mnogi ljudi mrze zbog njih'
PROBLEMI S VELIČINOM

'Grudi su mi toliko ogromne da me mnogi ljudi mrze zbog njih'

Ukrajinka tvrdi da su joj njezine velike grudi broj 30 HH cijeli život stvarale probleme. U školi su ju maltretirali, ne može vježbati osnovne kardio vježbe, a umjesto da bude učiteljica radi putem interneta

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak
Jeste li ikad vidjeli nešto slično? Pokazala svoju novu manikuru i 'zgrozila' cijeli internet
ŠTO VI MISLITE?

Jeste li ikad vidjeli nešto slično? Pokazala svoju novu manikuru i 'zgrozila' cijeli internet

Umjesto lijepih uređenih varijanti sa sjajnim česticama ili nekom od proljetnih, pastelnih boja, ova se dama odlučila za mnogo 'opasniji' izgled noktiju