Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Antonija otvoreno: Da nisam voditeljica, bila bih stjuardesa

Antonija otvoreno: Da nisam voditeljica, bila bih stjuardesa
4

Popularna voditeljica Antonija Stupar Jurkin otvoreno govori o tridesetima, prvoj ljubavi i obitelji te priznaje kako u majčinstvu najviše vjeruje svom instinktu

VIDEO

Zgodna voditeljica zabavnih emisija na RTL-u ljeto će provesti radno, ali dane kad nema snimanja iskoristit će za kupanje na Krku, gdje godinama ljetuje jer tamo ima obiteljsku kuću. 

- Rado bih na neke egzotične destinacije, ali su mi ovo ljeto vikendi radni. Nakon duge zime bila sam željna sunca tako da mi je dovoljno da se sunčam na domaćoj plaži - kaže Antonija Stupar Jurkin (31). Dok ona snima, suprug Ivan i dvogodišnja kći Paola uživat će u morskim radostima, a mama će između juriti na more kako bi bila s njima. Veseli se što će gledati kćer kako uživa u moru. 

- Prošle sam godine hrabro stavila Paulu u more s ‘leptirićima’ na rukama i ona se oduševila. Mislila sam da će zaboraviti plivati do ove godine, ali početkom ljeta bili smo na moru i bila je poput ribice. Vikala je: ‘Idemo duboko, do kugica’ - hvali se s velikim osmijehom na licu ponosna mama. 

Sretna je što njezina Paula želi ići na plažu, a za nagradu uvijek dobije sladoled. Ove je godine Antonija, kako kaže, odlučila da na more neće ponijeti mnogo stvari kao dosad. 

Paola je imala tešku prilagodbu vrtiću prošle jeseni. Nisam vjerovala da će je ona imati jer je društvena i vesela, ali kad smo došli, nastao je horor. To nije bilo moje dijete. Stalno je bila tužna i vratila se u pelene, no za tjedan dana je sve prošlo

- Naravno da Pauline stvari moram sve ponijeti, ali sam mislila regulirati svoje i suprugove kofere, pa sam tako naše stvari ugurala u jedan. Prvi tjedan bilo je super vrijeme, ali je onda počela kiša i vjetar tako da smo se smrzli jer nisam ponijela nijedne duge rukave. Zaključila sam da ću ubuduće ipak vući te kofere - govori crvenokosa voditeljica koja nema posebnih priprema za ljeto. Prijašnjih godina je išla na solarij kako bi dobila podlogu za sunčanje, ali je odustala jer shvatila da je umjetno sunce štetno. 

- Inače nisam od onih koji se ‘prže’ na suncu. Od malena sam uglavnom u hladu ili nosim suncobran. Čak i ako je jako hladno more, ne ulazim nego čekam da se dobro ugrije - napominje. Iako je emisija “Extra Magazin”, koju vodi, na ljetnoj pauzi, Stupar ima posla. Petkom navečer snima Eurojackpot, igru na sreću u kojoj je minimalni jackpot deset milijuna eura. Čim je čula da može sudjelovati, iako je zaštitno lice, Antonija je otišla po svoj listić. No nije imala sreće. Iako se listići izvlače u Helsinkiju mnogi je pitaju može li im nekako “srediti” dobitak. 

Majčinstvo me apsolutno promijenilo jer stvari koje su mi prije bile jako važne postale su mi nevažne, Antoniji je obitelj najvažnija

- Većina majki muku muči s radnim tjednom, a ja sam tada s Paolom, dok su mi vikendi radni, posebno nedjelja - kaže.  

Iako joj je u početku bilo teško, Zagrepčanka je prošle jeseni dala kćer u vrtić. Iako je čula da se neka djeca ne mogu prilagoditi, mislila je da će njezina kći od prve, ali prevarila se. 

- Nisam mogla prepoznati svoje dijete. Taman je prestala nositi pelene, a onda joj se dogodila regresija. Vratila se u pelene i vidjela sam da joj je teško i da tužnije ne može biti. Svi su mi govorili da je to faza i stvarno, za tjedan dana se sve okrenulo. Sad viče kako ima mnogo ‘prijatelja’ i veseli se jer može dati pusu svima koje voli - ističe Stupar. Kod kuće, kaže, mnogo radi s djetetom. Čita joj, pokazuje sve što je zanima, ali, ističe, vrtić ipak daje poseban odgoj te osjećaj zajedništva jer pripada grupi. 

- Sad se veseli i sretna je kad ide u vrtić jer ima i simpatiju. Stalno nešto izvodi pa joj govorim da je moja mala glumica i da će kad naraste biti na filmu, a ona viče da hoće - hvali se Antonija. 

Priznaje da bi joj bilo drago da krene glumačkim stopama, ali podržat će je u svemu. Nije od onih mama koje proučavaju literaturu o majčinstvu i odgoju. Imala je osjećaj da će joj to prirodno doći. 

- Nisam čitala knjige ili surfala internetom jer ni žene prije 300 godina nisu to radile pa su preživjele. Nisam htjela slušati priče o lošim bolnicama, bolestima i posebnim tehnikama kojima bih trebala odgajati dijete. Samo sam se prepustila instinktu - kaže. 

Isto misli i njezin suprug Ivan kojeg je voditeljica upoznala u osmom razredu osnovne škole. Već joj se tada svidio, a dvije godine poslije, u srednjoj školi, su i prohodali. Nakon deset godina veze, 2008. godine, okrunili su svoju dugogodišnju ljubav brakom. Vjenčali su se u crkvi u zagrebačkom naselju Odra, a umjesto nekoliko bliskih prijatelja i obitelji svadba je na kraju imala 200 uzvanika koji su do dugo u noć s mladencima slavili u jednom restoranu u Sesvetama. Među uzvanicima bile su i njezini kolege Tatjana Jurić, Vanja Halilović i Filip Brkić. 

A iako su 15 godina zajedno, Antonija i Ivan još imaju iste male rituale. 

- Subota ujutro rezervirana je za kavicu u našem omiljenom kafiću u kvartu. Prije smo išli sami, a sad se s prijateljima nalazimo s djecom - ističe. 

Ponekad odu i u vinograd, ali čekaju da kći poraste pa da mogu roštiljati s prijateljima i njihovom djecom. Iako joj je tamo u prirodi lijepo, Antonija, priznaje da nema želju raditi u polju ili vrtu. 

- Nisam taj tip, mislim da će me to uhvatiti tek u mirovini.  Ima vremena za to. Volim cvijeće i biljke, ali samo vidjeti, ne da se moram o njima i brinuti - smije se voditeljica. 

Iako ima lijep osmijeh, Antonija je željela savršen, pa je prije dva tjedna stavila bijeli aparatić za zube koji se na prvu i ne vidi.

- Još kao klinka sam morala nositi aparatić jer mi je bio krivi zagriz zbog čeljusti koja mi je zapravo pomaknuta više u lijevo, no meni se to nije dalo. Imala sam ih nekoliko, ali ni jedan do kraja nisam nosila - objašnjava. Iako su se mnogi iznenadili da ispravlja lijepe zube, odnosno čeljust, voditeljica priznaje da joj je to godinama zapravo smetalo. 

- Odlučila sam da ću to ovaj put ispraviti pa makar ga nosila jako dugo. Kako je bijele boje zapravo se i ne primjećuje samo su mi usnice malo napućenije. Sad će svi misliti da sam ih povećala - smije se Jurkin. Tek se navikava na osjećaj da joj je stalno nešto u ustima.

- Nisu to veliki problemi koje imam, ali sam si rekla zašto ne bih od lijepih napravila još ljepše zube. Od malena sam si željela ljepše zube i čeljust - ističe. 

Smatra da svatko tko je nezadovoljan svojim izgledom, a može to popraviti, treba se odlučiti na zahvat. 

- Godinama mi je to smetalo, a nitko nije  znao to. Čuvala sam to u sebi. To su neke stvari koji druge ne vide izvana nego si ih samo ti svjestan - dodaje. 

Od kad je ušla u 30-te kaže da su joj se sve kockice posložile te uživa u životu. Osjeća da je sazrela jer drukčije gleda na većinu stvari i mirnija je.

- Nemam posebnih želja, sad mi je lijepo u životu i nadam se da će tako ostati. Sve mi je nekako sjelo na mjesto. U 20-ima sam bila još mlada, neiskusna i željela sam sve vidjeti, svugdje biti. Imala sam osjećaj da ću negdje zakasniti, da ću propustiti nešto, morala sam sve znati, a sad sam stala na loptu i shvatila da mi ništa neće pobjeći. Mirnija sam i sigurnija sama u sebe. To valjda donosi iskustvo. Ne zamaram se tuđim pričama i opuštenije živim - ističe. Prije se, kaže, opterećivala glupostima kakva joj je kosa i je li joj jedna trepavica svinuta ili nije. 

- Majčinstvo me apsolutno promijenilo jer stvari koje su mi prije bile jako važne postale su mi nevažne. Kći i suprug su mi na prvom mjestu i najvažnije mi je da se najprije za njih pobrinem, a ostalo neka čeka - zaključila je.

Da nije voditeljica, bila bi stjuardesa

Prije devet godina Antonija je završavala tečaj za stjuardesu, ali ju je prijateljica danima nagovarala da ode na audiciju za televizijsku voditeljicu. Kako je prošla i počela raditi, odustala je od ideje da leti svijetom.

Antonija se udala za srednjoškolsku ljubav

Voditeljica se s poduzetnikom Ivanom Jurkinom vjenčala u crkvi Sv. Jurja u Odri, a slavili su u restoranu u Sesvetama. Par je prohodao još u srednjoj školi.

S kolegicama s televizije i privatno se druži 

Na modne revije i druge događaje Antonija često dolazi s kolegicama s RTL-a. Jednom na tjedan organiziraju i kave na kojima se okupljaju s djecom.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji
ČUVAJTE IH

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji

Pravi prijatelji nezamjenjivi su ljudi u našim životima, a kako se kaže, ako imate i samo jednog, pravi ste sretnici. Evo koji horoskopski znakovi su najodaniji prijatelji
Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'
NIJE IH SE TRUDILA SAKRITI

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'

Vjenčanje je prigoda koja ima posebna pravila odijevanja, no neki ipak pretjeraju. Naročito kad je riječ o uskim, kratkim haljinama od čipke i prozirnih materijala