Obavijesti

Lifestyle

Komentari 31

Astro prehrana: Vage trebaju izbjegavati slatkiše, Lav začine

Astro prehrana: Vage trebaju izbjegavati slatkiše, Lav začine
1

Esencijalno ulje ružmarina ima miris koji će opustiti bolne ili napete mišiće Ovnova, a ulje tamjana će Vagama vratiti mir uma. Za Rakove je najbolje eterično ulje lavande za ublažavanje tjeskobe

VIDEO

Vodeni znakovi (Rak, Škorpion, Ribe)

U prehranu bi trebali uvrstiti namirnice koje sadrže kvalitetne masti. One potiču sagorijevanje masnoća i povoljno djeluju na  kardiovaskularni sustav te smanjuju rizik od bolesti srca i umanjuju osjećaj gladi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:19

Rak

DIJETA: Žene Rakovi su talentirane za kuhanje i imaju potrebu da isprobavaju nove recepte. Zato bi se trebale opredijeliti za raznoliku niskokaloričnu ishranu. I za žene i muškarce Rakove preporučljivo je jesti ribe, grožđe, sok od kupusa, brokole i cvjetaču. Rak vlada prsima, grudima, trbuhom i plućima.

Rakovi se lako uznemire i postanu nervozni, što loše djeluje na njihovu probavu, a onda i raspoloženje. Kad se osjećate malaksalo i bezvoljno, koristite i eterično ulje lavande kako biste ublažili i svoju tjeskobu. Za brz i jednostavan izvor smirenosti, dodajte par kapi lavande na jastuk prije nego što zaspite. Probudit ćete se osvježeni i bez tjeskobe. Pomoći će i vježbe disanja te plivanje. 
Izbjegavajte: masnu hranu, sol, gazirane napitke, bijeli kruh, pivo, slatkiše i rafinirani šećer.

Škorpion 

DIJETA: Rođeni pod ovim znakom mogu u sklopu svoje detoks dijete jesti smeđu rižu, zelenu salatu, celer, klice, krastavce, trešnje, naranče i limune. Muški Škorpioni su obično zaokupljeni svojim poslovima, pa zbog toga često preskaču obroke. Zbog toga bi njihova dijeta trebala sadržavati hranu koja se brzo i lako pripravlja. Eterično ulje pačulija čini čuda za iscjeljivanje posljedica emocionalnog i psihološkog stresa. 
Izbjegavajte: punomasne proizvode, sol, slatkiše i rafinirani šećer.

Ribe

DIJETA: Ribe vole dobro pojesti, no često imaju probavne smetnje. I žene i muškarci trebali bi jesti hranu bogatu željezom, poput jaja, jetrica, žitarica, graha, špinata, ostriga, grožđa, suhih šljiva, marelica i breskvi. Godi im eterično ulje čajevca koje smanjuje upale. 

Izbjegavajte: kavu, masnu hranu, slastice. 

Zobena kaša za vodene znakove 

SASTOJCI:  2 šalice zobenih pahuljica; žličica cimeta; 2 žlice borovnica; žlica lanenih sjemenki; banana; 2 šalice vode; kockica tamne čokolade

Priprema: Zagrijte vodu. Dodajte zobene pahuljice. Kuhajte 2 minute. Maknite s vatre, dodajte cimet i ostale sastojke. Promiješajte.

Fotolia

Vatreni znakovi (Ovan, Lav, Strijelac)

Budući da su vatreni znakovi iznimno aktivni i nekad ne znaju kad je vrijeme za odmor i predah, trebali bi pripaziti da ne dođe do velikog unutarnjeg sagorijevanja, pa je između ostalog dobro prilagoditi i prehranu.

Ovan

DIJETA: Ovnovi nove dijete započinju s entuzijazmom, no vrlo brzo odustaju ukoliko odmah se kilogrami odmah ne počnu topiti. Najbolja dijeta za Ovnice sastoji se od riba, svježih salata i voćnih sokova, poput onog od jabuka ili grejpa. Na taj način će uspjeti kontrolirati svoj snažni metabolizam.

Ovnovi muškarci trebali bi jesti hranu bogatu karbohidratima, jer će im ona dati energiju koju trebaju. Trebaju nastojati što više mijenjati sastav svojih obroka. Esencijalno ulje ružmarina ima miris koji će opustiti njihove bolne ili napete mišiće te ublažiti posljedice stresa. 

Izbjegavajte: prženu hranu, sol i alkohol.

Lav

DIJETA: Lavovi vole slobodu, dobru hranu i fina pića. Na svu sreću, oni također imaju jak metabolizam koji im omogućuje da ostanu aktivni. Trebali bi jesti povrće bogato željezom, poput špinata ili brokula, grožđe, kokos i grožđice.

Lav vlada srcem, kralješcima i gornjim dijelom leđa, a pomaže im eterično ulje češnjaka koje jača srce i potiče cirkulaciju.
Izbjegavajte: začinjenu hranu i mliječne proizvode.

Strijelac

DIJETA: Najbolja hrana za mršavljenje za ovaj znak su rajčice i luk te voće bogato vitaminom C. Budući da su skloni pretjerivanjima, trebaju se znati obuzdati od naručivanja gotove brze hrane, a isto tako svesti na minimum korištenje šećera i slatkiša.

Strijelac vlada kukovima, bedrima, hipofizom, jetrom, a eterično ulje geranija će im pomoći da održe mišiće zdravima i jakima.
Izbjegavajte: začinjenu hranu, slatkiše, rafinirani šećer i alkohol.

Juha od krumpira za vatrene znakove

SASTOJCI: 4 - 5 bijelog krumpira, kuhati u slanoj vodi narezano na kockice i s koricom; 3/4 šalice usitnjenog začinskog bilja: kopar, peršin, bosiljak (po izboru); žličica papra; 2-3 žlice maslinovog ulja; 2 žlice Dijon senfa; 2 češnjaka; 1/2 šalice sjeckanog luka; 1/4 šalice jabučnog octa; 2-3 žličice majoneze

Priprema: Skuhajte krumpire u slanoj vodi. Dodajte sve sastojke u blender, po želji možete dodati i drugo povrće, kao što je svježi špinat ili celer. Miksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Dodajte vodu po želji. U slast!

Zračni znakovi (Blizanci, Vaga, Vodenjak)

Puno razmišljate, a naglašena mentalna aktivnost često iscrpljuje organizam. Potrebna vam je hrana za mozak. 

Blizanci

DIJETA: Blizanke imaju naviku jesti navrat nanos i pri tome odabirati svu moguću nezdravu hranu. Trebale bi tijekom dana češće jesti, ali nikako ne obilne obroke. Isto tako bi trebale izbjegavati kavu i sva ostala pića koja sadrže kofein. Zeleni čaj je jako dobar nadomjestak za kavu.

I za ženske i za muške Blizance preporučljivo je jesti svježe voće, poput naranči i grejpa, ili breskvi, te svježe povrće. Blizanci vladaju umom, mislima, vašom sposobnošću izražavanja te rukama, prstima, ramenima, a odgovara im eterično ulje bosiljka koje će pomoći da uspore tempo. 

Izbjegavajte: kavu, korjenasto povrće (krumpir i rotkvice) i rafinirani šećer.

Vaga

DIJETA: Vage trebaju piti velike količine vode i izbjegavati alkohol i bilo kakva slatka pića, te jesti hranu bogatu proteinima. Trebale bi jesti puno riba, plodove mora, jogurt, smeđu rižu, kukuruz, rajčice, špinat, asparagus, grožđe, jabuke, jagode i bademe.

Muškarcima Vagama preporučuje se da izbjegavaju kekse i slatkiše, te također da jedu hranu bogatu biljnim vlaknima. Odgovara im eterično ulje tamjana koje smanjuje stres. 

Izbjegavajte: alkohol, gazirana pića i rafinirani šećer.

Vodenjak

DIJETA: Za žene rođene u znaku Vodenjaka je važno održavati dijetu s malo masnoća. Trebaju izbjegavati masno meso i slatkiše. Njihova idealna dijeta uključuje voće, posebno jabuke i agrume, no također i sušeno voće.

Muškarci Vodenjaci bi trebali prestati smišljati ekscentrične kombinacije jela i u svoj život vratiti naviku konzumiranja jednostavne i dobro skuhane hrane. Odgovara im eterično ulje limuna. 
Izbjegavajte: kavu i rafinirani šećer.

Mlijeko od badema za zračne znakove

SASTOJCI:  1 1/2 šalice sirovih badema; žličica ekstrakta vanilije; 4 šalice vode; prstohvat cimeta
priprema: Blanširajte bademe tako da ih minutu prokuhate u vrućoj vodi. Zatim ih na nekoliko minuta ostavite u zdjeli. Potom u njih ulijte hladnu vodu i ostavite dvije minute. Odstranite kožicu s badema. Stavite oguljene bademe u zdjelu i prekrijte vodom. Neka stoji preko noći.

Organic White Almond Milk

ZEMLJANI ZNAKOVI 

(Bik, Djevica, Jarac)
Nužno je izbjegavati rafinirane ugljikohidrate uslijed kojih se naglo podiže razina šećera u organizmu, a nakon kojeg slijedi nagli pad te osjećaj iscrpljenosti i umora. 

Bik

DIJETA: Bikovi gube težinu polako, ali u kontinuitetu. Strpljivi su i skloni prihvatiti prelazak na zdravu prehranu. Preporučuju se jabuke, grožđe, povrće, te začini poput chilija i currya, te obavezno žitarice. Trebaju izbjegavati bilo kakve kekse, slatkiše i pretjerano masne sosove. Odgovara im eterično ulje ylang-ylanga.
Izbjegavajte: bijeli kruh, keksi i pomfrit.

Djevica

DIJETA: Djevice trebaju zaštititi osjetljivu probavu. Za njih je najprikladnija vegetarijanska dijeta. Lista preporučljive hrane uključuje kuhano povrće, špinat, salate, žitarice, rajčice, jabuke, banane i smeđu rižu. I žene i muškarci ovog znaka trebaju izbjegavati brzu hranu, jako začinjenu hranu i masnoće. Eterično ulje kamilice olakšat će im stanja tjeskobe i zabrinutosti.
Izbjegavajte: grickalice, gazirane sokove i čokoladu.

Jarac

DIJETA: Jarčevi najčešće nemaju velikih problema s viškom težine. Ako im se to ponekad dogodi, brzo se vraćaju u formu. Njihova dijeta trebala bi uključivati česte povrtne juhe, salate s malo octa i ulja, te umjerene količine nemasnom mesa, najbolje pilećeg ili purećeg.

U svrhu održavanja dobrog raspoloženja, preporučljivo je ponekad pojesti nešto slatko. Eterično ulje eukaliptusa će im ublažiti simptome iscrpljenosti. 

Izbjegavajte: bijelo brašno i voćni jogurt.

Hrskavi sendvič od krastavaca za zemljane znakove

SASTOJCI: žlica maslinova ulja; 2 šnite integralnog kruha; 2 žlice humusa; žlica sjeckanih maslina; 8-10 tankih kriški krastavaca

Thinkstock

Priprema: Zagrijte roštilj tavu. Utrljajte maslinovo ulje na jednu stranu obje šnite kruha, a zatim položite kruh na tavu i to na nauljenu stranu. Na suhu stranu dodajte i namažite humus. Zatim dodajte sloj maslina, a zatim krastavce. Preklopite sendvič i stavite u roštilj tavu. Pecite 4 do 5 minuta na svakoj strani ili dok ne počne dobivati boju.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:55
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'