Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Odlično prošla aukcija predmeta iz pariškog hotela Ritz

Aukcija: Posuđe, tekstil i drugi predmeti iz pariškog hotela Ritz  postigli neočekivane cijene
1

Sve cijene višestruko premašuju one s procjene dražbovne kuće, a prije dvije godine već je prodan i dio povijesnog namještaja, za oko 549 milijuna kuna

VIDEO

Kristal, zlatnina i kućni tekstil hotela Ritz u Parizu prodani su za 1,7 milijuna eura (oko 129 milijuna kuna), što je četiri puta više od prve ukupne procjene, objavila je u utorak dražbovna kuća Artcurial.

POGLEDAJTE VIDEO: Povijest Eiffelovog tornja u Parizu i zanimljivosti koje se povezuju s njim 

Pokretanje videa...

01:24

Poseban interes vladao je za šest povijesnih servisa za jelo: servis Ritz Club, koji se ističe po elegantnim crvenim i zlatnim tanjurima prodan je po cijeni 18 puta većoj od ponuđene.

Besposličari prodali hotel Ritz uglednom biznismenu
Besposličari prodali hotel Ritz uglednom biznismenu

I servis Marta s arabeskama, što ga je naručio César Ritz još 1898. godine, prigodom otvorenja hotela, postigao je sjajnu cijenu: 12 tanjura prodano je za 6800 eura, ili nešto manje od 52.000 kuna, što je 45 puta više od ponuđene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ritz Paris (@ritzparis)

Na aukciji u pariškom hotelu  bilo je ponuđeno oko 1500 kompleta posteljine, ogrtača, pepeljara i sličnih predmeta. Kupilo ih je oko 500 kolekcionara, koji su se registrirali online za sudjelovanje u aukciji tih predmeta.

Inače, poznati hotel smješten je na Place Vendome i bio je omiljen ikonama, poput glumice Audrey Hepburn, modne dizajnerice Coco Chanel,  koja je dio Drugog svjetskog rata provela u tom hotelu s ljubavnikom, njemačkim špijunom.

Luksuzni hoteli, čarter letovi i plovila postali su sve traženiji
Luksuzni hoteli, čarter letovi i plovila postali su sve traženiji

Hotel je obožavao i američki pisac Ernest Hemingway, koji je 'oslobodio' bar kad su Saveznici preuzeli grad.

Kolica za posluživanje marke 'Christofle' također su dobro prodana, a bile su ponuđene čak i boce šampanjca iz hotelske kolekcije, koje su u aukciji donijele čak 11.700 eura (nešto manje od 69.000 kuna), što je čak 58 puta više od procjene dražbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ritz Paris (@ritzparis)

Aukcija se prvobitno trebala održati u travnju, no odgođena je zbog epidemije korona virusa, a prije dvije godine u velikoj aukciji već je prodan i dio povijesnog namještaja hotela, i to za 7,2  milijuna eura (oko 549 milijuna kuna), oko sedam puta više od procjene, prenosi The Jackart Post.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu