Obavijesti

Lifestyle

Komentari 31

Baka ima 98 godina i preko 230 pra-praunučadi: 'Upravo sam upoznala pra-pra-praunuku'

Baka ima 98 godina i preko 230 pra-praunučadi: 'Upravo sam upoznala pra-pra-praunuku'

Prema obiteljskom stablu koji je napravila njezina snaha Janice Taylor, Cordelia trenutno ima 623 potomka, uključujući 106 unučadi, 222 praunučadi, 234 pra-praunučadi i 37 pra-pra-praunučadi

VIDEO

Cordelia Mae Hawkins (98) iz Kentuckyja u SAD-u dane provodi u staračkom domu, a svako malo joj dođe netko od rodbine, djece, unuka, praunuka... 

POGLEDAJTE VIDEO o odgoju djece u Danskoj:

Pokretanje videa...

Odgoj djece u Danskoj 01:29

Nedavno je po prvi put vidjela svoju pra-pra-pra-unuku, 7 tjedana staru Zhaviu Whitaker. Držala ju je u naručju, a netko ih je fotografirao i tu fotku objavio na društvenim mrežama. Nije trebalo dugo da postane viralna, posebno nakon što je ova simpatična bakica otkrila da ima vrlo brojnu obitelj.

SIX (living) Generations. MaeDell, Frances, Gracie, Jacqueline, Jaisline, and Zhavia 🥰

Objavljuje Gracie Snow HowellPetak, 24. veljače 2023.

Tog dana ju je posjetilo pet generacija žena iz njezine obitelji što je s njom činilo šest generacija na jednom mjestu.

- Znam da je okupljanje šest generacija rijetko, a još je rjeđe da su svi istog spola - rekla je Cordelijina unuka Howell (58). Uz nju su u posjet došle i Cordelijina kći Frances Snow (77), praunuka Jacqueline Ledford (29), pra-praunuka Jaisline Wilson (19) i beba Zhavia.

Posvojili romskog dječaka: 'Stavio mi je glavicu na rame i tad sam znala: To je to, ti si naš'
Posvojili romskog dječaka: 'Stavio mi je glavicu na rame i tad sam znala: To je to, ti si naš'

- U početku nismo imale namjeru organizirati samo žensko obiteljsko okupljanje, ali tako je ispalo. Samo smo isplanirale kad ćemo se naći tamo, i to je sve. Baka je znala da dolazimo - dodala je i napomenula da njihovo okupljanje u isto vrijeme na istom mjestu nije bilo nimalo jednostavno obzirom da žive u različitim državama.

Susret najmlađeg i najstarijeg člana ovog 'ženskog klana' prošao je fantastično. Provele su zajedno tri sata i prepričale mnoštvo obiteljskih dogodovština.

Prisjetile su se i kako je beba završila u Cordelijinim rukama.

- Zhavia je postala malo nervozna pa je baka u jednom trenutku rekla: 'Dodaj mi tu bebu' kako bi je umirila u svom naručju - rekla je Howell.

Imala je samo 16 se udala za 50-godišnjeg udovca

Potom je ispričala da se njezina baka udala za djeda Billa u dobi od 16 godina. Bio je prilično stariji od nje.

- Imao je 50 godina i bio je udovac s desetero djece. Prva žena mu je umrla dok je kod kuće rađala sijamske blizance. Ni bebe nisu preživjele. Baka je tako morala prihvatiti i ulogu majke iako je bila vrlo mlada. U toj se ulozi dobro snalazila i u konačnici je s djedom dobila još 13 djece - dodala je.

Bila su to, kaže, teška vremena. Živjelo se skromno bez vode u kući.

- Djed je radio na željeznici i nije ga bilo cijeli tjedan. Trebalo se nahraniti toliko usta pa se baka svaki dan rano ustajala, naložila peć na drva, izašla i skupila jaja. Potom bi zaklala nekoliko kokoši, očerupala ih i ispekla. Znala je napraviti i kekse te umak za meso, a sve to djeci za doručak, prije nego odu u školu - ispričala je Howell.

Stablina je grad duplića: Nitko ne zna zašto ih se rađa toliko. 'Krivce' vide u zraku, vodi, hrani
Stablina je grad duplića:  Nitko ne zna zašto ih se rađa toliko. 'Krivce' vide u zraku, vodi, hrani

Osim toga, njezina je baka, kaže, improvizirala i bila vrlo maštovita kad su nabavka, uzgoj i priprema hrane u pitanju. Puno toga je konzervirala kako bi sačuvala viškove, a znala je koristiti i lokalno ljekovito bile. Sve to znanje je s vremenom prenijela na svoju djecu pa na unuke...

- Čak je izrađivala poplune od krpa kako bi im zimi bilo toplije, jer je snijeg znao ulaziti u kuću kroz pukotine u zidovima. Ona se brinula za sve i nikad je nismo čuli da se na nešto žali - nastavila je.

Cordelia trenutno ima 623 potomka

Prema obiteljskom stablu koji je napravila njezina snaha Janice Taylor, Cordelia trenutno ima 623 potomka, uključujući 106 unučadi, 222 praunučadi, 234 pra-praunučadi i 37 pra-pra-praunučadi.

U Guinnessovoj knjizi rekorda upisana je obitelj iz New Yorka s najviše živućih generacija, ima ih sedam, prenosi nypost.com.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'