Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Bavite se vrtlarstvom? Ako ne, vrijeme je da počnete

Powered by Pevec

Bavite se vrtlarstvom? Ako ne, vrijeme je da počnete

Vrtlarenje je sve popularnije među odraslima, ali i djecom stoga ne čudi da mnogi posjećuju zanimljive radionice na kojima mogu štošta naučiti. Jedna takva radionica održala se i prošlog vikenda u Sesvetama

Topliji dani su pred nama, pa sve više građana počinje sa sadnjom biljaka u vrtu znajući da će imati povrće i voće iz vlastitog uzgoja ili pak prekrasan cvjetnjak kojem će se diviti. Čak i oni koji žive u stanovima i nemaju zelenu površinu na kojoj bi sadili okreću se takozvanom urbanom vrtlarenju pa koriste terasu ili balkone za sadnju u teglama. 

Ako ste i vi ove godine odlučili saditi, bilo u vrtu ili u teglama, proljeće je krajnje vrijeme za to, stoga je dobro naučiti poneke trikove o biljkama i sadnji. Upravo to su učinili građani koji su proteklog vikenda posjetili radionicu "Mali i veliki vrtlari" u Pevec centru Sesvete.

Na radionici su mogli naučiti štošta, a najviše su se veselili oni najmlađi za koje je vrtlarenje zaista korisno i poučno iskustvo. Naime, djeca vrtlarenjem razvijaju motoričke sposobnosti, a ujedno se uče odgovornosti i brizi. Osim toga, uz rad u vrtu djeca se od malih nogu navikavaju na zdravu, organsku hranu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upravo zato je Pevec unazad nekoliko tjedana održao radionice na kojima su i odrasli i djeca mogli čuti zanimljiva predavanja i korisne savjete, a čini se kako je radionica proteklog vikenda bila posebno zanimljiva. Odrasli su sudjelovali u nagradnoj igri presađujući biljke s povezom na očima, dok su djeca ukrašavala teglice te učila kako posaditi biljku i brinuti se o njoj. 

Radionicu je svojim nastupom uveselio i dječji zbog Mali Sesvećani uz koje su i druga djeca pjevala i plesala. S takvim zabavnim i poučnim sadržajima Pevec je ovog vikenda bio pravo obiteljsko odredište na kojem su roditelji i djeca mogli provesti kvalitetno vrijeme uz druženje i zabavu.

Ako ste propustili neku od radionica, ne brinite jer se i ove subote, 21. travnja, održava radionica "Mali i veliki vrtlari" u Pevec centru Split od 11.00 do 12.30 sati. Ulaz je besplatan i svi ste dobrodošli,  a kako je izgledala radionica u Sesvetama i što se sve radilo pogledajte u kratkom videu. 

 

Pokretanje videa...

01:47

Powered by Pevec

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
VIDEO

Ovako su se na omiljenom festivalu zabavljali najmlađi
učenje kroz igru

Ovako su se na omiljenom festivalu zabavljali najmlađi

Jedan od najpoznatijih gastronomskih festivala ni ove godine nije iznevjerio visoka očekivanja pa je tako ponudio pregršt atraktivnih zbivanja. Zabava na ovogodišnjem ''Chill&Grill'' festivalu nije izostala ni u Pevecovom Kids Korneru

Vrtlarstvo je, osim za odrasle, odlična aktivnost i za djecu
POTIČE KREATIVNOST

Vrtlarstvo je, osim za odrasle, odlična aktivnost i za djecu

Svi vole prirodu i zelenilo, a kako najbolje unijeti dašak prirode u svoj dom nego prelijepim vrtom! Zato su mnogi ovih dana zasukali rukave ne bi li uredili svoj zeleni kutak u kući, na balkonu ili u dvorištu
Najlakši način kako naučiti o sadnji i presađivanju biljaka
uključite se i vi!

Najlakši način kako naučiti o sadnji i presađivanju biljaka

Kako je djeci, ali i odraslima, najlakše nešto pokazati i objasniti? Kroz kreativnu igru i zabavu. Upravo se na taj način učilo o sadnji, presađivanju i održavanju biljaka na predzadnjoj Pevecovoj vrtlarskoj radionici