Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Beauty savjeti za tinejdžere: Manje je više za savršen izgled

 Beauty savjeti za tinejdžere: Manje je više za savršen izgled
1

Prirodan izgled: Odaberite sjenila u prirodnoj boji kože, a umjesto crne rabite plavu olovku. Oči je bolje naglasiti samo na jednom dijelu, jer ih opcrtavanje smanjuje

VIDEO

Osnovno pravilo šminkanja za tinejdžerice glasi: “manje je više”. Sve što je djevojci potrebno da bi zablistala prirodnom ljepotom su korektor, sjajilo za usne, rumenilo u nekoj od nježnih, prirodnih nijansi te maskara. Da biste odabrali pravu boju korektora, ruža ili pudera u prahu, važno je tester proizvoda prethodno isprobati. Ipak, mladenačkoj koži obično ne treba puder, no treba joj krema sa zaštitnim faktorom protiv UV zračenja. 

Za večernji izlazak možete se poigrati i malo intenzivnijom šminkom, no tu je važna ravnoteža. Šminkom istaknite ili oči ili usne - nikad oboje. Odaberite sjenila u prirodnoj boji kože, breskve ili u ružičastim nijansama. Umjesto debelih poteza crnom olovkom za oči, rabite tamnoplavu. Kratke trepavice produžite maskarom za produživanje, a slijepljene razdvojite maskarom s prikladnom četkicom. 

Kvalitetne četkice i spužve

Za savršeno našminkano lice potreban je kvalitetan i adekvatan pribor. Nabavite kistove s oblim rubovima za rumenilo i puder te spužvicu za nanošenje tonirane kreme i spremne ste za šminkanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svjetliji puder na nos, tamniji na obraze

Ako je potrebno, na cijelo lice nanesite puder u boji kože. Nijansu svjetliji nanesite na most nosa i jagodice, a tamniji na nosnice te udubine obraza.

‘Mačkasta’ linija olovkom

Ocrtavanje čitavog oka olovkom za oči vizualno ga smanjuje. Izvucite crtu samo na vanjskoj polovici donjega kapka i ne spajajte je s linijom gornjega kapka. Ili povucite “mačkastu” izvinutu liniju uz trepavice gornjega kapka. 

Nikako u krevet sa šminkom

Odlazak na spavanje bez skidanja šminke može prerasti u lošu naviku koja će kožu skupo stajati. Zato uvijek otklonite svu šminku i hidratizirajte kožu.

Mali kist za nepravilnosti

Nepravilnosti i prištiće prekrijte tako da nanesete korektor na prištić jagodicom srednjeg prsta ili malim kistom prijeđite preko korektora u sticku te ga umočite u puder u prahu.

Zapamtite - manje je više

Ako za večernji izlazak volite dramatične, tamne ruževe, nikako ih ne kombinirajte s jarkim sjenilima, smokey eyesom, niti teškim rumenilima jer ćete inače izgledati poput klauna. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru