Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Beauty trendovi koje bismo trebali ostaviti u prošloj dekadi

Beauty trendovi koje bismo trebali ostaviti u prošloj dekadi
1

Neki trendovi su postali mega hitovi, no ispostavilo se da baš nisu zdravi, praktični ili jednostavni, pa vizažisti predviđaju kraj popularnosti solarija, konturiranja, ravnanja kose, microbladinga...

VIDEO

Neko vrijeme su studiji za sunčanje nicali poput gljiva nakon kiše, no brojna upozorenja dermatologa utjecala su na sve manju popularnost umjetnog tamnjenja i boje kože mrkve. Činjenica je da mogu utjecati na razvoj raka kože, kao i preuranjeni nastanak bora i isušivanje.

- Solarij uništava kolagen i elastin u koži te utječe na pucanje kapilara, a to znači da ona pretjerano i ubrzano stari – ističe Dr. Caren Campbell.

Na listi nepoželjnih našao se i debeli sloj crne olovke za oči.

Iscrtan oko čitavog oka uistinu nikome ne laska, nadam se da će ovaj trend nestati. Teško ga je izvesti bez pomoći profesionalaca, što rezultira neuglednim, često prljavim izgledom – izjavila je američka vizažistica slavnih Gita Bass.

Glitter je hit, no nema smisla na lice stavljati ukrase iz dućana za ručni rad.

Iako smo na revijama vidjeli svega po licu, u realnom životu ovaj trend nema smisla jer ljepilo na koži nije tako dobra ideja.

Protekla dekada donijela je šminku s glitterom, odnosno malim šljokicama koje se lijepe na lice, no danas imamo niz sjenila koja emitiraju taj sjaj, no puno su praktičnija, sigurnija i jednostavnija za korištenje.

- Naša koža upija sve, pa treba razmisliti dva put prije nego nešto stavimo na nju. Glitter i šljokice nisu namijenjene aplikaciji na licu, naročito ako imate osjetljive oči – podsjeća vizažistica Gita Bass.

Gelirani nokti prošle su dekade postali izuzetno popularni, no činjenica da nije zdravo sunčati ih pod UV lampama jer se može pojaviti pigmentacijski poremećaj. Također, njihovo odstranjivanje je komplicirano i uzrokuje uništavanje ploče nokta, što je opet podloga za razne kožne probleme.

Vizažistica ističe i ulja koja su postala hit za lice te napominje kako je bolje koristiti ih što manje jer mogu uzrokovati pretjerano mašćenje kože.

- Smatram da ulja za lice rade više štete nego koristi. Ona su komedogena, mogu uzrokovati akne te začepljenje pora – veli Gita.

I konturiranju će, izgleda odzvoniti. Prošla je dekada bila doba teških formula koje lice vizualno peglaju, no sada okrećemo novi list.

- Ako niste na pisti ili na snimanju, izbjegnite komplicirano konturiranje. Predlažem umjesto toga lagani bronzer koji će licu dati osunčani ton – predlaže vizažistica.

Dr. Caren Campbell na listu nepoželjnih dodala je i microblading obrva.

- Boje za obrve mogu izazvati razne alergije, a niti rezultat često nije lijep. Mnogim ženama ove obrve čudno stoje i djeluju neprirodno - smatra Dr. Campbell.

Još jedan ritual od kojeg bismo se mogli oprostiti je peglanje kose jer ono uništava keratin u lasi radi čega ona puca.

Neko vrijeme bila je moderna speglana, super-ravna i glatka kosa, no frizerski trendovi donose sve prirodniji izgled koji u fokus stavljaju zdravu kosu.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:46
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa