Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Beauty trikovi koje treba znati - za bolji izgled i uštedu novca

Beauty trikovi koje treba znati - za bolji izgled i uštedu novca

Sastojak mnogih skupih preparata za usne s efektom 'plump' je cimet. Umjesto da trošite novac, u trgovinama zdrave hrane kupite ulje cimeta koje je mnogo jeftinije, a ima isti učinak, kaže vizažistica Lori Taylor

VIDEO

Dobar san je najvažniji

Tajna mladolikog izgleda i zdrave kože stoga nije samo u kozmetičkim preparatima nego prije svega u okrepljujućem snu. Dok spavate, tijelo poput građevinskog radnika popravlja i obnavlja stanice i tkiva. Kada utonete u dubok san, povećava se proizvodnja hormona rasta, što ima odlučujuću ulogu u obnavljanju kože.

POGLEDAJTE VIDEO Što boja ruža može otkriti o ženi:

Pokretanje videa...

Boja ruža i osobnost 00:34

Ako ne spavate dovoljno dugo, vrijeme potrebno za regeneraciju je prekratko te koža postaje blijeda, bez sjaja, bore su izražajnije, kutovi usana spušteni, a sve to licu dodaje godine.

- Nedostatak sna smanjuje sposobnost kože da se regenerira te utječe na tonus mišića, što kao posljedicu ima blijed, beživotan i neatraktivan izgled - tvrdi dr. John Axelsson s Karolinskog instituta u Stockholmu, suautor istraživanja o povezanosti sna i izgleda. 

Najveću cijenu nespavanja plaćaju koža i oči koje nakon neprospavanih noći postaju crvene i podbuhle, uokvirene crnim podočnjacima i teškim, obješenim kapcima. 

Njega muškog lica: Kreme za smirivanje kože nakon brijanja, retinol i dobra hidratacija
Njega muškog lica: Kreme za smirivanje kože nakon brijanja, retinol i dobra hidratacija

Sjajna kosa i trajna boja

Ispiranje u jabučnom octu ima jednak učinak kao i šamponi za sjaj kose, savjetuje Kristin Ess, frizerka slavnih iz Los Angelesa. Da biste uštedjeli na boji za kosu, produljite joj rok trajanja uporabom šampona i regeneratora koji ne sadrže sulfate.

Izvucite više od bronzera i podloge

Trik je u tome da kupite malo tamniju nijansu od one koju inače upotrebljavate. Potom bronzer ili podlogu pomiješajte s malo hidratantne kreme dok ne dobijete željenu nijansu. Bočica podloge trajat će dulje i koži će dati lijep sjaj, otkriva vizažistica Lori Taylor.

Fotolia

Iskoristite parfem do maksimuma

Da bi miris parfema na koži trajao dulje, pulsne točke prvo premažite slojem vazelina i tako ćete usporiti isparavanje parfema. Kada je vaš omiljeni parfem pri kraju, preostale kapljice koje ne možete ispumpati izlijte u gel za tuširanje ili ih dodajte nemirisnoj kremi.

Radi obnove: Noktima svako malo treba pauza od gela i laka
Radi obnove: Noktima svako malo treba pauza od gela i laka

Sapunica za manje novca

Umjesto gelova za tuširanje kupujte sapune za tijelo - mnogo su jeftiniji, dulje traju i stvaraju manje otpada te su povoljniji za okoliš.

Umjesto svaki ili svaki drugi dan kosu perite dva puta na tjedan, a ako je korijen mastan, višak masnoće pokupite baby puderom. Rjeđe pranje godit će i vašoj kosi koju stalna šamponiranja isušuju, ali i vašem novčaniku.

Šećerom ispolirajte lice

Pomiješajte smeđi šećer i med te napravite gusto, slatko tijesto kojim potom dobro istrljajte kožu tijela, savjetuje vizažistica Kimara Ahnert. Kao jeftina i nježna zamjena za odstranjivače šminke može vam poslužiti dječji šampon s formulom “bez suza” čija velika bočica stoji manje od male bočice odstranjivača šminke, poručuje Ahnert.

Iskoristite ruž i sjajilo maksimalno

- Sjajilo za usne možete upotrebljavati i kao rumenilo te sjenilo. Sjajila i balzami u svijetlocrvenim nijansama i boji višnje istaknut će prirodan sjaj obraza. Možete nanijeti jedan ili više slojeva balzama da biste dobili željenu nijansu - savjetuje Dick Page, umjetnički direktor Shiseido Makeupa.

Kako biste spriječili da se ruž prelije preko uglova usana, možete ih obrubiti i olovkom za obrve u boji mesa čija će voštana formula spriječiti razlijevanje ruža. 

Rujanske manikure stižu u znaku predivnih tonova prirode
Rujanske manikure stižu u znaku predivnih tonova prirode

Umjesto novog ruža poigrajte se nijansama koje već imate. Za prigušenu ružičastu boju kombinirajte smeđi i ružičasti. Da biste dobili boju šljive, pomiješajte crveni i ljubičasti, a boju fuksije dat će kombinacija crvenog s ružem boje koralja. Ostatke ruževa možete i odrezati te komadiće kratko staviti u mikrovalnu kako bi se rastopili i potom novi ruž ulijte u praznu kutijicu.

- Želite li da se crveni ruž jače rasplamsa, između slojeva ruža nanesite sloj pudera. Puder će izvući ulja iz ruža što će pojačati njegovu boju koja će postati duboka i mat - kaže vizažistica Chantel Miller

Maslinovo ulje za glatku kožu

Nekoliko kapi ulja stavite na komadić vate te ga utrljajte, posebno na mjesta na kojima se koža prhuta ili je gruba. Potom lice nagnite nad posudu s vrućom vodom kako bi pare pomogle koži da bolje upije ulje.

applying cream on feet

Mango i kivi umjesto pilinga za stopala

Piling za stopala ne morate kupovati. Hrapave pete trljajte oko pet minuta korom svježeg ananasa ili kivija pa potom isperite i osušite kožu te je namažite hidratantnom kremom. U stopala utrljajte losion na bazi lanolina koji će spriječiti isušivanje kože.

Rumenilom i sjajilom za usne istaknite oči

Ružičasto krem-rumenilo nanesite ispod kosti obrva i iznad jagodica obraza, u obliku polumjeseca. Suptilan sjaj rumenila privući će pozornost na oči. Ispod obrva možete lagano nanijeti i sloj nježnoga ružičastog sjajila za usne koje će vizualno podignuti kapke i istaknuti oči. 

'Svugdje je definicija ljepote ista i zato se ja šminkam ružno'
'Svugdje je definicija ljepote ista i zato se ja šminkam ružno'

Trik kako vizualno povećati usne 

- Želite li da usne izgledaju njegovano, ali nenašminkano, ne morate kupovati ruž u neutralnoj nijansi. Spužvicu umočite u podlogu za šminku, pritisnite je na usne i sačekajte nekoliko sekundi da se osuši pa usne premažite bezbojnim sjajilom - otkriva Diorova savjetnica Shane Paish.

Sastojak mnogih skupih preparata za usne s efektom “plump” je cimet. Umjesto da trošite novac, u trgovinama zdrave hrane kupite ulje cimeta koje je mnogo jeftinije, a ima isti učinak, otkriva vizažistica Lori Taylor.

Nanesete li malo svjetlucavog sjenila u sredinu usana, one će izgledati punije. Ako malo metalik sjenila umiješate u losion za tijelo, on će tenu dati lijepu, toplu nijansu.

Dreamstime

Još par trikova za kosu, kožu...

Uz nekoliko tajni i savjeta slavnih vizažista i stručnjaka uštedite novac na beauty preparatima i šminki pa, na primjer, umjesto skupih krema za hidratiziranje kože rabite vazelin.  

- Upotrebljavam vazelin za usne, suhe dijelove kože, a nekad i suhe kapke. Dugo ostaje na koži, a idealan je i za osjetljivu kožu - kaže dermatologinja Amy Wechsler. Umjesto da kupujete nekoliko preparata za njegu lica i prištića, poslužite se morskom vodicom koju možete kupiti u ljekarni. 

- Njome isušite prištiće i smirite osipe - savjetuje vizažistica slavnih Belinda Moss. Ruževe zamijenite balzamima u boji, pa dobivate dva u jedan. Usne će biti njegovane, ali i lijepe.

Sjajna alternativa za šampone za suho pranje je dječji puder, ističe Rita Hazan, vlasnica newyorškoga frizerskog salona Rita Hazan. A za skidanje šminke nemojte kupovati različite kreme nego vlažne maramice, kaže vizažist Tim Quinn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku