Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Beba dobila opekline od cvijeta, mama upozorila druge na oprez

Beba dobila opekline od cvijeta, mama upozorila druge na oprez
1

U roku od 24 sata njezini obrazi bili su prekriveni crvenim plikovima. Mislili su da se radi o opeklinama od sunca. Odjurili su bolnicu, a malena je provela noć na odjelu za opekline

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Autobus od 17 m2 su pretvorili u divan dom i putuju svijetom

Majka petero djece Claire Hardwick (29) iz Lancastera u Engleskoj, ispričala je kako je njezina tromjesečna kćer Lottie hitno odvedena u bolnicu nakon što joj je starija sestra Lexi (8) u sjedalicu stavila 'lijepo cvijeće', a zapravo se radilo biljci medvjeđi dlan, piše DailyMail. Ona je inače ljekovita, ali ako se dira golim rukama može prouzročiti opekline. 

U roku od 24 sata njezini obrazi bili su prekriveni crvenim plikovima. Mislili su da se radi o opeklinama od sunca. Odjurili su bolnicu, a malena je provela noć na odjelu za opekline. 

Majka apelira roditeljima da pripaze na to što djeca uzimaju u prirodi. 

- Nisam znala da ova naizgled lijepa i bezazlena biljka može učiniti tako nešto. Nisam znala da je biljka opasna - kaže Claire. 

This pretty little f***er is lethal!!! Please people dont let your kids pick it!!! We walked down the cycletrack on...

Objavljuje Claire HardwickPonedjeljak, 18. svibnja 2020.

Obitelj je bila u šetnji, a Lexi je mlađoj seki stavila 'prekrasni bijeli cvjetić' između nogu u dječjoj autosjedalici. Lottie je biljku sigurno dotaknula rukama pa se dirala po licu. Navečer joj je lice bilo crveno, a iduće jutro nastala su debela crvena zadebljanja na obrazima. 

Liječnici su prvo mislili da se radi o opekotinama od sunca, no posumnjali su i na biljku nakon što su im roditelji ispričali priču. 

- Ne znaju još hoće li Lottie ostati ožiljci. Nadamo se da neće. Važno je da je živa i da se oporavlja - zaključuje mama. 

Medvjeđi dlan ili šapika je tipična kontinentalna biljka. Raste tamo gdje ima vlage, a viđamo je po livadama, rubovima šuma, i uz šumske puteve. Inače sadrži vitamin C, karotin, eterična ulja, škrob i šećer, ali prilikom sakupljanja valja biti oprezan jer vas može opeći, pišu Hrvatske šume. Njezin sok je fotosenzitivan, a sadrži spoj furokumarin i stoga je nije preporučljivo brati golim rukama niti za jakog sunca. Naglašavaju da su iz porodice Umbelliferae neke od najotrovnjih i najsmrtonosnijih vrsta pa sakupljač mora biti siguran da je to upravo ova biljka. 

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Kćerkici crta obrve za TikTok: Dobiva i negativne komentare

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6
'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'
NEOBIČNA ODLUKA

'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'

Svi znamo da novac ne može kupiti sreću, ali mnogima od nas mogao bi znatno olakšati život, osobito ako bi to značilo preseljenje u dom iz snova, otplatu dugova i prestanak brige oko troškova života